CANTON - impedancia

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
BQBQR
Příspěvky: 6
Registrován: 18 zář 2021 11:18
Kontaktovat uživatele:

CANTON - impedancia

Příspěvek od BQBQR »

Ahojte.

Vie mi prosím niekto poradiť.

Už takmer dva roky "fungujem" na DENONe AVR-X3600H. Cca 2-3 mesiace mám kúpené repro CANTON ERGO 690DC. Zostavu som mal zapnutú denno denne. Pred 10-timi dňami DENON z ničoho nič vypovedal službu. Dal som ho teda do servisu, bol opravený, kde opravovali budiacu časť a koncový stupeň pre FR kanál. Technik napísal, že odporúča skontrolovať zapojenie, či nie je skrat na výstupe.
Zmeral som teda kabeláž a repro. Káble OK, no na repro som nameral 35 Ohmov, na oboch reprákoch som nameral 35 ohmov. Meral som dvomi merákmi, ten istý výsledok. Na repro je napísané 4-8 ohmov.
Nedalo mi to a pomeral som všetky ostatné repro, tie však mali štandartné hodnoty 4 alebo 8 ohmov.

Stretol sa s týmto niekdo prosím?

PS: Nepripojím repro ku DENONu pokiaľ nebudem mať istotu čo to znamená.

Ďakujem

jirka86
Příspěvky: 102
Registrován: 17 úno 2017 18:19
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: CANTON - impedancia

Příspěvek od jirka86 »

Pokud naměříš víc jak 4 ohmy,tak to je v pohodě,ale 35 ohmů u běžných pasivních repro je blbost.Nebo nějakej přechodovej odpor.A měřák je OK?

BQBQR
Příspěvky: 6
Registrován: 18 zář 2021 11:18
Kontaktovat uživatele:

Re: CANTON - impedancia

Příspěvek od BQBQR »

Však to, že 35 Ohmov je nezmysel. Ešte som rozmýšlal, či nie je nejaký prvok vo výhybke, ktorý by robil vysokú impedanciu, keďže je meranie na oboch repro rovnaké.

Použil som pre istotu dva meráky, Merania na iných repro bolo OK.
IMG_20210917_193828.jpg
IMG_20210917_193737.jpg

jimmi
Příspěvky: 1169
Registrován: 14 kvě 2012 09:04
Kontaktovat uživatele:

Re: CANTON - impedancia

Příspěvek od jimmi »

Pravdepodobne tam bude Kondenzator, to dával Canton označené ako DC. Aj externé krabičky pri starších modeloch.

https://www.lowbeats.de/canton-dc-mehr- ... zerrungen/

Uživatelský avatar
lechos
Příspěvky: 4817
Registrován: 09 pro 2008 08:34
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: CANTON - impedancia

Příspěvek od lechos »

měření "impedance" prostým ss multimetrem dá vždy falešné (nepřesné) výsledky
postup je krapet komplikovanější
vyšší impedance zátěže zesil (recívr) neohrozí, naopak
Naposledy upravil(a) lechos dne 18 zář 2021 13:37, celkem upraveno 1 x.

kamilek111
Příspěvky: 88
Registrován: 09 lis 2013 22:39
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: CANTON - impedancia

Příspěvek od kamilek111 »

Překlad: (Proto Canton používá u moderních reproduktorů, jako je Vento & Co, vysoce impedanční basové reproduktory, aby zbytečně nezatěžoval zesilovače nízkými impedancemi.) Toto by mohlo být vysvětlení. Podle tvé fotky to vypadá že máš rozpojené pásma a na basech je tudíž vysoká impedance. Zkus to spojit a změřit jak se to bude chovat.

Uživatelský avatar
Leony5
Příspěvky: 781
Registrován: 10 bře 2014 19:55
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: CANTON - impedancia

Příspěvek od Leony5 »

Nevidím tam ty překlenovací plíšky ( na reprobednách )

Uživatelský avatar
Leony5
Příspěvky: 781
Registrován: 10 bře 2014 19:55
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: CANTON - impedancia

Příspěvek od Leony5 »

Omlouvám se již to tu je uvedeno *headbang* *headbang*

Uživatelský avatar
Leony5
Příspěvky: 781
Registrován: 10 bře 2014 19:55
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: CANTON - impedancia

Příspěvek od Leony5 »

Omlouvám se již to tu je uvedeno *headbang* *headbang*

BQBQR
Příspěvky: 6
Registrován: 18 zář 2021 11:18
Kontaktovat uživatele:

Re: CANTON - impedancia

Příspěvek od BQBQR »

Ďakujem priatelia za pomoc.

"kamilek111"

Máš pravdu, pásma som meral rozpojené ale samozrejme aj spojené. Pri rozpojenom "LF" pásme bola hodnota 35 Ohmov a "HF" pásmo mi nenameralo nič, teda nekonečný odpor- Po spojení pásiem bola hodnota 35 Ohmov.
Mám radu ERGO, čo je nižšia rada, tak neviem či aj pri tejto rade používajú vysoko impedančné "basáky".

"lechos"

Samozrejme máš pravdu, klasický multimeter nie je to správne riešenie, no doma iné nemám. Meral som oboma merákmi všetky repro čo mám doma - pasivne repro z aktivnych KLIPSCHov, regálovky Technics, repráky KODA (center + efekty). Hodnoty boli štandartné 4-8 ohmov. Kamarát má Varfedaly (neviem ako sa to píše :) ) a tiež nameral konvenčným multimetrom 4 ohmy. Je mi jasné, že tam môžu byť nepresnosti, no niekoľko násobnú odchylku, nepresnosť nepredpokladám. Táto odchýlka môže byť spôsobená, ako písal jimmi, kondenzátorom.
Viem, že vysoká impedancia "koncáku" neublíži, poznám to z čias, keď sa PA systémy skladali len z pasívnych repro a koncákov. Vždy bola najprv maturita ako všetko pozapájať, aby sme dosiahli "zlaté 4 ohmy" pre dosiahnutie naj výkonu z koncákov.

"jimmi"

Na ten kondenzátor sa opýtam predajcu, som zvedavý, čo mi odpovedia.

Ešte raz Vám všetkým ďakujem.

Uživatelský avatar
lechos
Příspěvky: 4817
Registrován: 09 pro 2008 08:34
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: CANTON - impedancia

Příspěvek od lechos »

Dá se, změřit přibližnou impedanci (odpojeného!) repráku i tím avometem
a hodnotu pak zvýšit o 10-20% pro hrubou orientaci běžně stačí.

Uživatelský avatar
Tomáš
Příspěvky: 422
Registrován: 05 říj 2008 20:17
Kontaktovat uživatele:

Re: CANTON - impedancia

Příspěvek od Tomáš »

to BQBQR :
takhle to nezměříš :mrgreen:
Ty Cantony mají impedancí spíš 4 ohmy,on hlavně dostal záhul ten koncák tvýho Denonu,ten je hlavně na kino s aktivníma subíkama,na stereo by
to chtělo něco jinýho,třeba i kvalitní stereo digitál.
Obrázek

BQBQR
Příspěvky: 6
Registrován: 18 zář 2021 11:18
Kontaktovat uživatele:

Re: CANTON - impedancia

Příspěvek od BQBQR »

Je pravda, že som nebol doma, keď to "odišlo".

Práveže mám plnú 5.1 zostavu s aktívným KLIPSCH wooferom.

A tiež tomu nemôžem nejako moc pražiť, bývam v paneláku a susedia by zrejme netancovali radosťou.

Predtým som mal prototypy reprodiktorov (nameraných 6 ohmov) a tie fungovali na DENONe 1,5 roka bez problémov.

Tak už fakt neviem.

darken76
Příspěvky: 164
Registrován: 26 říj 2012 11:37
Kontaktovat uživatele:

Re: CANTON - impedancia

Příspěvek od darken76 »

Klidně mě opravte,ale myslím,že problém je v tom,že receiver má minimální povolenou impedanci beden 6 ohm(parametry na netu) a ty Cantony mají 4 ohmy a je pravděpodoný,že v průběhu reprodukce impedance klesá ještě o něco níž.Takže koncák Denonu to nedal a shořel a pravděpodobně při tom vzal s sebou HF sekci Cantonů,protože jak píšeš,na HF si nenaměřil nic,což značí přerušený obvod.
Tož tak bych to viděl.

Jarda69
Příspěvky: 1859
Registrován: 24 kvě 2015 21:39
Kontaktovat uživatele:

Re: CANTON - impedancia

Příspěvek od Jarda69 »

Jestli je HF sekce středy a výšky, tak mají v cestě kondíky. Odpor nenaměří. Možná měřák něco na chviličku ukáže, když se bude kondík nabíjet. Pak se měřám přepoluje a zase něco problikne. Něco málo by mohlo ukázat měření kapacit. Sice asi kravinu, ale něco ukáže. Ono stačí pustit nějakou muziku jen do HF sekce, co to bude dělat.

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host