AudioVideo streamer...jaký?

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odar

Re: AudioVideo streamer...jaký?

Příspěvek od Odar »

lubin píše:Líbí se mě možnost úpravy zvuku či obrazu softem...to jako umí ten nějakej typ Zotacu?
To nie je vec HW, ale softu. NAS nepotrebujes, ale mozes to riesit aj NASom. Zalezi, ci chces streamovat po kabli / vzduchom cez siet, alebo ti staci dat do vnutra interny HDD, alebo ho pripojit cez USB. Moznosti milion, je dobre, ked mas konkretnu predstavu, ako to ma fungovat. V tom ti nikto neporadi.
lubin píše:PC jako takové (velké) nechci
Dnes existuje vela malych skriniek, ktore su esteticke. Sam mam miniITX zostavu v skrinke Streacom ST-F7CS EVO silver. Je to male, dobre to vyzera, pri volbe vhodnych komponentov bez problemov uchladitelne a tym padom tiche. Bezim semi-passive = pri nizkej zatazi sa ventilator vypne. Ak sa ti aj to zda velke, je mozne zvolit este mensi rozmer NUC http://www.tichepc.sk/PC-Skrinky/Intel- ... 22014.html

Ako pisem vyssie . . . moznosti kvadrilion, len si vediet vybrat. Zda sa mi, ze Sroll pouziva cosi taketo http://www.tichepc.sk/Impactics-D3NU1-U ... =001022014

tomatsu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomatsu »

To softwarove nastaveni zvuku / obrazu pres FDDshow kodeky je zavisle na Windows - pod Linuxem mi to neslo a nic obdobneho jsem pod Linuxem nenasel.
Takze za me Zotac ( aspon s procesorem Intel i3 ) s W7 ( W10 nebrat *headbang* )
Jestli ho nebudes vyuzivat na slozitejsi vypocty, virtualizaci atd tak I3ka s 4-8GB pameti by ti melo stacit. Muj Zotac ma stejnou konfiguraci.
Ohledne NASu - zalezi kolik mas dat. Pripadne jestli uz NAS doma mas. Jestli ne a vyhledove ho nehodlas porizovat, tak bych sel cestou 2,5" ( treba : https://www.alza.cz/western-digital-2-5 ... d=18852395 - pripadne s vetsi kapacitou. System na tom moc rychle nepobezi, ale neni to zadna tragedie. ( na prehravani hudby/videa bohate staci ) Jestli planujes NASko koupit, tak do Zotacu SSD a zbytek dat tahat z NASka.

Pak jeste ohledne hlucnotsi - u toho meho Zotacu jdou regulovat otacky ventilatoru oftem Speedfan, coz je supr. Mam doma jeste Gigabyte Brix a tam Speedfan nedetekuje senzory ventilatoru a ventilator nejde regulovat a zacne si po nejake dobe celkem hnusne hucet.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Vubec bych se toho Zotacu nebal, je modularni,ma konektivitu a na tve potreby bude stacit a vyjde za hubicku.KODI ma super podporu a take hodne doplnku na zvuk i video.Nechapu zvasty o kabilku ze skleneneho vlakna :shock:, navic daleko dulezitejsi je kvalita nahravek nez resit rozdil 96kHz/24bit u optiky a porad je k dispozici USB.Super je nativni podpora v openelec, nejake widle tezko uhlidas, jak jsou drivery udelane a jaky bordel zanasi. Jinak souhlas s plasmou, take bych nemenil a 4K je porad mimo misu a japonci jsou zase dal:).

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

Já mám tento.Přehraje vše,spolehlivost svižnost a jednoduché ovládání.Podsvícenej ovladač.Spousta vstupů.Parádní věcička.Špičkový obraz a zvuk.Maximální spokojenost.
https://www.alza.cz/mede8er-med-800-x3d ... d=18845960

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

FS píše:Až se budu nudit, chystám se na některý z minipočítačů - Raspberry 2,3 nebo Odroid C2 - všechny by měly s přehledem utáhnout OpenElec. Chci vyzkoušet napájení z Powerbanky - uvidím, zda to hraje lépe. Mám tušení, že i když to nebude hrát lépe, tak v poměru cena/výkon to bude nepřekonatelné.
Tak nakonec jsem se dostal k Raspberry 3 a mohl jej vyzkoušet v roli digitalniho zdroje pro USB DAC (optiku jsem nezkoušel). Vyzkoušel jsem různé distribuce typu Volumio.. všechny stejně nakonec používají MPD jako přehrávač, dále KODI, případně ve formě OpenELEC nebo LibreElec. Raspberry jsem napájel z Powerbanky (až 2,4 A) a z USB nabíječky (až 2,1 A) - ampérické hodnoty jsem neměl jak ověřit, ale Raspberry neindikovalo nedostatek proudu.

Bohužel, výsledek nebyl uspokojivý v žádné konfiguraci. V zapojení s USB DAC Wadia DI122 byl dokonce nějaký problém asi s driverem, který se projevoval náhodným popraskáváním ve zvuku. Ale i když pominu tento problém, pořád to nebylo nic moc. Zvukový projev byl nezajímavý a celkově horší než při přehrávání z plnohodnotného PC.

Tímto to alespoň pro mne končí. Raspberry jako digitální zdroj jsem odepsal.

Teď slouží Raspberry jako UnPn server. Pokud by to někoho zajímalo, můl oblíbený Plex media server jsem nakonec musel odinstalovat, protože v komunikaci s Naim nebyl schopen v reálném čase poskytnout seznam alb ani autorů (přitom z plnohodnotného PC běží Plex výborně). Používám teď MinimServer a ten běží na Rasbperry dobře.

zabiny007

Příspěvek od zabiny007 »

lubin píše:Chci si pořešit doma nějaký přehrávač audio i video formátů.
Lubine, už jsi to nějak rozlouskl? Podělíš se o zkušenosti?

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

http://cubox-i.cz/mini-pc/11-cuboxtv.html
Už jsem to radil i v jiném vlákně,audio i video v pohodě,a stejně jak např. u Zotac ovládání přes mobil nebo tablet ;)

Odpovědět