bzučení reproduktorů

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Marque
Kontaktovat uživatele:

bzučení reproduktorů

Příspěvek od Marque »

Dobrý den,
chtěl bych poprosit o radu. Na úvod bych chtěl říci, že jsem běžný uživatel, nejsem elektrikář, takže po technické stránce tomu nerozumím. Koupil jsem si dvojici reproduktorů + zesilovač, jedná se o takto nabízený set včetně kabeláže. Doma jsem vše zapojil, vypadá to následovně: notebook je přes USB kabel napojen na externí zvukovou kartu, z té potom 2 x cinch kabel na line-in vstup na mixážním pultu, z výstupu master mixážního pultu vede 2 x cinch kabel do zesilovače. Když to všechno jen zapnu, ani nemusím pouštět žádnou hudbu, tak se z reproduktorů ozývá intenzivní bzučení (kmitočet se mění podle toho, jak pracuje disk v počítači), když samozřejmě přidám zvuk na zesilovači, tak se bzučení ještě zesiluje. Tudíž hudba se tímto stylem nedá poslouchat. Jakmile ale notebook odpojím ze sítě, bzučení přestane a zvuk je čistý.
Již mi kdosi radil. Zkoušel jsem notebook zapojit na stejnou zásuvku, na jinou zásuvku v místnosti, na zásuvku v jiné místnosti, vše má ale stejný účinek, tj. stále se ozývá intenzivní bzučení.
Mohl by mi prosím někdo poradit, kdo tomu rozumí, jak se tohoto problému zbavit? Zda-li existuje např. nějaká zemnící prodlužovačka, či nabíječka? Nebo nějaká odstíněná USB redukce či co já vím, protože takhle to opravdu nejde a nevím si s tím rady.
Za přínosné odpovědi předem moc děkuji

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: bzučení reproduktorů

Příspěvek od kychtax »

jakou zvukovku? Podstatná informace.. a hledat na netu prip. podobne problemy s ni..

Marque
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marque »

Jedná se o NI Audio 4.

Lad2000
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lad2000 »

Odpoj notebook od zvukovky, pokud to bude nadále bzucet, je to zvukovky, když ne, zkus notebook na baterii, pak se uvidí

Fox25
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fox25 »

Můžeš vyzkoušet galvanický oddělovač mezi zesilovač a mix. pult, případně můžeš vyzkoušet zdroj k notebooku který má síťový konektor na dva vodiče, bez zemnění. Předpokládám že zbytek přístrojů je v II třídě bez zemnění, že? Pokud by nic nezabralo, je možné všechno napájet i přes oddělovací trafo.

http://www.videotech.cz/galvanicky-odde ... 81-p42978/

Marque
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marque »

Sláva, zdá se, že problém je vyřešen. Zde je vysvětlení:
Mám doma dva notebooky Asus, ten starší mám právě zapojený do té soustavy. V minulosti mi u něj odešela grafická karta, tak jsem ho odnesl do servisu, kde to opravili. Jenže když mi ho vraceli, tak jsem si všiml, že mi s ním dávali jiný, neoriginální adaptér. Když jsem se na to ptal, tak mi řekli, že zřejmě někde došlo k záměně, ale že to nevadí, že toto je stejný typ. Tak jsem souhlasil a odnesl si, co mi dali. Doma s tím vlastně nikdy nebyl problém, až teď. Takže na radu Jardy69, tímto bych mu chtěl poděkovat, jsem vzal nabíječku z toho novějšího Asusu a zapojil jsem ho na ten starší (u kterého byl ten problém), a světe div se, bzučení je pryč. Nikdy by mě nenapadlo, že bude v těch adaptérech takový rozdíl. Je to poučení pro příště, že velmi často náhražka zkrátka není originál. Měl jsem tenkrát chtít zpět tu originál nabíječku.
Všem, co se snažili pomoci, děkuji.

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

Ale mezi spínanými zdroji přece neexistují rozdíly, jak sis mohl přečíst od místních znalců v Lachimově vlákně o satelitním příjmači.
A i kdybys měl super napájecí zdroj, tak v počítači je přece tolik spínaných zdrojů, že je to stejně jedno co je na začátku.
doporučuji přečíst : digitalni-zdroje/linearni-zdroj-misto-s ... 16299.html to je legrace k popukání i pro toho co se umí smát sám sobě ...

Lad2000
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lad2000 »

Ono je trochu rozdíl mezi originálním certifikovaným spinanym zdrojem a nějakým noname z činy bez certifikace

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

ale přece ten externí napájecí zdroj je následován tolika spínanými zdroji uvnitř kompu, že to žádný vliv nemůže mít jak píší znalci v uvedeném vlákně. Kde jsi přišel na to, že je necertifikovaný, to tam nikde majitel nepíše ...

Lad2000
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lad2000 »

A jak víš, že je certifikovaný, a na správné napětí, jestli to není šedý dovoz atd, taky může být vadný kus nebo osizeny od výroby, to ti snad jako technikovi nemusím vysvětlovat, a ten zdroj těžko rušil přes ten NTB, spíše zanasel rušení po síti.

PS a certifikacemi projde kdeco, když jsou peníze......

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Renown...ono to je těžké. Dokud to tu bude fungovat stylem "heč, já vím, ale nepovím" tak se můžeme dohadovat, proč to dotyčným funguje, jak popisují. Viz třeba pokus s výměnou zdrojů u satelitu. Je zmíněno, že přítomný technik vysvětlil, proč jsou tam změny, ale jak jsi si určitě taky všiml, tak je informace tajná.

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

to Lad2000 :

uvádět na jednotný trh EU necertifikované zařízení je velmi nebezpečný počin spojený se všemi právními důsledky, které z toho mohou vyplývat. Možná by bylo dobré si přečíst směrnici LVD.

Co je to šedý dovoz ? Ty se taky asi cítíš jako oběť spiknutí všelijakých podvodných skupin, které se kolem tebe nacházejí, víď ?

Kus ošizený od výroby - to je taky super termín. A jak se to asi udělá, aby se "od výroby ošidil" ? Vlastně asi všechny spínané zdroje jsou vyrobeny v Číně. Viděl jsi někdy linku na výrobu spínaných zdrojů v Číně ? Já jsem jich viděl několik, naposledy minulý týden jednu ve firmě Xiansu Global v Dongguanu. Ta firma jich vyrobí 10.000 ks denně a o řízení kvality jaké oni mají se může místním firmám tak akorát zdát. Je to taková nostalgie za dobou kdy jsme byli (ČR) "průmyslová velmoc v rámci RVHP". Bylo by dobré začít si zvykat na myšlenku, že proti nim nemáme šanci. Jsou pracovití, cílevědomí a pro úspěch udělají všechno. My jsme líní, rozmazlení, přecitlivělí peciválové. Sorry, za politicko-ekonomický exkurz

Poslední argument o rušení přes síť bych možná mohl akceptovat

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

to Lad2000 :

ještě jsem zapomněl na tu připomínku, že když jsou peníze, certifikací projde všechno.
Opět to ukazuje na tvoje vidění světa. Spiknutí všude kolem tebe.
Byl jsi někdy v Praze v EZÚ ? Podílel jsi se někdy na certifikaci nějakého zařízení ?
Já bych zde mohl popsat certifikaci pračky na desky Pro-Ject VC-S, kterou vyrábím a která tím procesem prošla. Momentálně ji certifikujeme v Kanadě u TÜVc a to bych teda chtěl opravdu vědět komu bych měl v EZÚ nebo v Kanadě nabídnout peníze, aby mi výrobek, který kdyby byl hypoteticky vadný, certifikovali. Viděl jsi někdy jak takový certifikát vypadá ? Ten k pračce má 89 stránek. Jedno měření vedle druhého, protokoly a protokoly. Nedovedu si představit situaci kterou popisuješ, ale možná jsem naivní a pravdu máš ty *palec*

Odar

Příspěvek od Odar »

Renown --> Pri vsetkej ucte k Vam, neberte prosim nasledujuce riadky v zlom, alebo provokativne, ale neda mi to. Ked hladate vhodne technicke riesenie, alebo vhody typ suciastky (som lajk, tak to pisem, ako mi "huba narastla") - nalozite n suciastok na kamion, doveziete do dielne, spravite m kombinacii. Nasledne zatelefonujete cloveku C, ktory so sebou privezie K kamaratov a ti svojim nazorom podla svojich usi rozhodnu, ktora kombinacia suciastok v istej kombinacii zapojeni pojde do finalneho pristroja, ktory sa bude predavat? Zamyslite sa nad tym.

O to ide v tom vlakne. Nie o to, ze vsetky spinane zdroje su rovnake.

slimy

Příspěvek od slimy »

to Renown: *palec*

Odpovědět