CD do PC

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
Mazlik
Kontaktovat uživatele:

CD do PC

Příspěvek od Mazlik »

Ahoj,

chtel jsem se te zeptat, jak je mozne prehrat CD v jeho nejlepsi kvalite do pocitace. Váli se mi doma 2 police originalnich CD, posloucham to na HK serii 970, CD prehravac ma svou dynamiku a pruzracnost, prehravac Foobar 2000 je taky lepsi nez WinApm, ale hledat pokazde CD s pisnickami, v poctu 200ks uz je to prece jen komplikovanejsi. Urcite z vas uz napadlo, jak si do PC nahrat vsechny svoje CD (bud jako IMAGE nebo ve formatu treba FLAC), ale pri kopirovani to stale nici CDROMka, se vzorkovaci frekvenci 44KHz. Prehravac zvlada D/A 384Khz, ale pokud je pisnicka v PC 44KHz, je to k nicemu. Samozrejmne ze mam i externi zvukovku, ale jak je prosimte mozne do PC nahrat CD se vzorkovaci frekvenci treba tech 384Khz. V dnesni dobe, kde kazdy ma doma hardisk 300GB, s kapacitou uz neni problem *2thumbsup*

Diky za tvuj navrh.

Rowing
Kontaktovat uživatele:

Re: CD do PC

Příspěvek od Rowing »

Mazlik píše: ... ale pri kopirovani to stale nici CDROMka, se vzorkovaci frekvenci 44KHz ...
Jestli to nebude tím, že na CD je zvuk uložen právě se vzorkovací frekvencí 44.1 kHz. Říká ti něco Red Book standard ????
Mrkni sem: http://en.wikipedia.org/wiki/Red_Book_( ... _standard)
Mít zvuk z CD uložen v PC s vyšší vzorkovací frekvencí je naprosto zbytečné. Ke kopírování CD do PC je dle mě nejlepší
Exact Audio Copy. Ke stažení zde: http://www.exactaudiocopy.de/
Používám ho s přímým výstupem do FLACu. *thumbs up*

Mih
Kontaktovat uživatele:

Re: CD do PC

Příspěvek od Mih »

Jistě, CD je nahráno ve formátu 44kHz/16 bit a na vyšší vzorkovací frekvence je převádí až převodník v přehrávači.

Odpovědět