Bezdrátový subwoofer do 30k

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Bezdrátový subwoofer do 30k

Příspěvek od dadaft »

Přípravně sonduju, jaký sub do 2.1 systému ke svým novým monitorům do menší místnosti 25m2.
Podmínky:
-- bezdrátové připojení
-- do 30k
-- místnost 25m2
-- ne bazar

První tip zaslal můj polský přítel, milovník 2.1 a 2.2 systémů, se kterým si občas píšu.

Podle něj jednoznačně REL HT/1003,
https://rel.net/shop/powered-subwoofers ... t/ht-1003/
což je uzavřený sub s 300W NextGen5 class D zesákem a 25cm tkanou membránou CarbonGlass.
Prý se u RELu zbláznili a ta vcelku nová řada HT má opravdu vynikající poměr cena/hodnota (výkon).
Oceňuje:: velmi snadné začlenění do systému, prý velmi dobrý pro stereo, mimořádná melodičnost a rytmus spíš než rozvařený objem, zesilovač s dostatečným výkonem a kontrolou, jde opravdu nízko, podle něj pod 1500USD nemá konkurenci.
A prý si mám koupi dva (do ceny by vlezly).
Bezdrátový systém výborný, žádný rozdíl prý není slyšet.

Troch jsem o HT/1003 hledal, test zde a opravdu to vypadá hodně povedeně ve srovnání s jinými:
https://audio.com.pl/testy/kino-domowe/ ... 292-ht1003
Podle poláků skvělá impulsní odezva, velice dobrý frekvenční průběh, který zaručuje snadné navázání monitorů pro jakoukoliv dělící frekvenci, prý přes jméno HT (čili Home Theatre) nadchne i audiofily.

Vypadá fakt dobře (miluji tkané membrány), parametry skvělé, navíc tomu klukovi hodně věřím, protože má přístup k mnoha věcem a nevaří z vody, ale ze zkušeností, takže REL HT/1003 je opravdu vážný kandidát.

Přesto -- máte nějaký jiný zajímavý tip?

Obrázek

weiron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Bezdrátový subwoofer do 30k

Příspěvek od weiron »

Sice nemám žádnou zkušenost s řadou HT ale za sebe bych ti doporučil koupit raději T5i. Sám Rel je doporučuje do hifi sestav. Slyšel jsem T řadu vícekrát a jsou velmi slušné. Sám jsem používal T7. Kdyby měl větší výkon a bas byl rychlejší už bych neměnil. Jednoduše se přes vysoký výstup speakon dají doladit do sestavy. Samozřejmě že to jde i bezdrátově. Ale potom je cesta "komplikovanější".
Když budeš kupovat nové myslím že nebude problém si zapůjčit oba modely a doma porovnat co je pro tebe lepší.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Ahoj dadafte,

taky nemám s tímhle novým RELem žádnou zkušenost, tak jen teoretizuju. Nemá ten bezdrátový přenos zpoždění, které by nevadilo filmům, ale vadilo u hudby, která je na přesné časování pásem přeci jen mnohem náročnější než filmové výbuchy? Není ta částečná bezdrátovost (power kabelu se nevyhneš) příliš velké a tak trochu zbytečné omezení?

Píšeš "ke svým novým monitorům". Jakým? Povídej, ukazuj :-).

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Tak nakonec jsme ty dva HT zamítli, ne že by byly špatné, prý jsou fakt dobré, ale je to ta REL klasika - hodí se do rohů za bedny, pak to šlape skvěle.
Ten nový bezdrátový systém HT Air má latenci cca 10ms a prý to u basů zkrátka nepoznáš...
Jenže já nemám bedny v klasickém ustavení kousek od zadní zdi, ale v monitorovém uprostřed místnosti, navíc ani žádný volný roh, takže bych chtěl aby byl(y) volně v prostoru. Tak jsem dostal doporučení na Ti/7 -- anebo ještě líp, abych trochu přišetřil a šel do SVS SB-3000, který stojí pod 40, a přitom prý jeden z nejlepších subů na trhu.

Jenže vlastně ani nevím. Byl jsem trochu vyděšený nedostatkem basů u nových beden (a po pravdě i zvukem celkově), ale po cca 100 hodinách hraní už to je mnohem mnohem lepší a začínám mít pocit, že sub ani nebudu potřebovat. Nikdy jsem neměl rád bedny, co jdou "opravdu dolů", navíc v mé místnosti se to nedá ani nijak ukočírovat, takhle to vypadá na pro mě dostačující, fenomenálně rytmický a rychlý bas, který nebudu ničím kurvit.

O co jde si ještě chvíli nechám pro sebe, ale žádné velké překvapení to nebude...

Odpovědět