Denon AVR X1800h padá do ochrany (rychlé blikání)

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
Miguel_fuerte
Kontaktovat uživatele:

Denon AVR X1800h padá do ochrany (rychlé blikání)

Příspěvek od Miguel_fuerte »

Zdravím Vás. Jsem už docela zoufalý a hledám radu od někoho, kdo by mohl mít s podobný probléme u receiverů Denon zkušenost.

Moje sestava:

AVR: Denon AVR X 1800h

TV: Samsung 65"

Zdroje: Nvidia Shield TV Pro, PS5, kabelový set-top box

Repro: Polk Audio ES55, ES30, ES10, ES12 + Jamo Jamo 6.5CS-T

Připojení: Kabely premium cord 2,5 mm, Nakamichi banánky (s plastovými kryty, žádný odhalený kov). Zdroje zapojeny přímo do HDMI v receiveru.

Popis problému:
Receiver se mi zcela nahodile vypíná a spadne do ochranného režimu, což signalizuje rychlým blikáním červené diody (2x za sekundu).
Neděje se to při vysoké hlasitosti nebo extrémní zátěži. Zcela náhodně to spadne například uprostřed hraní hry na PS5, při sledování kabelovky, nebo i když je jen pauznuté video z Nvidia Shield. Někdy to spadne 3x za den, jindy to drží 3 dny v kuse bez jediného problému.

Co už jsem zkoušel: odpojil jsem veškeré reprobedny a postupně připojoval a přitom testoval veškeré zařizení, vše bylo stabilní ale večer to opět začalo padat. Kontroloval sem fyzicky všechny reproduktory i kebely. U AVR mám banánky, zbytek zašroubovaný do repro, žádný drátek nečouhá. Pouze stropní repro vede částečně ve zdi v přechodu mezi půdou. Toto repro sem měl ale tři dny odpojené a po třech dnech problém opět nastal.

Softwarové změny: Zkoušel jsem vypnout HDMI CEC, ARC, ECO režim, u Shieldu vypnout Dolby Audio Processing atd. Bez výsledku.

Zkušenost s reklamací:

Přístroj jsem poslal na reklamaci přes prodejce do autorizovaného servisu. Vrátil se mi s vyjádřením, že se závada neprojevila.

Předem moc děkuji za jakýkoliv nápad!

Diky Michal

Odpovědět