Dolby Atmos repro - Rozšíření stávajících efektových
Dolby Atmos repro - Rozšíření stávajících efektových
Ahoj
Myslíte, že bych mohl použít ke stávající sestavě 5.1 Polk audio T série jako dolby Atmos repro ještě jedny T15 efektové? https://www.alza.cz/polk-audio-t15-d5123062.htm?o=6
Umístil bych je pod strop na zeď nad sloupové T50 a nasměroval přímo na pozici posluchače.
Předem díky za odezvy
Myslíte, že bych mohl použít ke stávající sestavě 5.1 Polk audio T série jako dolby Atmos repro ještě jedny T15 efektové? https://www.alza.cz/polk-audio-t15-d5123062.htm?o=6
Umístil bych je pod strop na zeď nad sloupové T50 a nasměroval přímo na pozici posluchače.
Předem díky za odezvy
Re: Dolby Atmos repro - Rozšíření stávajících efektových
Můžeš , ale nechápu proč si je rovnou nezavěšíš nad sebe na strop ?
Mohu je v zavěsit nad sebe na strop.
Nevím právě do jaké úrovně je nejlépe umístit.
Mám strop s dřevěnými trámy, takže s připevněním nebude problém.
Večer nafotím místnost se stropem a nechám si rád poradit kam je nejlépe umístit.
Díky
Nevím právě do jaké úrovně je nejlépe umístit.
Mám strop s dřevěnými trámy, takže s připevněním nebude problém.
Večer nafotím místnost se stropem a nechám si rád poradit kam je nejlépe umístit.
Díky
já na to šel prásárnicky, vzhledem k tomu že mám nízko strop v podkroví ze sádrokartonu a celkem gigantický prostor nad kleštinama, tak jsem demontoval reprobedny na prvočinitele, dráty si popsal abych je zapojil správně tak jak byly.
A i s vyhýbkou strčil do sádroše.
Ano je tam mírná excentricitida protože jak napotvoru v tom jednom místě je veden profil sádroše jinak. Ale ještě to budu zakrývat tou černou textilí, tak to nebude vidět. na funkci to vliv nemá.
mám to zhruba takto:
Tak zde můj obývák.
Kam tedy nejlépe umístit stropní satelity?
Celkem šest dřevěných trámů - Když budu počítat od televize směrem k sedačce, tak bych to viděl na třetí, nebo čtvrtý trám a repro nasměrovat přímo na posluchače ?
A umístit do osy předních sloupů a satelitů ? (přední sloupy a zadní satelity mám ve stejné ose)
Kam tedy nejlépe umístit stropní satelity?
Celkem šest dřevěných trámů - Když budu počítat od televize směrem k sedačce, tak bych to viděl na třetí, nebo čtvrtý trám a repro nasměrovat přímo na posluchače ?
A umístit do osy předních sloupů a satelitů ? (přední sloupy a zadní satelity mám ve stejné ose)
No na tom obrázku od Dolby Atmos jsou namalované zvrchu a né zepředu, ale umožnují i tuto instalaci.
Jde mi o to že za tím druhým trámem od lustru je větší stín takže by byly hezky skovaný v tom stínu a nerušili by tolik.
A za druhé máš pohovku u stěny, takže tam budeš slyšet zvuk pěkně zvrchu nad sebou a né někde zepředu z vrchu.
Ale samozřejmě zapoj si to jak chceš ty, já ti do toho kecat nemohu, ale za sebe ti říkám, že reprák nahoře je prostě lepší, než nějaký reprák který je nasměrovaný na strop a nějakým pofiderným systemem má od toho stropu něco odrážet k tvým uším, to beru spíš jako nějakou obezličku pro toho kdo to na stropu mít nemůže.
Jde mi o to že za tím druhým trámem od lustru je větší stín takže by byly hezky skovaný v tom stínu a nerušili by tolik.
A za druhé máš pohovku u stěny, takže tam budeš slyšet zvuk pěkně zvrchu nad sebou a né někde zepředu z vrchu.
Ale samozřejmě zapoj si to jak chceš ty, já ti do toho kecat nemohu, ale za sebe ti říkám, že reprák nahoře je prostě lepší, než nějaký reprák který je nasměrovaný na strop a nějakým pofiderným systemem má od toho stropu něco odrážet k tvým uším, to beru spíš jako nějakou obezličku pro toho kdo to na stropu mít nemůže.
To by mě fakt zajímalo, kdo tady kdy zmiňoval něco o odrazech od stropu. Atmos bedny jsou v maxfliově případě (na poslední fotografii) zcela správně a regulerně nasměrovány přímo na ucho diváka, tedy tak, jak mají být. Ty odrazy jsi si zcela nepochopitelně vykonstruoval ve své hlavě jen ty sám.
Také si myslím, že tím mým návrhem nic nezkazím, ba naopak.....
.....repro jsou nahoře, takže efekty z výšky jsou na místě a navíc si ty repro ještě namířím přímo na sebe, tak v tom nevidím problém, navíc jsem již na netu na správné umístění sem tam koukal a tento můj návrh umístění je si myslím v pořádku viz screenshot níže.
Jen mě zajímalo, jestli to takto někdo má a jaké jsou poznatky efektů z výšky v této konfiguraci.
.....repro jsou nahoře, takže efekty z výšky jsou na místě a navíc si ty repro ještě namířím přímo na sebe, tak v tom nevidím problém, navíc jsem již na netu na správné umístění sem tam koukal a tento můj návrh umístění je si myslím v pořádku viz screenshot níže.
Jen mě zajímalo, jestli to takto někdo má a jaké jsou poznatky efektů z výšky v této konfiguraci.
Nic neřeš, pohlídej si prostě jenom rozteč horních budek, ať máš plynulý přeliv nadhlavových zvuků ze strany na stranu (přelety nad kukaččím hnízdem) a jejich rozumnou vzdálenost od posluchače. Na té hlavní stěně pod stropem, jaks chtěl původně, by to nebylo ono, takto je to v ažúru.
Bazi 36 píše: ↑15 bře 2021 09:59To by mě fakt zajímalo, kdo tady kdy zmiňoval něco o odrazech od stropu. Atmos bedny jsou v maxfliově případě (na poslední fotografii) zcela správně a regulerně nasměrovány přímo na ucho diváka, tedy tak, jak mají být. Ty odrazy jsi si zcela nepochopitelně vykonstruoval ve své hlavě jen ty sám.
Nauč se číst, než začneš někoho urážet psychopate. jo ahá pán psychopat neví jak se mají nastavit bedny pro efekty, ty hlavo...
Muerte, za to, že ty nechápeš zmiňovanou variantu, tedy bedýnky umístit pod strop a nasměrovat přímo na pozici posluchače, my opravdu nemůžeme. Zkrátka jseš přibržděnej (evidentně ne jenom v tomhle vlákně, viď ty nefunkční spotify) a pleteš si to s umístěním "na" přední sloupy. Opakuji, maxfli chtěl atmosy zavěsit "pod strop" a naklonit na posluchače, né je dávat na vršek podlahovek a nesmyslně odrážet od stropu. Takže zařaď s těma psychopatama zase zpátečku a přestaň žrát ten ivermektin po kilech, nedělá ti evidentně dobře.
To ELMUERTE:
...... hned POD strop Na zeď V ose sloupových T50 a NAD ně (NAD ty sloupy, ne NA ty sloupy), nééééé na ně s odrazem od stropu
To jsi bohužel špatně pochopil.
A velice bych do budoucna ocenil, kdybys vůbec nekomentoval mé příspěvky ELMUERTE !
Děkuji za pochopení.
Pod strop na zeď NAD sloupové T50 bylo myšleno:
...... hned POD strop Na zeď V ose sloupových T50 a NAD ně (NAD ty sloupy, ne NA ty sloupy), nééééé na ně s odrazem od stropu
To jsi bohužel špatně pochopil.
A velice bych do budoucna ocenil, kdybys vůbec nekomentoval mé příspěvky ELMUERTE !
Děkuji za pochopení.