Dálkový ovladač 15m a více

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
dzolo
Kontaktovat uživatele:

Dálkový ovladač 15m a více

Příspěvek od dzolo »

Zdravím, potřeboval bych poradit s výběrem dálkového ovladače pro CD přehrávač s dosahem nad 15 metrů. Při výběru přehrávače je dálkové ovládání klíčovým parametrem, bohužel se mi v běžný e-shopech s elektronikou nedaří podobné zařízení nalézt, jelikož dosah dálkového ovladače není běžně udáván. Mohl by mě někdo prosím nasměrovat, jakým způsobem mám podobný typ výrobku hledat, popřípadě jestli je vhodnější přehrávač a dálkové ovládání koupit samostatně?

Předem děkuji za rady

zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Dálkový ovladač 15m a více

Příspěvek od zdenoeddie »

A co tak napriklad taky Remote Box od PJ, ak vlastnis samozrejme "chytrej" telefon.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Já myslím že 15m zvládne běžný bazmek dodán v sestavě příslušenství CD, někdy se musí velmi přesně namířit na snímací čidlo přístroje, bezkonkurenční byla TV Mitsubishi co chytla povel DO za roh, odrazem od stropu místnosti a přes skleněnou výplň dveří, při zcela nových bateriích...vyzkoušej.

dzolo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dzolo »

zdenoeddie píše:A co tak napriklad taky Remote Box od PJ, ak vlastnis samozrejme "chytrej" telefon.
Dobrý den, pokud by to bylo možné tak bych po tomto řešení také šáhnul, bohužel koncový uživatel nemá smartphone (důchodce). I tak děkuji za tip.

Onkajoo

Příspěvek od Onkajoo »

ahoj, existuje repeater pro infracerveny signal. Pouziva se to treba, kdyz chces ovladat settopbox v jine mistnosti...

http://www.ebay.com/bhp/ir-extender

Treba to pomuze ;)

dzolo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dzolo »

lechos píše:Já myslím že 15m zvládne běžný bazmek dodán v sestavě příslušenství CD, někdy se musí velmi přesně namířit na snímací čidlo přístroje, bezkonkurenční byla TV Mitsubishi co chytla povel DO za roh, odrazem od stropu místnosti a přes skleněnou výplň dveří, při zcela nových bateriích...vyzkoušej.
Dobrý den, zapomněl jsem uvést, že čidlo nebude z místa ovládání přímo viditelné, proto vidím problém s použitím IR ovladače.

dzolo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dzolo »

Onkajoo píše:ahoj, existuje repeater pro infracerveny signal. Pouziva se to treba, kdyz chces ovladat settopbox v jine mistnosti...

http://www.ebay.com/bhp/ir-extender

Treba to pomuze ;)

Dobrý den, mnohokrát děkuji, to vypadá jako schůdné řešení.

Odpovědět