CDR

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: CDR

Příspěvek od Pesi »

takze paráda, výborně, povedlo se.Predzesilenej signal z gramce jsem sebral na kazetakovym vstupu na zesiku a poslal do videa - vysledek vybornej, takze mam vyresino. A vubec nevad, ze je to automat. Uz tu video jen nebude zabirat misto - stejne uz na to nekoukame - ted je z toho deck na nahravani z gramce - a jeste mam jeden zalozni nekde v krabici ... *2thumbsup*

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

Takže efičáku - díky za nápad - určitě doporučuji všem, kdo chce nahrávat na analog . Kdo uvažuje o tapedecku, tak tohle (video) je určitě dobrá alternativa - a v průměru budou určitě o 10 a víc let novější (spolehlivější) a levnější - podle mě to už nikdo nechce- a na tohle se to dá použít. Prostě deck za hubičku- nehledě na to, že většině lidí se to ještě válí doma ve skříni .
Zatím jsem nahrál Scorpions - Love at first sting, David Bowie - Pinups, Janis Joplin a vše o.k.

zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od zdenoeddie »

Pujcis mi tu VHSku? :D

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

..ha ha.. kam bys jí prosim tě strčil ;)

zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od zdenoeddie »

Video Panasonic 4+2 hlavove mam stale v pohotovosti *sunglases*

Hans20
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hans20 »

Nemohu se zbavit dojmu, že ten CD rekordér je smysluplnější. Hi-Fi video nijak oslnivej hudební výkon nepředvádí. Nehledě na rychlost přístupu a jiný osery který to s sebou nese. Oproti CD je to ještě prehistoričtější technika, aktuálně bez jakýkoliv podpory. A mastit to na x let strý pásky ... no nevím, nevím :lol: Sám jsem to před lety zkoušel a nakonec jsem od toho upustil. Indexovat skladby pro vyhledávání, obří kazeta, .... :lol: Vítejte zpět v 90. letech :lol: To je snad lepší koupit slušný MD rekordér. Těch je k mání spousta včetně médií a dá se to i případně přenášet. To s videem asi nejde :lol: Argumenty, že je to komprimovaný a kdesi cosi fakt neberu.

Zrovna minulý týden se na Aukru prodal Denon CDR 1000 za 900 kč.

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

Jo, taky tam byl jeden Philips cdr 870 za 800,- i s poštou, takže asi takhle se pohybujou ceny .... když se mi to nebude líbit, tak žádný problém .... Momentálně mám ale docela hluboko do kapsy, v pátek jsem si ještě koupil tuner, a zprovozuschopnění nahávání na video mě stálo jen asi 70,- za nějaký propojky ........
... jen tak mě napadlo - co se stane s x let starýma páskama ?
.... a nedávno jsem viděl myslím nějaké nové někde v globusu asi za 30,- ... je to 240 minut - to je zadara .... A podporu? Jakou myslíš? náhradní díly? proč? to neni nějaká extra technika, dá se to koupit za pár stovek celý, nehledě na to , že mám ještě jedno ...... Sháněj náhradní díly na nějaký minidisc nebo nedejbože DAT . Přenášet nic nepotřebuju a radši nic nepřevádim A/D a pak zas D/A když nemusim, a už vůbec nekomprimuju - takže tak ;)

Hans20
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hans20 »

Podporou myslím právě ty ND. Jasně máš to jen jako záložní, tak žádnej boj. Ale VHS je absolutně mrtvej formát.
Žádný nový přístroje, žádný ND. Když se ty vysype, tak to hodíš do popelnice.
Takhle jsem pře x lety přišel o vše co jsem měl nahraný na kazetách v DBX. Technics se na podporu vykvákl a když kazeťák odešel, tak jsem si to mohl oloupat. A celá sbírka muziky v ... Jo jasně můžeš shánět nějaký starý přístroje šrotovat to. To jde taky. Ale na to jsem neměl energii. Tak to u mne jako formát skončilo. Nastavovat furt hlavy, čištění, přítlak, demagnetizace, kalibrace a kdesi cosi. Na to jsem už línej :lol: Doby kdy jsem tím věčným nastavováním byl uchvácenej jsou pryč

O DAT jsem se záměrně nezmiňoval. I když znám pár lidí co to právě pro podobné účely jako chceš ty používá. Co se týče MD, tak na to ještě díly jsou a média sehnat není žádnej problém.

Osobně mi přijde nahrávat na VHS blbost, nikdy to nebyl primární úkol těch přístrojů a taky tomu odpovídá kvalita zvuku a ovládání. Většinou jen automatika, žádný ruční nahrávání, zdlouhavej přístup atd.

Páskám stejně jako čemukoliv stáří nesvědčí, obzvlášť když je to třeba x let navinutý na jedný straně bubnu. Ale je to jen doměnka, nemám to podložený nějakým praktickým testem.

Tvoje původní idea s CD-R mi přišla jako nejlepší, na to jsi to chtěl. Levný, rychlý, rozšířený, aktuální a myslim i lepší kvalita než VHS. Nechci se tady pouštět do nějakých flame ohledně kvality CD vs. VHS ;) Už jsem to psal, před lety jsem měl podobnou ideu, taky jsem to mastil na S-VHS, ale vykašlal jsem se na to. Ale finále je na tobě :lol:

Hans20
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hans20 »

;)

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

Ja pouzival 6-ti hlave VHS Panasonic HD660 a to melo manualni nastaveni se stereo ukazatelem urovne a kdyz se to spravne nastavilo hralo to podle mne velmi pekne. Do automatiky bych ale nesel ..

Kdyz jsme u te automatiky vstupni urovne - jak to je resene u CD-R ? Obavam se ze ani tam asi nebude manual .. Nebo je tam treba nejaká funkce "peak" ?

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

to Hans 20 : tak to finále už se blíží - video už je v háji ...... hergot, to to hrálo dlouho :? :D začla kravnout mechanika, kazeta nechce ven, atd ..... no, takhle už to onehdá blblo, teď se to nepoužívalo, .. no, už je s nim konec ( Panasonic HD630) .....
Ještě mam u rodičů jedno v krabici - asi 8 let nebylo puštěný, tak ho zkusim - a jestli to nepůjde hladce, tak na to asi fakt prdim .....

Woofer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Woofer »

Pesi
lehká pomoc.Vyčistit a promazat mode switch,popř.vyměnit na motorku mechaniky takový malinký kousek plastu(spojka(,který po čase vždy praskl a tak se motorek točil ale jeho síla se nepřenesla na převody.

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

no tak ja na to jeste zitra kouknu .... ovsem " mode switch" .... no nevim nevim - nic mi to nerika :)

Woofer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Woofer »

" mode switch"
je u této mechaniky otočný přepínač,podle kterého procesor pozná v jaké poloze se mechanika nachází.Pozor,musí být dán zpět v poloze jak byl,jinak to bude nefunkční :(
Vyčistit izopropylem,namazat kontaktní vazelinou a 5 let je zase klid *palec*
Obrázek

Hans20
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hans20 »

Pesi píše:to Hans 20 : tak to finále už se blíží - video už je v háji ...... hergot, to to hrálo dlouho :? :D začla kravnout mechanika, kazeta nechce ven, atd ..... no, takhle už to onehdá blblo, teď se to nepoužívalo, .. no, už je s nim konec ( Panasonic HD630) .....
Ještě mam u rodičů jedno v krabici - asi 8 let nebylo puštěný, tak ho zkusim - a jestli to nepůjde hladce, tak na to asi fakt prdim .....
Já mám doma ještě S-VHS JVC, já ti ho snad dám :lol: Stejně je několik let ve skříni a už se k tomu nevrátím. Na obraz to není a na zvuk .... no nic ve zlym, už taky ne :lol:

Odpovědět