Co změnit aby to hrálo
Co změnit aby to hrálo
Mám sestavu:
Receiver Arcam FMJ AVR 750
CD přehrávač Cambridge Azur 351 C
repro Canton: GLE 402,GLE 405,GLE 409, SBW.: AS 105 SC
repro kabely: Audioquest Snake
Sign. kabely: DH LABS SILVER SONIC AIR MATRIX RCA - orig. USA
Poslouchám pouze stereo, filmy občas - to mi stačí. Jak dosáhnout lepšího zvuku, výměnou repro kabelu ? doporučte. Reproduktory stačí ? Doporučte tak do 50000kč. Poslouchám různou hudbu, žádné duc duc ani tvrdé vypalovačky. Podotýkám že si kabely nemám kde půjčit na vyzkoušení, ani reproduktory.
Receiver Arcam FMJ AVR 750
CD přehrávač Cambridge Azur 351 C
repro Canton: GLE 402,GLE 405,GLE 409, SBW.: AS 105 SC
repro kabely: Audioquest Snake
Sign. kabely: DH LABS SILVER SONIC AIR MATRIX RCA - orig. USA
Poslouchám pouze stereo, filmy občas - to mi stačí. Jak dosáhnout lepšího zvuku, výměnou repro kabelu ? doporučte. Reproduktory stačí ? Doporučte tak do 50000kč. Poslouchám různou hudbu, žádné duc duc ani tvrdé vypalovačky. Podotýkám že si kabely nemám kde půjčit na vyzkoušení, ani reproduktory.
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: Co změnit aby to hrálo
v jake to mas mistnosti ?
Teraz to hraje ako? Najlacnejsi sposob upravy zvuku je zmena umiestnenia repro v miestnosti - aspon na skusku - symetricky do miestnosti s odstupom od vsetkych stien a nabytku...
Nevidím filtraci ...
co nepomůže zcela určitě: výměna repro kabelů
Velikost místnosti 3.5x4.5m.Umístnění reproduktorů nepřichází v úvahu, pouze jedna stěna nemá dveře nebo okno. A že nepomůže výměna kabelů? to může tvrdit jen někdo kdo to nevyzkoušel, několik jsem jich vyzkoušel a změnily zvuk,jinak to hraje celkem slušně.
nezoufej: nejtěžších je prvních 40 let audio hifi praxe
Jogr budu slušnej, proč se ptáš když ti to hraje slušně
Já to neumím popsat, po výměně kabelů jako bych odstranil závěs před reprobednamy, hodně se mi to vyčistilo, ale i tak bych přijal malinko víc ,, cinkotu ,, zdá se mi že by to mohlo jít. Možná chci od Cantonu moc
Pouzij korekce.
Ak si chces pozicat nejaky kabel, pozri na blizke hifi studia a skus ich kontaktovat:
- hifi-studia/
Za vratnu zalohu ti pozicaju takmer cokolvek...
- hifi-studia/
Za vratnu zalohu ti pozicaju takmer cokolvek...
Pokud posloucháš jen stereo tak na co máš multikanál? Být tebou tak jdu cestou čistého sterea. Půjč si někde slušný integráč a porovnej. Jinak největší vliv na zvuk je samozřejmě pozice beden a posluchače vůči místnosti.
správně Elac, ještě bych doplnil: akustika místnosti, případné vytlumení aspoň jedné holé zdi a stropu, jsou dostupné hotové panely - polotovary různých rozměrů, tvarů
a vlastnosti (jenom vyhledat na googlu)
a vlastnosti (jenom vyhledat na googlu)
jogr - sice jsi napsal rozměry místnosti, ale ne u které zdi, rozestavení repro, pozice místa poslechu, zatlumení atd.
Já bych se přikláněl k tomu integráči, půjčit a vyzkoušet. Ev. monobloky a pasivní předzesilovač, tedy lépe řečeno atenuátor. Ale to je trochu problém dostat do 50K....