Mají pro mě nevhodnou barvu, zřejmě nějaká olše. Vychází odstínově až do okrové oranžové. Navíc jsou fakt velké a hluboké. Manželka netlačí na změnu okamžitou, ale pořád ji to dost vytáčí. Jenže čím je nahradit? Nedaří se mi příliš natrefit na menší soustavy, které by byly cenově obdobně dostupné (okolo 30 kKč nebo něco málo přes), měly předpoklady zahrát stejně dobře a byly třeba menší. Např. pohoda a zároveň schopnost zahrát řízně a tak bych mohl pokračovat. Výhodou je i to, že malá nemá šanci 50kg bednu převrhnout.
Ještě si chci jít k Mikovi poslechnout jeho Aurum Cantus, ale už jsem je slyšel a bylo by to víc peněz. Hrají ale docela slušně a jsou menší. Taky pořád myslím na Elektrosystem, ale tam to je v ořechu 50, což je už moc (a asi nejen dočasně). Tyto a většina ostatních soustav mají ale bassreflex, tak nevím. U Montanů je TML a i při pozici zadní stěny tak 20 čísel od zadní zdi není problém.
Vím že v této situaci není moc jednoduché něco poradit, ale třeba někoho z vás něco přímo napadne. Zbytečné příspěvky nejsou potřeba, nijak zvlášť to nespěchá.
P.S.: Pokud někdo řešíte opravdové problémy, berte toto vlákno jako ukázku toho, jako hovadiny člověk taky může řešit