DAC pro PC a zesilovač - má význam?
Re: DAC pro PC a zesilovač - má význam?
DLNA umí, díky za info. Tidal jsem ještě nikdy nezkusil, nechám se překvapit. Jen si nejsem jistej, zda tam bude takovej výběr jak na Spotify. Rozhodně ale vyzkoušim ...
Že je mp3 ze Spofity lepší než stažený flac je pitomost.
Dej si ty flacy do nějakýho sw (Spectro,Audacity), který ti rozklíčuje, co to ve skutečnosti je. Ono to může být sice flac, ale mnohdy se u stahovaných věcí stávalo (stává), že flac je udělanej z mp3 třeba 256. To by pak 320 mp3 bylo logicky lepší.
Dej si ty flacy do nějakýho sw (Spectro,Audacity), který ti rozklíčuje, co to ve skutečnosti je. Ono to může být sice flac, ale mnohdy se u stahovaných věcí stávalo (stává), že flac je udělanej z mp3 třeba 256. To by pak 320 mp3 bylo logicky lepší.
Pánové, děkuji za velmi přínosné rady, zvažují nákup DAC Topping D10 viz https://www.amazon.de/gp/product/B07B46 ... 60fdfb7299
k daným sestavám bude asi postačující, má někdo prosím reálnou zkušenost s tímto konkrétním modelem?
k daným sestavám bude asi postačující, má někdo prosím reálnou zkušenost s tímto konkrétním modelem?
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
D10 jsem slysel u kolegy z prace, nahradil jim tebou drive uvazovany CA DACmagic a zvuk je jednoznacne pravdivejsi s prostorem, provozuje to doma s nejakym Denonem (PMA 1500) a bednama Wharfedale Jade 3, cd nejaka Yamaha ale bohuzel model nevim, krmi to i z notasu
Já provozuji TIDAL Hifi přes CA DACmagic + a jsem spokojený. DAC má mimo USB vstupy ( jeden pro PC, druhý pro BT100 bluetooth adaptér ) navíc 2 optické ( nebo koaxiální ) vstupy a sluchátkový výstup, tři filtry. Pořídil jsem to v prosinci a zatím fajn...
...tak jsme objednal DAC Topping D10 https://www.amazon.de/gp/product/B07B46 ... 60fdfb7299
+ k tomu kabel Tasker C209, délka 1 m s 2x Cinch NYS 373/ 2x Cinch NYS 373 https://www.audio-kabely.cz/Kabel-2x-Ci ... m-d755.htm
pak poreferuji jak to hraje...
+ k tomu kabel Tasker C209, délka 1 m s 2x Cinch NYS 373/ 2x Cinch NYS 373 https://www.audio-kabely.cz/Kabel-2x-Ci ... m-d755.htm
pak poreferuji jak to hraje...
Ještě zvažují výměnu spotify za tidal....zkoušel jsem, nějaký rozdíl slyším ve prospěch tidalu, ale není to nic zásadního, jak jsem očekával, samozřejmě nezanedbatelný vliv májí moje basic sestavy asi... uvidíme co s tím provede ten topping D10
Mezi Tidalem ( flac) a Spofity (mp3) je velký rozdíl ve prospěch Tidalu. Jak pojedeš přes převodník a ne přes sluchátkový výstup PC, rozdíl poznáš okamžitě.
Má někdo vyzkoušenej DAC Topping DX3 pro?
Lze připojit rovnou na koncovej zesilovač s tím že s kolečkem na DACu lze korigovat hlasitost
Lze připojit rovnou na koncovej zesilovač s tím že s kolečkem na DACu lze korigovat hlasitost

Ako je tam riešené prepínanie Line a balanced out ?
Nebojíš sa, že do koncáku pôjde plný výkon ?
Nie je lepšie (bezpečnejšie) v tej cene kúpiť napr. SMSL M300 ?
https://hifi-express.com/products/smsl- ... 0063083620
Nebojíš sa, že do koncáku pôjde plný výkon ?
Nie je lepšie (bezpečnejšie) v tej cene kúpiť napr. SMSL M300 ?
https://hifi-express.com/products/smsl- ... 0063083620
Jinak bych se ještě vrátil k porovnání Spotify vs Tidal. Včera jsem rozběhnul a dělal soustředěnej poslech. Vždy jednu vybranou skladbu a na střídačku jednou Spotify pak to stejné přez Tidal. Za včerejšek a dnešek jsem poslechl cca. 10věcí, každou jsem mezi službama několikrát přepínal a porovnával, fakt jsem se snažil spozorovat rozdíl. Soustředil jsem se jednou na prostor, jednou na výšky, jednou na basy, jednou na celek. ... Buď jsem hluchej, nebo mám nekvalitní sestavu, a nebo tam neni žádný rozdíl. Za mne teda zde popisovaný markatní rozdíl ku prospěchu Tidalu oprati Spotify je nula nula prd. Možná je pravda ta, že v premium verzi Spotify a nastavení na nejvyšší kvalitu sloužba nestreamuje hudbu pouze v 320kb. Nebo jsem měl zrovna takovej výběr věcí, že v Tidal nejsou v té nej kvalitě, ale prostě oboje hraje naprosto totožně....
Vítej v realitě, kterou se tu někteří hrdí majitelé nabušených sestav budou snažit donekonečna vokecávat. Kvalita nahrávky je asi tak 100x důležitější rozdíl než FLAC vs MP3 320. V reálu mají velké hoňky, aby poznali 128kbps od FLAC24,96 

marvinnrv: před časem jsem tu měl test Spotify Premium vs Tidal Hifi. Rozuzlení najdeš tu post176196.html#p176196 . Testovací soubory již nejsou k dispozici.
Pokud budeš číst celé vlákno, riskuješ setkání s Hifi ultras, pro které je pojem MP3 (i když Spotify streamuje v OGG) jako červený hadr pro býka, s Hifi novici, kteří se snaží opakováním hifi-hlášek dostat do přízně svých vzorů a pak s tím nudným zbytkem. Byl jsi varován!
Pokud budeš číst celé vlákno, riskuješ setkání s Hifi ultras, pro které je pojem MP3 (i když Spotify streamuje v OGG) jako červený hadr pro býka, s Hifi novici, kteří se snaží opakováním hifi-hlášek dostat do přízně svých vzorů a pak s tím nudným zbytkem. Byl jsi varován!
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
marvinnrv:
Tak vidíš, aspoň máš jedno rozhodovací kriterium jestli Tidal nebo Spotify z krku
.
Vliv na zvukovou kvalitu streamingu má i streamer samotný - když jsem pro rozhodování, jestli si nechat SACD přehrávač, přejít na čistý streaming nebo si nechat obojí, porovnával totožné vydání alba z Tidalu a z CD, CD hrálo syšitelně lépe. Je tedy pravděpodobný, že případný zvukový rozdíly mezi Tidal a Spotify částečně maskuje i stremer přidáním svého charakteru, zkreslení... Ale srovnával jsem základní streamer kategorie 15 tis. Kč se slušným CD kategorie 60 tis. Kč, takže streamer byl v nevýhodě.
Proto porovnání Tidal vs Spotify není porovnání CD vs mp3. Mp3 je od CD na slušné sestavě ve slušné akustice a na slušné nahrávce rozeznatelné spolehlivě. S klesající kvalitou nahrávky nebo s "vhodným" žánrem se rozdíly zmenšují. A že kvalita nahrávky je zásadní a důležitější než formát, to snad netřeba zmiňovat, to je jasné.
Tak vidíš, aspoň máš jedno rozhodovací kriterium jestli Tidal nebo Spotify z krku

Vliv na zvukovou kvalitu streamingu má i streamer samotný - když jsem pro rozhodování, jestli si nechat SACD přehrávač, přejít na čistý streaming nebo si nechat obojí, porovnával totožné vydání alba z Tidalu a z CD, CD hrálo syšitelně lépe. Je tedy pravděpodobný, že případný zvukový rozdíly mezi Tidal a Spotify částečně maskuje i stremer přidáním svého charakteru, zkreslení... Ale srovnával jsem základní streamer kategorie 15 tis. Kč se slušným CD kategorie 60 tis. Kč, takže streamer byl v nevýhodě.
Proto porovnání Tidal vs Spotify není porovnání CD vs mp3. Mp3 je od CD na slušné sestavě ve slušné akustice a na slušné nahrávce rozeznatelné spolehlivě. S klesající kvalitou nahrávky nebo s "vhodným" žánrem se rozdíly zmenšují. A že kvalita nahrávky je zásadní a důležitější než formát, to snad netřeba zmiňovat, to je jasné.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Byly časy, kdy jsem měl taky problém odlišit mp3 320, ale i třeba 256 od flac. Nijak jsem se tim netrápil a posmíval se těm útokům na mp3 stran zkušených hifistů. Asi jako to dělá část zdejšího osazenstva právě teď. Ale pak po nějaké době a mnoha vylepšeních sestavy jsem se rozhodl, že mp3 ve sbírce nahradím CD kvalitou už jen z principu. Jak jsem pak začal poslouchat mnohokrát slyšené skladby, tak jsem nemohl věřit vlastním uším. Nejčastější dojem byl, že to najednou hraje basy a výšky. Takže je to jako vždycky, dokud to rozlišení nemáte, slyšíte prd. Ono je tohle sladký nevědomí vlastně dobře, řeší to spoustu problémů (peněz).
kabelguru.cz