Dilema s hifi řešením - cca do 70k

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Dilema s hifi řešením - cca do 70k

Příspěvek od koudy42 »

Ja to rikal Infinity *2thumbsup*, ale vintage je na blacklistu :).

tda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tda »

Ahoj, zkusim ozivit sve starsi forum.

Nakonec jsem si na jare poridil repro Audio Physic Classic 20, zesik Primare I32 a streamer Bluesound Node 2. Kabely Rega. Jsem s tim hodne spokojen, hraje to dobre, ba primo vyborne, neco takoveho jsem chtel (i kdyz to bylo krapet drazsi nez limit). Zesilovac nema problem ani na vysokych hlasitostech, vetsinou jedu max na pul plynu a uz tak je to hodne nahlas. Zaroven je vsechno dostatecne pevne a presne, prostor je hezky vystouply a identifikovatelny.

Neni to nejak urgentni, ale premyslim jak to posunout 'dale'.
Mozne varianty jsou:
a) Jiny streamer - pokukuji po Lumin D2 ci neco jineho
b) pridat nejaky DAC
c) subwoofer

ad a) Tato varianta dava moznost vymenit krabicku za krabicku, v obyvaku se to nijak neprojevi, coz je plus
ad b) Krabka navic. Bluesound Node 2 nevynika hvezdnym DAC, ale je otazka cim nahrazovat a zda-li bod a) neni lepsi moznost
ad c) Poridit Subwoofer - tady si nejsem uplne jist, nebod ho nemam moc kam dat a stavajici sestava nedostatkem basu ve 45m2 netrpi. Jasne, kdyz se pusti varhany, tak to jako v kostele neni, nicmene jak pravi pan Brezina, je ho tam fakt dostatek

Ktera z techto variant dava nejvetsi smysl?
Mate nejake osobni zkusenosti?

Kocmeister
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Kocmeister »

Varianta a) se nevyjádřim, nemám praxi. Varianta b) rozhodně by byla přínosem. Bluesound Node2 fakt hraje blbě. Ale samozřejmě dokud neslyšíš lepší, tak to nevíš :-)
Varianta c) To bych nechal jako perličku na závěr už jen proto, že finančně to je nejnáročnější upgrade pokud má za něco stát. Ale vliv/ posun k lepšímu je velký když se vše podaří sladit. Není to jen o varhanech, ale i o plasticitě zvuku, prostorovosti, důrazu atd. Opět člověk neuvěří dokud nepozná na vlastní kůži.
kabelguru.cz

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Node 2 hraje za ty prachy skvěle. Zkusil bych zahrnout do výběru NAD C 658. Pokud splní, co slibuje, bude to z vícera důvodů skvělá volba při zachování bluesound komfortu i MQA kompability. Sám jsem na něj zvědav.

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

Ty si chces porizovat subwoofer,i kdyz tva sestava netrpi zadnym nedostatkem basů a navic ho nemas ani kam dát? Zrejmě roupy :D

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Dobre nastaveby a UMISTENY sub umi jen prohloubit rozsah hlavnich beden aniz by zasahoval do jejich basu. Problem u tebe bude ale to spravne umisteni, pokud nemas prostor.

Bluesound Node 2 je jako DAC za svou cenu dost podprumerny. Srovnaval jsem s malinkatym AudioQuest Dragonfly Red a Project DACMagic Plus. Oba jasne lepsi rozliseni, dynamiku a hlavne basy, ktery ma Node 2 rozplacly a hucivy. Zvukove je DAC v Node 2 vhodny tak max do uplne zakladniho systemu. I DAC vestaveny v Marantzu PM6006 hraje detailneji a dynamicteji.

Jako cisty streamer je Node 2 vyrazne lepsi, i kdyz porad o trosku horsi nez CD prehravac stredni tridy.

tda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tda »

@Kocmeister: máš nějaký tip na k sestavě odpovídající DAC? Se subem souhlasím, je to asi poslední možnost
@merhaut: ten NAD vypadá zajímavě, díky za TIP
@PítrsPraha: ano, to jsem o subu také četl a to by mohlo být zajímavé. Nicméně s místem je problém, je to obývák a nechci zakopávat o sub a kabely k němu při běžném provozu. Jedno místo by možné bylo, otázkou je, zda-li zrovna tam by to dobře hrálo. Hledám čistý streamer, sbírku CD jsem přestěhoval do auta a už tam zůstane. Nejsem nostalgický ohledně fyzických nosičů. Na Pro Ject DAC Magic se mrknu.
@Bazi 36: I Tobě díky za příspěvek. Sice úplně o ničem ale bez Tebe by nám tu bylo smutno :D

tombas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od tombas »

A co třeba Audiolab? Mám starší inetgrovaný zesilovač a jsem maximálně spokojený. Mají nějakou akci DAC+ koncák:
http://www.hifi-studio.cz/

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

DAC, k Tvé sestavě, vybíral bych z...
Chord
https://www.hifionline.cz/hifibazar/pro ... 5936-hugo/
Slyšel jsem v sestavě. Hrálo to s ním výborně.

nebo koukat na DAC se symetrickými výstupy a tam např. RME ADI2Dac. Je chválený. Známý, hojně používaný. I případně dobře prodejný.

Nebo brooklyn. Taky symetrický.
https://www.hifionline.cz/hifibazar/pro ... oklyn-dac/
velmi slušný DAC postavený na Sabre 9018.
A zbytek poladis pripadne kabelazi.

Kocmeister
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Záleží na rozpočtu. Každá třída má svoje favority. Dac bych určitě mohl doporučit Chord Qutest. Ten zde zmíněné sfoukne jak svíčku, ale bohužel je dražší. I když dá se s trochou snahy sehnat i levněji než je běžně na eshopech.
kabelguru.cz

Hopp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hopp »

Kocmeister
Kolko ludi tolko chuti. Tvoj "kolega" predajca u susedov v Nemecku na fore RME pise, ze jeho zakaznik vlastniaci Chord Dave, po vypocuti si doma na svojej zostave RME Adi2 DAC, Chorda predal, lebo zvukovo ten maly studiovy zazrak s cenovkou pre socky. Highendovy a statusovy Chord prekonal...
Takze s tym sfukovanim sviecok opatrne.

Kocmeister
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

No dobře, trochu jsem to přepískl. Máš pravdu je to o preferencích, jako vždy.
kabelguru.cz

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

Hopp píše:
06 pro 2018 14:06
Kocmeister
Kolko ludi tolko chuti. Tvoj "kolega" predajca u susedov v Nemecku na fore RME pise, ze jeho zakaznik vlastniaci Chord Dave, po vypocuti si doma na svojej zostave RME Adi2 DAC, Chorda predal, lebo zvukovo ten maly studiovy zazrak s cenovkou pre socky. Highendovy a statusovy Chord prekonal...
Takze s tym sfukovanim sviecok opatrne.
A hlavně mít při výběru na paměti, že to, co se píše na fórech je zatíženo tolika nepřesnostmi a kontextovými proměnnými (komponenty sestavy, nahrávky, osobní preference...), že dokud si člověk věci neposlechne a nesrovná u sebe doma nějakou dobu, je to vše obvykle jen fantaskní teoretizování. V podstatě nikdo nemá u sebe zcela ideální podmínky, většina má k těm ideálním podmínkám naopak hodně daleko, a stačí jedna nevhodná komponenta a i jinak slušná sestava může jít do kopru...

Chordy hrají dobře, pokud člověk nemá nějaký zásadní průser v sestavě, mám jich víc a hodí se mi všude, ke sluchátkům i do reprosestav. Třeba poslední Hugo 2 by většině lidem asi stačil, Dave je špička, po doplnění o M Scaler či Blu 2 obtížně překonatelná. Nějaký ten RME Adi2 DAC bych si rád někdy poslechl, abych si udělal obrázek a mohl o něm psát i na fóra.

Jinak tedy stručně: Na internetu jsou často úplné pitomosti! Bohužel prezentované sebevědomě jako obecné pravdy "brouky uberhifisty" s absolutním sluchovým sebevědomím. Jediná validní a věrohodná je pro mě vlastní zkušenost.

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

Ale rady jsou tu preci jako poukazani na moznosti,bez poslechu pak kupuje malokdo(zvlast pri vetsi investici).

tda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tda »

Určitě budu poslouchat na vlastní uši. Spíš mi šlo si nechat dát pár tipů, kterým směrem se ubrat a co vyzkoušet.
Jak to vidím tak bude mezi sebou soutěžit několik samostatných DAC s variantou lepší streamer se slušným převodníkem.
Až budu někdy vědět více, tak se zase pochlubím.

Odpovědět