Dobré repro k receiveru a PC

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
svartenatt
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Dobré repro k receiveru a PC

Příspěvek od svartenatt »

Přešel jsem z PC repro k Pioneer SX-20 a Magnat Monitor Supreme 202. Zvuk je mnohem lepší a v mé místnosti kolem 15 m² je i dostatek nižších tónů. Jen si myslím, že lze jít trochu dál, taky repro nejsou úplně neutrální (pochopitelně za tu cenu) a jsou znát parazitní frekvence.
Tak by mě zajímalo, jaké reprosoustavy kolem 10000 Kč zakoupit pro tyto podmínky. Hudba je většinou progresivní a avantgardní metal, technicky a zvukově kvalitní materiál (ne jak jsem se dočetl od kazzatele něco o vymlácení šišky :D). Taky ambient a sem tam nějaká klasická moderna.
Zalíbili se mi DYNAVOICE MAGIC F6 EX ver.3, ale pan Holcner z Melissy doporučil MAGIC F5, ty ovšem mají RMS zatížitelnost pouze 75W a myslím, že by to nemuselo na hlasitou reprodukci stačit (Magnat 100W RMS, 93dB/Dynavoice 75W, 92dB). Potom ještě Monitor Audio Bronze BX2, které by neměly mít problém s prostorem.

Děkuji za případné návrhy a připomínky.

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Dobré repro k receiveru a PC

Příspěvek od Prospero »

Nove sloupky v teto cenove relaci jsou, v podstate, vyhozene penize.
Monitor Audio, umistene na dobrem stojanu udelaji z poslechu podstatne vetsi zazitek, nez vsechny Dynavoice a ostatni radoby sloupky dohromady…
A ProJect “Speakerbox 5” (ja vim, stale se opakuji) hraje, pri spravnem umisteni (tedy take na stojanech a min. 20-30cm od vsech zdi) lepe, nez by se na prvni pohled mohlo zdat. :)

Lad2000
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lad2000 »

S tímhle budeš mít basů určitě dostatek :D

https://elektro.bazos.cz/inzerat/636893 ... un-Mk5.php

Ten človíček má docela slušné hodnocení....

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

„Shogun“ tenkrát byly velmi dobre reproduktory ( *bravo* ), dobre ale hraly az se zesilovacem jako byl napr. Sony TA-F 870 ES. (Overeno ;) )
Takze mam obavu, ze by z nich ten malý „Pincek“ mohl jit brzy do kolen…
Zvukove by to ale za pokus rozhodne stalo….a kdyz „Pincek“ vypustí dusi, silnejsi zesilovac se da koupit vzdycky, ne? :lol:

svartenatt
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Shogun je opravdu extrém. Tím mě napadá otázka, jestli je vůbec rozumné v malém prostoru používat sloupy?

svartenatt
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Tak jsem výběr zredukoval na Dali Zensor 3 a Monitor Audio Bronze 2. Byly i Wharfedale Diamond 10.2, ale kvůli kvalitě zpracování vypadly. Bazarové nechci, možná někdo bude mít jiný nápad.

dkdkdk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dkdkdk »

svartenatt píše:...Wharfedale Diamond 10.2, ale kvůli kvalitě zpracování vypadly...
Co jsi na nich viděl špatného?

svartenatt
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

http://www.audioexcite.com/?page_id=4417
Plastové koše, špatné zapojení, konstrukční nedostatky. Vím, že kdyby hodnotili i ty moje vybrané, tak tam taky něco najdou.

dkdkdk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dkdkdk »

Doufal jsem, že napíšeš nějakou svou vlastní zkušenost a ne opis z netu, ale neva.

svartenatt
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Tak stále nevím jestli Dali Zensor 3 nebo Monitor Audio Bronze 2. Šel bych si je poslechnout, ale to bych musel jet přes celou republiku. Navíc nejsem jistý, v jakém stavu rozehrání bych porovnával, když Dali potřebují 100 hodin.
Dali mají mít plnější zvuk, ale mají nižší citlivost. U MA nejsem jistý tím upevňovacím šroubem reproduktoru a BR vpředu, ale zase nemají elyty ve výhybce.
Ty moje Magnat mají papírově citlivost 93 dB/2,8 V/m, 4-8 ohm. Nebude při 88 dB/2,8 V/m, 6 ohm u Dali problém je dostatečně vybudit?

pompo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pompo »

S.Z.

svartenatt
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Tak mám Dali Zensor 3. Proti těm Magnat velký posun a to nejsou rozehrané. Přesné, detailní a hluboko hrající (na malé repro v malé místnosti). Celková hlasitost se zdá vyšší, takže porovnávání údajů bylo nevypovídající. Uvidím za nějaký ten měsíc, až budou plně rozehrané.

svartenatt
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Ať nezakládám nové téma stejné povahy.
Chtěl bych poradit ohledně reprosoustav. Mám Dali Zensor 3 a NAD C 356BEE a jako tansport PC. Prostor je 12 m².
Chtěl bych vyměnit reprosoustavy kvůli zlepšení spodních frekvencí a jejich zpřesnění. Taky bych byl rád za čistější a přehlednější zvuk než u Zensorů.

Pro mě zajímavé možnosti jsou Monitor Audio Silver 2 a B&W 685 S2. Které by byly pro daný prostor lepší?
Cenový limit mám 25000 Kč, hudba od ambientu po Black Metal.

Myslím, že jen regálové připadají v úvahu.

svartenatt
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Pěkné, jen ten 12'' by mi zabil mých ubohých 12 m2. Navíc mám ten problém, že to mám k PC, takže ke stolu, za kterým mám stojany s repro.
Kdyby šlo o sloupové repro, tak bych je musel něčím podlozit a reproduktory by musely být v horní polovině.

Odpovědět