Co změnit aby to hrálo

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
jogr
Příspěvky: 48
Registrován: 06 kvě 2021 15:09
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Co změnit aby to hrálo

Příspěvek od jogr »

Mám sestavu:
Receiver Arcam FMJ AVR 750
CD přehrávač Cambridge Azur 351 C
repro Canton: GLE 402,GLE 405,GLE 409, SBW.: AS 105 SC
repro kabely: Audioquest Snake
Sign. kabely: DH LABS SILVER SONIC AIR MATRIX RCA - orig. USA
Poslouchám pouze stereo, filmy občas - to mi stačí. Jak dosáhnout lepšího zvuku, výměnou repro kabelu ? doporučte. Reproduktory stačí ? Doporučte tak do 50000kč. Poslouchám různou hudbu, žádné duc duc ani tvrdé vypalovačky. Podotýkám že si kabely nemám kde půjčit na vyzkoušení, ani reproduktory.
Gryphon120,Wadia850,Moon280Dm.2,TitanOne+Genesis One.Elac249,A.AspenSBW,DhLabsAirMatrix+Revelation,RothSilverGateXLR,Furutech,Oyaide,Ceraball,Furutech Destat III

Uživatelský avatar
PavelDosko
Příspěvky: 1660
Registrován: 08 úno 2011 13:06
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Co změnit aby to hrálo

Příspěvek od PavelDosko »

v jake to mas mistnosti ?

Miero
Příspěvky: 1466
Registrován: 07 kvě 2010 20:33
Kontaktovat uživatele:

Re: Co změnit aby to hrálo

Příspěvek od Miero »

Teraz to hraje ako? Najlacnejsi sposob upravy zvuku je zmena umiestnenia repro v miestnosti - aspon na skusku - symetricky do miestnosti s odstupom od vsetkych stien a nabytku...

Uživatelský avatar
Fidas
Příspěvky: 722
Registrován: 17 dub 2008 16:44
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Co změnit aby to hrálo

Příspěvek od Fidas »

Nevidím filtraci ...

Uživatelský avatar
lechos
Příspěvky: 4817
Registrován: 09 pro 2008 08:34
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Co změnit aby to hrálo

Příspěvek od lechos »

co nepomůže zcela určitě: výměna repro kabelů

jogr
Příspěvky: 48
Registrován: 06 kvě 2021 15:09
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Co změnit aby to hrálo

Příspěvek od jogr »

Velikost místnosti 3.5x4.5m.Umístnění reproduktorů nepřichází v úvahu, pouze jedna stěna nemá dveře nebo okno. A že nepomůže výměna kabelů? to může tvrdit jen někdo kdo to nevyzkoušel, několik jsem jich vyzkoušel a změnily zvuk,jinak to hraje celkem slušně.
Gryphon120,Wadia850,Moon280Dm.2,TitanOne+Genesis One.Elac249,A.AspenSBW,DhLabsAirMatrix+Revelation,RothSilverGateXLR,Furutech,Oyaide,Ceraball,Furutech Destat III

Uživatelský avatar
lechos
Příspěvky: 4817
Registrován: 09 pro 2008 08:34
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Co změnit aby to hrálo

Příspěvek od lechos »

nezoufej: nejtěžších je prvních 40 let audio hifi praxe

mesky
Příspěvky: 80
Registrován: 21 říj 2020 07:25
Kontaktovat uživatele:

Re: Co změnit aby to hrálo

Příspěvek od mesky »

Jogr budu slušnej, proč se ptáš když ti to hraje slušně

jogr
Příspěvky: 48
Registrován: 06 kvě 2021 15:09
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Co změnit aby to hrálo

Příspěvek od jogr »

Já to neumím popsat, po výměně kabelů jako bych odstranil závěs před reprobednamy, hodně se mi to vyčistilo, ale i tak bych přijal malinko víc ,, cinkotu ,, zdá se mi že by to mohlo jít. Možná chci od Cantonu moc
Gryphon120,Wadia850,Moon280Dm.2,TitanOne+Genesis One.Elac249,A.AspenSBW,DhLabsAirMatrix+Revelation,RothSilverGateXLR,Furutech,Oyaide,Ceraball,Furutech Destat III

Uživatelský avatar
Ramones
Příspěvky: 1372
Registrován: 19 zář 2009 19:05
Kontaktovat uživatele:

Re: Co změnit aby to hrálo

Příspěvek od Ramones »

Pouzij korekce.

Miero
Příspěvky: 1466
Registrován: 07 kvě 2010 20:33
Kontaktovat uživatele:

Re: Co změnit aby to hrálo

Příspěvek od Miero »

Ak si chces pozicat nejaky kabel, pozri na blizke hifi studia a skus ich kontaktovat:
- hifi-studia/

Za vratnu zalohu ti pozicaju takmer cokolvek...

Uživatelský avatar
weiron
Příspěvky: 364
Registrován: 27 dub 2014 16:46
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Co změnit aby to hrálo

Příspěvek od weiron »

Pokud posloucháš jen stereo tak na co máš multikanál? Být tebou tak jdu cestou čistého sterea. Půjč si někde slušný integráč a porovnej. Jinak největší vliv na zvuk je samozřejmě pozice beden a posluchače vůči místnosti.

Uživatelský avatar
lechos
Příspěvky: 4817
Registrován: 09 pro 2008 08:34
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Co změnit aby to hrálo

Příspěvek od lechos »

správně Elac, ještě bych doplnil: akustika místnosti, případné vytlumení aspoň jedné holé zdi a stropu, jsou dostupné hotové panely - polotovary různých rozměrů, tvarů
a vlastnosti (jenom vyhledat na googlu)

loner
Příspěvky: 7
Registrován: 10 pro 2020 12:11
Kontaktovat uživatele:

Re: Co změnit aby to hrálo

Příspěvek od loner »

jogr - sice jsi napsal rozměry místnosti, ale ne u které zdi, rozestavení repro, pozice místa poslechu, zatlumení atd.

wislu
Příspěvky: 3
Registrován: 16 bře 2017 20:09
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Co změnit aby to hrálo

Příspěvek od wislu »

Já bych se přikláněl k tomu integráči, půjčit a vyzkoušet. Ev. monobloky a pasivní předzesilovač, tedy lépe řečeno atenuátor. Ale to je trochu problém dostat do 50K.... :roll:

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti