CD přehrávač

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Jára
Kontaktovat uživatele:

CD přehrávač

Příspěvek od Jára »

Prosím o názor.
Už jsem se ptal všude možně , bez přesvědčivého zdůvodnění.Zkusím i tady.
Chci si koupit CD přehrávač v hodnotě do 6000 Kč. Dosud přehrávám CD na DVD strojku za 1000 Kč.
Tedy pokud umí CDečko přehrát přístroj za tisícovku, do průměrného zesilovače a průměrných reprobeden, CO SI POMŮŽU KOUPÍ CD přehrávače za 6000 Kč? Uslyším snad něco víc?
Dík.

ron

Re: CD přehrávač

Příspěvek od ron »

CD prehrávač za 6000 môže byť napríklad Cambridge Audio 640C v2.

Oproti DVD prehrávaču za 1000 to bude určite posun, aj keď to aký veľký, bude závisieť i od zvyšku zostavy.
Rozdiel je podľa mňa hlavne v dvoch veciach
- DA prevodník; U lacných DVD prehrávačov je použitý multikanálový prevodník nízkej kvality, u CD prehrávačov dedikovaný stereo DAC (v prípade CA 640Cv2 dokonca jeden na kanál)
- predzosilovač; čo znamená lepšie analógové výstupy

Rozdiel bude ale u všetkého, od lepších súčiastok, clock generátoru (menší jitter), zdroja príp. viacerých zdrojov (väčší odstup signálu od šumu, väčšia separácia kanálov), mechanického spracovania.

Teti
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teti »

Ja bych se take primluvil za Cambridge Audio, pokud mozno z druhe pracky. Mrkni na eBay, tam je spousta levnych CD prehravacu.
Samozrejme dej bacha na stare potvory, tam muze selhat laser.

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

Jára píše:Prosím o názor.
Už jsem se ptal všude možně , bez přesvědčivého zdůvodnění.Zkusím i tady.
Chci si koupit CD přehrávač v hodnotě do 6000 Kč. Dosud přehrávám CD na DVD strojku za 1000 Kč.
Tedy pokud umí CDečko přehrát přístroj za tisícovku, do průměrného zesilovače a průměrných reprobeden, CO SI POMŮŽU KOUPÍ CD přehrávače za 6000 Kč? Uslyším snad něco víc?
Dík.
Co je pro tebe průměrný zesilovač a průměrné bedny? Pro někoho to může být 2000 Kč, pro někoho 20 000 a někdo může mít za průměr hifi za 200 000 Kč... Napiš co máš za sestavu, pokud AV receiver za 6tis a bedny z Electroworldu, tak bych si nechal ten DVD přehravač, protože rozdíl neuslyšíš...

Jára
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jára »

No jo, moje dvoupásmové bedny doma vyrobené nepřesáhly cenovku 3000 Kč, pak mám různé Tesly a nakonec širokopásmové horny. Zesilovač , dnes nejlevnější Pioneer A109.
Tedy pokud tento zesilovač nepustí kvalitu CD přehrávače do beden, tak to nemá asi cenu, co?
V tom případě bych to vyřešil tímto výrobkem, pokud mi to schválíte:
http://www.euroelektro.cz/produkt/19471 ... avena.html

TAB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TAB »

Když chceš radu vždy bud konkrétní. Tzn. řekni i z jakých reprodukorů to máš postavené. Já mám třeba také postavené širokopásmáče za pár korun a vyrovná se to hračkám s cenou kolem 50.000..

A-109 si nech. Tím Denonem by jsi si nepomohl. Má mizerné ty nejlevnější laserové mechaniky od Sony, které se dělají v číně a po záruce ti laser odejde.
Kup si použitý starší cd přehrávač. Ty jsou dělané trochu jinak a mnohem kvalitněji. Hlavně to co stálo třeba 20.000 tak seženeš za sranda peníze. Určitě rozdíl uslyšíš. Jinak stejně bych cdpřehrávač měl jen jako transport a pro převod na analogový signál bych si pořídil třeba od karfíka převodník DAC2.6

Jaké máš širokopásmáče?

Jára
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jára »

Tak jsem zas na začátku, jak vidím.
Aukro je plné CD přehrávačů. 1. Neumějí MP3, 2. Pochybuji, že tenkrát měli lepší zpracování zvuku, než teď.
Jedině té staré mechanice bych věřil víc. Jak jsem psal, mám DVD firmy ECG už několik let, made in Turecko, šlape denně a bez závady. Nevěřím, že v jednoduchém CD přehrávači jsou diametrálně odlišné díly než v DVD za 1000 Kč.
Všechno je to Čína, koho to překvapuje? Ať to vyrábí třeba mimozemšťan, ptám se tu na zvukové rozdíly.
Tohle taky určitě nebude made in USA, že?
http://www.audiofriend.cz/stereo/sacd-c ... z-cd5.html
http://www.mall.cz/cd-prehravace/yamaha ... b?v=307120

Ta širokopásma mám udělané mechanicky podle:
http://www.repromania.net/projekty-hifi ... -ft17h.php
jen jsem k SPH 200X přidal piezo výšku. Nestačí to.

TAB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TAB »

Dělá v tomto oboru nějaký pátek a měl jsem dost těch mašin otevřených... Věř mi, že tesco DVD přehrávač za 1000kč se opravdu nevyrovná mašince o deset let starší co stála kdysi 20násobek. Když ale nechceš poradit a pochybuješ o zvuku tak budiž.

Nejde o to kde to je vyrobené ale kým, jakým způsobem a z čeho!

Yamaha a cambridge OK. Časem můžeš pak dokoupit převodník. Ono jde hlavně o tu analogovou část ta tvoří 80% zvuku z celého přehrávače a pokud se ošulíš na prvním článku tak se nikam nedostaneš nebot základem je dobrý zdroj zvuku od kterého se dále vyvíjíš!

To širokopásmo, může být na akustické věci zajímavé. Piezo vyhod tam nemá co dělat..Když tě to bude bavit a budeš mít vyřešený cdpřehrávač a koncový zesilovač můůžeš třeba si zkusit postavit širokoásmo z Fostexu FE206 nebo ted mě láká kvůli basům 12palec tuším jmenuje se to Audionirvána.

Jára
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jára »

Promiň, respektuju tvůj názor.
Ono je hodně radilů, kteří řeknou např.: Philips je fuj a pak se dočtu, že společně se Sony vymysleli CD. A podobně.
Beru tedy tenhle, jo?? http://elektro.aukro.cz/kvaltni-cd-preh ... 23981.html
Jestli máš chuť pokecat (spíš poradit) o širokopásmu, jsem tady: cyklista@wo.cz

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

Philips není fuj, několikrát nás z kolegy překvapil levný a plastový Philips CD692 z 90. let. Vždy když jsme testovali drahý CD přehrávače, tak jsme ho ze srandy zapojili a ono to opravdu hrálo! :) Je až legrační, jak dokáže tenhle na pohled šunt dobře zahrát...

Patmann
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Patmann »

...no když už Philips tak asi Philips CD960 - http://www.dutchaudioclassics.nl/?strPa ... ilipscd960
Dá se sehnat i za 6-7tis,když máš štěstí,myslím,že za tu cenu dost dobrý,rozdíl oproti DVD propastný... ;)

tujatuja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tujatuja »

vintage píše:Philips není fuj, několikrát nás z kolegy překvapil levný a plastový Philips CD692 z 90. let. Vždy když jsme testovali drahý CD přehrávače, tak jsme ho ze srandy zapojili a ono to opravdu hrálo! :) Je až legrační, jak dokáže tenhle na pohled šunt dobře zahrát...
Pokud jsi spokojen se zvukem svého zařízení, nic neměň. Pokud ti při poslechu hudby něco ve zvuku vadí a chceš vyměnit některý komponent, tak nejlepší je domluvit se s prodávajícím, ať přijede s přehrávačem k tobě na zkoušku, nebo dát na rady a zakoupit konkrétní doporučovaný model bez předchozího poslechu - tady však vždy existuje riziko, že zvukový přínos nesplní tvá očekávání.

Když je něco levně, neznamená automaticky, že to musí hrát špatně.

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

Zkus si koupit nějakej Philips za šest stovek na Aukru - s TDA1541 ( http://vasiltech.nm.ru/CD-Player-DAC-Transport.htm ) ...a uvidíš, že to nebude hrát špatně - neproděláš na tom, vždycky ho prodáš za to samý zhruba ......... no a časem si něco přečti o CDčkách, abys sis aspoń vybral nějakou cestu - zda zkoušet starší mašiny , nebo rovnou jít za víc tisíc do něčeho novýho ..

Jára
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jára »

Zas jsem někde četl, že zvuk dělají ze 70% bedny. Takže to CD asi nebude až taková krize.To už bude pod mou schopností něco poznat.

PH
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PH »

Cela sestava ti bude hrat tak jak bude kvalitni jeji nejslabši članek!

Odpovědět