Bi amp
Bi amp
Chtěl bych se zeptat,ohledně tlačítka bi amp,na receiveru technics sa ax6.Když se zapne svítí na displeji bi wiring.Poradte laikovi co to zhruba znamená.Taky jestli myslíte,že přes toto kvalitnější zvuk,děkuji za vysvětlení.
Re: Bi amp
Bi-wiring: v případě, že máš reproduktory s minimálně 4. zdířkami, můžeš po odstranění spojovajích propojek( plíšků) použít jeden kabel na basy a druhý na výšky, kde na straně zesilovače bude napojeno dohromady na jeden patřičný výstup.
Bi-amp: reproduktory jak je popsáno výše. Na straně zesilovače jeden výstup levý na basy, druhý výstup na výšky. Pravý výstup to samé, jeden na basy, druhý na výšky, no a přepnout na zesilovači na Bi-amp dle návodu. Obrázku k zapojení je na netu dost
Bi-amp: reproduktory jak je popsáno výše. Na straně zesilovače jeden výstup levý na basy, druhý výstup na výšky. Pravý výstup to samé, jeden na basy, druhý na výšky, no a přepnout na zesilovači na Bi-amp dle návodu. Obrázku k zapojení je na netu dost
"Bi-amp: reproduktory jak je popsáno výše. Na straně zesilovače jeden výstup levý na basy, druhý výstup na výšky. Pravý výstup to samé, jeden na basy, druhý na výšky, no a přepnout na zesilovači na Bi-amp dle návodu. Obrázku k zapojení je na netu dost"
Nechci ti do toho házet vidle, ale toto je fakt bi-amp?
Nechci ti do toho házet vidle, ale toto je fakt bi-amp?
Tak, pokud to jeho zesilovače v resívru umožní, že rozdělí signál do sterea za využití 4 zesilovačů, může bi amp zapojit. Proto jsem psal "dle návodu". Co se ti na tom nezdá?
Jestli receiver poskytuje dostatečný výkon a kvalitní přenos i na výstupech pro efektové reprosoustavy, tak potom se může experimentovat.
Díky za vysvětlení,bedny mám jamo s807,s801 tam nejsou čtyři zdířky.Když přepnu tlačítko bi amp,změní se trochu zvuk,nevím však jestli můžu používat.Třeba abych nějak bedny nezničil.
Nepřepne se ti tak zvuk suroundu do sterea a hrají ti společně přední i zadní bedny akorát, že každá strana společný kanál?
Pokud ano, nic se nestane, pouze by se změnila lokace zvuku při stereoposlechu z předního na stranový podle toho, kde bys měl místo poslechu.
Pokud ano, nic se nestane, pouze by se změnila lokace zvuku při stereoposlechu z předního na stranový podle toho, kde bys měl místo poslechu.
Myslím takhle to bude.Ještě bych se chtěl zeptat,cd mám připojené nejdříve do ekvalizéru,poté do receiveru.Když přepnu zvuk do suround strašně to chrčí v bednách.Vše co zapojené přímo do receiveru toto nedělá.
Nebude to tím, že eq. posílá pouze stereo signál, takže je třeba mít suround vypnutý?
Myslel jsem,že všechny přístroje posílají stereo,receiver pak přepne na surround.Třeba když pustím gramec,zapnu surround,spustí se centrál hraje vše dobře.Když zapnu signál z ekvalizéru,spustí se centrál,vše chrčí.Zatím mám jen přední,zadní bedny,centrál.Chtěl bych pořídit subwoofer,ještě efektové bedny jamo s8,které se zapojují na přední jamo s807 nahoru.Když pak přepnu na surround při poslechu cd bude vše chrčet.Zároven ani nevím jestli by to při poslechu hudby znělo dobře.Při filmu bude hrát vše bez chrčení,když dosud nedělá,tak snad se zvuk trochu posune jinde
Kupodivu samo přestalo chrčet
To chrčení mohlo být způsobeno vysokou výstupní hlasitostí z EQ.