CD přehrávač
Re: CD přehrávač
Jasně nejslabší článek ti bude vždy kazit to lepší. Je to staré pravidlo. Ale za tu dobu co stavím, opravuji a poslouchám různé komponenty tak vždy jsem dospěl k závěru, že nejlepší je začínat od zdroje zvuku tedy DA převodník u CD playeru, Jehla/rameno u gramofonu. Pak velký vliv měl předzesilovač a reprosoustavy.
Mám podobný dotaz jako Jára, s tím rozdílem, že doma máme staré DVD (používané jen k přehrávání CD), připojené k síťovému přehrávači Pioneer N-50AE optikou (z DVD nelze jinak) a pak odtud jde zvuk k zesilovači. Jestli vše dobře chápu, tak je používán převodník z Pioneeru. Má smysl tak kupovat lepší CD přehrávač? Pro úplnost dodávám, že zesilovač je Pioneer A-50DA. Děkuji
Nemá! Převodník z N 50AE je o hodně lepší jak z toho DVD. Zvuk k zesilovači jde z tohoto převodníku. A ten převodník je hodně dobrý. Pokud jsi myslel nosič,tak potom jsou nepatrné slyšitelné rozdíly mezi DVD a CD nižší cenové relaci.
Samozřejmě je otázka, jak kvalitní CD bys koupileva píše: ↑21 kvě 2019 20:56Mám podobný dotaz jako Jára, s tím rozdílem, že doma máme staré DVD (používané jen k přehrávání CD), připojené k síťovému přehrávači Pioneer N-50AE optikou (z DVD nelze jinak) a pak odtud jde zvuk k zesilovači. Jestli vše dobře chápu, tak je používán převodník z Pioneeru. Má smysl tak kupovat lepší CD přehrávač? Pro úplnost dodávám, že zesilovač je Pioneer A-50DA. Děkuji

Zkus si udělat domácí testík. Naripuj CD do WAV anebo FLAC a zkus porovnat, jestli to hraje jinak než přes optiku z DVD.
- Když ti to bude připadat stejné, tak z toho testu nic nevyplývá.
- Pokud by se ti zdál výsledek přes optický vstup horší, tak potom bys sis mohl polepšit už jen tím, že nebudeš používat DVD jako digitální transport.
V obou případech je klidně možné, že kvalitní digitální transport propojený přes coax může hrát nejlépe. Nezbývá než vyzkoušet.