Prosím znalé polského jazyka o přesnější překlad (Google mě moc neuspokojil). Mluví se zde o funkci XLR výstupů.
"Wyjścia analogowe też są dwa – XLR oraz niezbalansowane RCA. To ostatnie na znakomitych gniazdach amerykańskiej firmy CNC. Nie piszę o „zbalansowanym XLR”, ponieważ tak chyba nie jest. Jak pokaże ogląd wnętrza, sygnał prowadzony jest tylko w jednej gałęzi, a wyjście albo jest symetryzowane na ostatniej lampie, albo i nie. Na to ostatni wskazywałyby dane dotyczące impedancji wyjściowej – jest ona identyczna dla RCA i XLR i wynosi 300 Ω."
Ayon - překlad části recenze
Re: Ayon - překlad části recenze
Že by nenazýval výstupní konektory XLR symetrickými, protože topologie celého přístroje je nesymetrická a k symetrizaci dochází (pokud vůbec) až na poslední lampě, na což ukazuje i shodná výstupní impedance symetrického i nesymetrického výstupu.
Stačí?
Stačí?
Nereagujem na preklad , ale vlastním Ayon Audio CD 5S. Je to naj. kompletný prehrávač od Ayon , ktorý sa vyrábal v celku .
Bohužial už sa nevyrába , ale dá sa kúpiť ako transport a prevodník. Cena je už ale úplne mimo. Mám aj zosilovač od Ayon.
Bolo to na objednávku a čakal som asi 2 mesiace. Gerhard Hirtl , majitel a konšrukter tvrdí , že jeho komponenty hrajú naj.
cez RCA . XLR , je len moda a nie sú na to primárne stavané. Tak isto ako variabilný výstup z predzosilovacéj časti CD. Hlavne
XLR má velmi vysoké výstupné napätie , 4-6V a to je naozaj vela , ak ideš bez predzosilovača a Ayon má analógové riadenie
hlasitosti. Cez Ayon bez predzosilovača , velký šum , malá detailnosť , slabý , doznievajúci bas. Pridaná vec . Nerieš výstup,
daj si tam preamp a uvidíš , ako to zmení zvuk. XLR pri Ayon nerieš , choď cez RCA .
Bohužial už sa nevyrába , ale dá sa kúpiť ako transport a prevodník. Cena je už ale úplne mimo. Mám aj zosilovač od Ayon.
Bolo to na objednávku a čakal som asi 2 mesiace. Gerhard Hirtl , majitel a konšrukter tvrdí , že jeho komponenty hrajú naj.
cez RCA . XLR , je len moda a nie sú na to primárne stavané. Tak isto ako variabilný výstup z predzosilovacéj časti CD. Hlavne
XLR má velmi vysoké výstupné napätie , 4-6V a to je naozaj vela , ak ideš bez predzosilovača a Ayon má analógové riadenie
hlasitosti. Cez Ayon bez predzosilovača , velký šum , malá detailnosť , slabý , doznievajúci bas. Pridaná vec . Nerieš výstup,
daj si tam preamp a uvidíš , ako to zmení zvuk. XLR pri Ayon nerieš , choď cez RCA .
Tak to jsou pro mě dost podstatné informace
. Z té recenze tak nějak vyplývalo, že symetrika nebude úplně ošetřena.
Díky pánové.
Nějaké další zkušenosti a poznatky k tomuto jsou vítány.

Díky pánové.
Nějaké další zkušenosti a poznatky k tomuto jsou vítány.
Tady je zase část recenze, kde se píše (i když u předchůdce), že variabilní výstup je vynikající. A mně se právě taky jeví jako vyhovující. Šum postřehnutelný pouze těsně u repro, detail dostačující a bas silný a úderný, ale pravda - nesrovnával jsem. A stejně "Co ucho to názor".
http://stereomojo.com/Ayon%20CD-2%20CD% ... Review.htm
"It has every function you can imagine, including a volume control that lets you use the CD-2 without a preamp. If your music collection is strictly a CD diet, you will most likely want to do go direct unless you have a truly upper high-end preamp or linestage. I ran the direct out into several different power amps (or bypassed the preamp in a couple of very high-end integrateds) and found the CD-2 output to be outstanding. The only exception was the incredible new Coincident Statement dual-chassis tube linestage that sounds like $50,000 but sells for $5,000. Otherwise, I could go preampless with the CD-2 if I needed to and save a bunch of money on electronics and cables."
http://stereomojo.com/Ayon%20CD-2%20CD% ... Review.htm
"It has every function you can imagine, including a volume control that lets you use the CD-2 without a preamp. If your music collection is strictly a CD diet, you will most likely want to do go direct unless you have a truly upper high-end preamp or linestage. I ran the direct out into several different power amps (or bypassed the preamp in a couple of very high-end integrateds) and found the CD-2 output to be outstanding. The only exception was the incredible new Coincident Statement dual-chassis tube linestage that sounds like $50,000 but sells for $5,000. Otherwise, I could go preampless with the CD-2 if I needed to and save a bunch of money on electronics and cables."
Bazarovy cd5s, vypadajici zachovale.
http://www.audioemotion.co.uk/ayon-cd-5 ... 9958-p.asp
http://www.audioemotion.co.uk/ayon-cd-5 ... 9958-p.asp