AV přijímač - kompozitní out

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Seeker
Kontaktovat uživatele:

AV přijímač - kompozitní out

Příspěvek od Seeker »

Zdarec,
neví zde někdo, zda z AV receiverů, řekněme z těch současných, leze klasický kompozitní video signál ze žlutého cinch konektoru, označeného jako "monitor video out"? Některá aktuální avéčka ho na zadní straně ještě mají.
Konkrétně mám na mysli situaci, kdy do AV přijímače přivedu do jeho HDMI vstupu video signál, tak jestli mi ho v podstatě "zkonvertuje" do obyčejného kompozitního video výstupu (čímž by měl dle mne být onen uváděný "monitor video out").
Pochopitelně že takováto kvalitativní degradace nemá příliš logiky, ale pokud v těle přijímače mezi HDMI IN a KOMPOZIT OUT není nějaká např. protikopírovací ochrana tak by se možná dalo takto nahrávat (i když s horší kvalitou) třeba např. na starší, dnes již patrně nevyráběné stolní HDD video rekordéry. Ono totiž z dnešních bluray přehrávačů už nic jiného než HDMI signál "neleze".
Takže - z bluray HDMI do AV receiveru a z něj z monitor video out do rekordéru (pochopitelně k tomu další cestou přidat i audio signál).
Zajímalo by mne, zda by tak vlastně šlo nahrávat i You Tube, které je integrované ve většině bluray přehrávačích.
Sám jsem nikdy AV přij. nevlastnil, takže je to jen pouze má domněnka, poradí tedy zde někdo refundovanější, zda to není jen teorie?
Děkuji.

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Re: AV přijímač - kompozitní out

Příspěvek od S499_1023 »

U většiny levnějších receiverů se jedná pouze o bypass od vstupu k výstupu bez konverze formátu. U dražších receiverů probíhá konverze mezi různý analógovými formáty a mezi různými digitálními formáty a pouze u nejdražších i křížem. Chtělo by to uvést konkrétní receiver, jedině tam se dá dobrat konkrétní odpovědi.

Seeker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Seeker »

Takže konkrétně u levné Yamahy HTR-4068 se jedná patrně pouze o vnitřní propojení z kompoz. video in na kompoz. video out, kdežto např. u její vlajkové lodi CX-A 5100 už by to bylo možné i "křížem", tedy z HDMI in konverze do kompoz. videa out?
Jde o to, jestli uváděné někdo někdy vůbec v reálu zkoušel, před časem jsem se na to ptal v jednom hifáckém studiu a prodavač se tvářil zcela nechápavě.

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

Za prvý...převodník z HDMI na kompozitní video (žlutej cinch) se dá koupit jako samostatná krabička.Měli ho např v géemku.

Za druhý...co to je proboha za kravinu, snažit se převýst hádéemí signál na video a pak to nahrávat do nějakýho nahrávače ? To si vážně nemůžeš ty videa nebo zvuk z jůtubu nahrát do počítače a pak si to pouštět z něj, z ext. hardisku, příp. si vypálit dývýdýčko ?
kabelguru.cz

Seeker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Seeker »

šeďour:
Za prvé...převodník z HDMI na kompozit video se koupit nedá, je to totální nesmysl, pravděpodobně sis to spletl s komponentem
(zdůrazňuji vstup HDMI - výstup kompozit out), pokud si stojíš za tvrzením přihoď link na kauf.
Za druhé...tady jsi vážně objevil Ameriku, jenže já si nechci stahovat nějaký (neofiko) program a z PC to pak přes nějaká chrastítka pouštět. Když ještě YT šlapalo v mém bluray (Paňák BDT500, tehdy nejvyšší model) tak se z něho (má ještě kompozit out) dalo naprosto bezproblémově na dvd rekordér nahrávat, resp. na jeho integrovaný HDD a chronologicky si tam tak zaarchivovat vybraná videa. Jenže před cca 2 roky u smart přístrojů YT upgradovalo na jiný sw a widgety YT u těchto starších mašin přestaly být funkční.
Nové smart bluray sice "nové "YT umí, ale zase už nemají video kompozit výstup.
Ten paňák měl pro YT i nějaké spec. obraz. vylepšení a bylo to znát; navíc vesměs bez otravujících reklam na rozdíl od YT v PC.
Pak přes kvalitní DAC, zesák a 55"placku (za předpokladu kvalitnějších YT nahrávek) to bylo celkem k pokoukání i poslechu.
Jenže to týpek, pravděpodobně i tvého typu (vše do smartmobilu a z něj ven) těžko pochopí.

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

Budeš zklamanej, ale nemám smartmobil, nepoužívám aplikace a podobný věci.Nepouštím si hudbu z PC přes nějaký chrastítka (ani žádný nemám).

Mám notebook propojenej do TV (HDMI) a do zesilovače (toslink) a celkem rád a často takhle sleduju jůtub.Pouštím si muziku, krátký filmy, různý dokumenty.A myslím si, že kvalita obrazu i zvuku je dobrá, až velmi dobrá.Pokud chci něco nahrát, bez problémů si to stáhnu ve formátu mp4 do notesu.A to si myslím, že jsem spíš počítačovej analfabet.Takže prostě nevidím důvod to převádět na videosignál a nahrávat to externím přístrojem.

A mimochodem...myslím, že velice dobře vím, co je to kompozitní a komponentní videosignál.Nejsem žádnej mládežník a elektronika mě živí dlouhý léta.
A že nedokážeš na internetu najít převodník HDMI na kompozitní video ?...co na to říct...asi, že neexistuje, to je nejjednodušší...viď *headbang*
Asi před rokem to nabízelo GMko, ale hledat se mi to nechce.
kabelguru.cz

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

To je levnější než to, co nabízelo géemko.

Původně jsem takovýmhle převodníkem chtěl řešit nějakej problém, kterej sem měl v propojení přístrojů, ale je to pitomost...zbytečná degradace kvality.
Ovšem...pokud bude na výstupu připojená CRT televize, tak klidně jo.
kabelguru.cz

Seeker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Seeker »

Před zhruba 2 roky jsem fakt nic na webu nenašel-buď jsem to přehlíd, anebo v té době to ještě žádný výrobce nehodil do placu.
Ale jak je občas zvykem na těchto fórech - někdo na primární dotaz přímo k věci neodpoví ale hned začně pořvávat s pompézní gloriolou vlastní důležitosti a úžasných objevných řešení.
Takže z AV (řekněme vyšších řad) z HDMI do kompoz.out - video leze či neleze; to je to, oč tu běží....

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

Už ti to vejš někdo psal...neleze, páč je to pro výrobce AVR technicky nesmysl.Ale to si asi slyšet nechtěl, tak píšeš ty ptákoviny o pompézní gloriole :lol:

Kup si ten externí převodník.
kabelguru.cz

Seeker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Seeker »

šeďour: měl by sis tu (první) odpověd lépe přečíst - ...u nejdražších receiverů probíhá konverze i křížem. Patrně jsi nepochopil, že zde je touto formulací myšlen právě onen zmiňovaný "převod" z HDMI do kompozit vidoe out. TOTO byla jediná relevantní odpověď na můj dotaz. Ovšem ty zde budeš donekonečna pokřikovat a odbíhat od jádra pudla.

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

Trhni si... :lol:
kabelguru.cz

Seeker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Seeker »

Zajímavá IQ reakce... *bravo*

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

Někdo hledá řešení problému, někdo slovíčkaří.Ty si psal, že konvertor HDMI/kompozit video neexistuje, já ti zase píšu trhni si.

Proč ?...protože můžu !
kabelguru.cz

Seeker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Seeker »

Ty se můžeš šeďoure utápět jen ve svém uřvaném primitivním egu. Chápu proto, že se už klepeš na to mít ve vlákně poslední slovo, tak si ho užij a nešetři mě (práci čest!). Můj dík patří S499, který dal jediný obratem adekvátní přímou odpověď.

Odpovědět