Možná to bude někomu připadat hloupé , ale rád bych si pořídil jako doplněk nějáký ekvalizér co má spectrální analyzer nebo jak se tomu říká. Prostě takové ty indikátory vybuzení.
Nechci aby to ovlivňovalo muziku jde mi jenom o efekt. Nejradši bych něco s ručičkama jako mají některé výkonové zesíky nebo tape decky. Znáte nějaké výrobky? Znám jenom klasického technicse.
Je to vůbec možno zapojit tak aby to jenom ukazovalo průběh muziky a nestálo to v řetězci mezi zdrojem a zesíkem. Nikdy sem nic takového neměl tak mi není moc jasné jak se to zapojuje.
hanysek píše:.....
Je to vůbec možno zapojit tak aby to jenom ukazovalo průběh muziky a nestálo to v řetězci mezi zdrojem a zesíkem. Nikdy sem nic takového neměl tak mi není moc jasné jak se to zapojuje.
Hanysku, ty vlastně chceš něco podobného barevné hudbě, co bude ukazovat kmitočtové složení skladby. Pakliže se s tím nechceš dělat, nebo to někomu nezadáš, pak bych hmátl po nějakém bazaru z oblasti profi nahrávání, jako je například http://www.midi.cz/Default.aspx?s=dcx2496&t=0&a=6 a koupil nejlacinější 31 pásmový EQ a dal jej paralelně k zesíku. Někdy se dají koupit hodně lacino.
No, když to nechceš zapojit mezi zdroj a zesík, čili do signálové cesty, tak proč trvat na Hi-Fi komponentu ? Navíc, to co se tam prodává používají při nahrávání hudby, takže to své kvality musí mít ...
Tusim ze se delaji i samostatne spektralni analizery, jen pro mnereni resp. pro informaci. Zapojist to na vystup zesiku TAPE OUT, nemusi to byt ani pruchozi. Da se to sehnat nekde v DJ potrebach nebo pro studiovou techniku. Kdo hleda ten najde. A nebo nechces si poridit nejaky svetelny efekt ktery reaguje na poustenou hudbu? Pouziva se v DJ oblasti a vytvari to celkem peknou atmosferu. Nejlepsi je to samozrejmne jako plugin na compu, tech je spousty.
Ne barevné blikátka fakt nechci chtěl sem nejlépe nějaký analogový VU metr ale když to bude z LED nebo něco ve stylu technicse a bude to decentní tak to přežiju...jdu omrknout ty DJ shopy díky za další tip..
EQ Technics SH-GE70 doporučuji, mám a používám, již 17 let. vylepšená verze je GE90 - 9 pásmo "digital sound processor". ze stejného období existuje velmi podobný Pioneer GR-777, GR-555. nebo SONY SEQ-V902, SEQ-333 Esprit, SEQ-120 (bez displaye)
Philips FV-930,
a další...samozřejmě, každý aparát lze používat jako prostý optický efekt bez zásahu korekcí do frekvenční charakteristiky signálu...tož tak
Zdravim, mam sestavu od Technicse a k nemu ten equalizer SH-GE90 a mam dotaz k tomu co tady popisujete. Ja ho ted mam zapojeny, ze je mezi zesikem a komponentem, ale vzdy musim zvolit zda mezi tapedeckem, gramcem, cd atd. Jak to zapojit, aby reagoval na vsechny komponenty, jde to vyresit nejakym prepinacem? Zesik nema vystup "adaptor" nebo co jsem to nasel u jinych zesiku, kam se da equalizer pripojit. diky za odpoved
jde to. zapojit k zesíku do TAPE IN-play a TAPE OUT-rec (potřeba dve šňůry cinch) a přepnout vpředu input select trvale do pozice Tape
fungovalo na všech aparátech co jsem kdy používal
Je to sice více jak 30.ti letá historie a dnes na kvalitní poslech sotva použitelné, ale když chceš. Musíš mít kompatibilní zesilovač, popř. receiver s tím EQ. Na zesilovači se dalo tento tzv. "rozpojit" měl k tomu vyhrazené cinche, kam se jednoduše propojil ten EQ na vstup a výstup, pak zesík reagoval na jakoukoliv volbu vstupu a mohl si to korigovat. Podotýkám, že se to týká vstupů analogových, pro digi bys musel mít zcela jiný přístroj. Tyto možnosti jsem "kdysi" měl na aparatůrách Pioneer a Kenwood a ze zkušenosti mohu napsat, že se to vlastně nastavilo jen jako korekce křivky aparátů, beden a poslechové místnosti do jakési pomyslné roviny, nebo jak to komu vyhovovalo a pak už se s tím stejně nehýbalo. Nebylo to konfortní. Některé novější už pak měly i předvolby, ale stejně to nastvení většinou nesedělo. Navíc zapojení EQ mělo negativní vliv na zvuk ( rozostření ), tak jsem to stejně většinou poslouchal "rovně" a EQ byl vypnut. Dnes je to lepší korigovat v případě potřeby v digitální doméně, kde jsou rozsáhlé možnosti nastavení a v podstatě neomezené množství přednastavených křivek, např. na USB.
GE-70 má ty předvolby, ale jen 7 pásem. Ty kvalitnější měly 12 a více pásem.
BTW: Pokud nemáš kompatibilní zesík, tak to nezapojíš, pouze na jeden aparát. Pokud píšeš o nějakém přepínači,asi je to teoreticky možné, ale bude to mít negativní vliv na výsledný zvuk.
Ještě dodatek, nejde už to editovat: Ještě dodávám, že zásadní a negativní vliv na zvuk měly ty dva kabely navíc ( tam a zpět k EQ ), které to rozmázly. Tenkrát jsem tam měl bílé Van den Hul označení 501. I tak to nebylo dobré.
tak potom leda koupit velmi kvalitní signálové kabely (už se tu nejednou řešilo) a zkrátit dýlku na nejnižší možnou míru - řekněme 2 x 20 cm - pokud mašiny stoji na sobě (moc se nedoporučuje
kvůli vyzařenému teplu, větrání a parazitním el.vazbám...) no a pozlacené kovové kolíky cinch
lechos
No takto jsem to měl. Ty kabely VDH 501 byly 60cm, jeden pár jsem rozdělil na poloviny a dokoupil origo konektory, stříbro na letování a udělal dva páry. EQ stál na siliči a kabely byly 30 cm. Ve zvuku byl velký rozdíl zda přímo ze zdroje do siliče, nebo přes EQ nastaveném na nuly.
vono se nehraje trvale na plný koule tak stačí distanční rozpěrky vejšky 30-50mm aby mezi aparáty cirkulovalo trocha chadicího vzduchu, TW44 byl zapouzdřen neprodyšně v plechu a 2x25W sin běžně stačilo, na horní desce stál natěsno tuner...no jo, doba je jiná a výkony šly nahoru exponenciálně