entry level CA Azur 351A+651C
entry level CA Azur 351A+651C
Ahoj všichni,
potřeboval bych poradit s touto Cambridge Audio sestavou. Nevíte, prosím Vás, někdo s jakými regálovkami by se to dalo kombinovat? Strašně mi u této sestavy vadí její studený klinický a někdy až agresivní zvuk. Zatím jsem to měl připojené k Focalům Chorus S 706 a zvuk totální disaster. Rockové nahrávky se na tom celkem dají, ale jazz nebo klasika je naprostý průser. Především středové pásmo a vokály jsou v této kombinaci příšerné. Chorusy mi hrajou s Marantzem 7001 (ikdyž na Marantze tu všichni plivou) a to se celkem dá, ale s CA je to fakt příšerně ostrá kombinace. Potřeboval bych poradit jak tuto sestavu nějako zjemnit, aby to hrálo trochu muzikálněji a tepleji. Tedy jestli to u téchto "komponentů" vůbec lze? Všem moc děkuji za případné rady a postřehy.
Vojtěch
potřeboval bych poradit s touto Cambridge Audio sestavou. Nevíte, prosím Vás, někdo s jakými regálovkami by se to dalo kombinovat? Strašně mi u této sestavy vadí její studený klinický a někdy až agresivní zvuk. Zatím jsem to měl připojené k Focalům Chorus S 706 a zvuk totální disaster. Rockové nahrávky se na tom celkem dají, ale jazz nebo klasika je naprostý průser. Především středové pásmo a vokály jsou v této kombinaci příšerné. Chorusy mi hrajou s Marantzem 7001 (ikdyž na Marantze tu všichni plivou) a to se celkem dá, ale s CA je to fakt příšerně ostrá kombinace. Potřeboval bych poradit jak tuto sestavu nějako zjemnit, aby to hrálo trochu muzikálněji a tepleji. Tedy jestli to u téchto "komponentů" vůbec lze? Všem moc děkuji za případné rady a postřehy.
Vojtěch
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: entry level CA Azur 351A+651C
Osobne bych zvukovy nectnosti jednech komponentu nevyvazoval opacnou charakteristikou jinych komponentu.
Focaly jsou zvukove dobry bedny, jen jsou narocny na krmeni, vyzkousel bych jiny zesilovac. Vykonny, stabilni.
Focaly jsou zvukove dobry bedny, jen jsou narocny na krmeni, vyzkousel bych jiny zesilovac. Vykonny, stabilni.
v podobném duchu...(pítrs ti to píše velmi trefně)
právě v "entry level" je důležité vybrat zvukově vhodnou kombinaci.
osobně bych si kombinaci CA + Focal nevybral.
k nákupům komponentů pro soustředěný poslech je lepší vyrazit buď k majiteli podobných komponentů nebo přímo do studia prodejce.
tady už to asi s námi "nedohoníš".
buď si vyber jiné bedny nebo k bednám jiný zesilovač. v regálovkách je ohromný výběr. a snadno se stěhují.
hlavně zkoušej na svých uších.

právě v "entry level" je důležité vybrat zvukově vhodnou kombinaci.
osobně bych si kombinaci CA + Focal nevybral.
k nákupům komponentů pro soustředěný poslech je lepší vyrazit buď k majiteli podobných komponentů nebo přímo do studia prodejce.
tady už to asi s námi "nedohoníš".
buď si vyber jiné bedny nebo k bednám jiný zesilovač. v regálovkách je ohromný výběr. a snadno se stěhují.
hlavně zkoušej na svých uších.

Kolik a jakých kombinací CA + Focal jsi slyšel?lachim píše:Osobně bych si kombinaci CA + Focal nevybral.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Ackoliv taky mam Focaly, ani ja bych si k nim CA nevybral. Nemusim si objednavat rizek s knedlikama, abych vedel, ze mi to k sobe nebude chutnat.
Tyto by podle mého názoru byly vhodnějším partnerem k CA http://lubin.rajce.idnes.cz/VMA_II_mikro_by_Lubin/
Ostrost se nekoná a to jsem měl před nima hodně detailní komponenty...
Nyní hrají na lowend Yamaze a naopak by chtěly ještě trochu "popíchnout"
Ostrost se nekoná a to jsem měl před nima hodně detailní komponenty...
Nyní hrají na lowend Yamaze a naopak by chtěly ještě trochu "popíchnout"

Nechci nikomu radit ani nikoho poučovat (na to nemám, od toho je tu plno jiných), jen mě při zdejších "debatách" občas zaráží rady a typy, aniž bych něco podobného vlastnil a měl naposloucháno. Přiznám se, že mě se zvuk repro Focal líbí, během života se jich u mě vystřídalo nemálo a můj mozek si na ně zvykl, když zkouším "sestavu", vždy to ladím k těmto repro. A z mého osobního dlouhodobého poslechu mi k nim CA sedíPítrsPraha píše:Ackoliv taky mam Focaly, ani ja bych si k nim CA nevybral. Nemusim si objednavat rizek s knedlikama, abych vedel, ze mi to k sobe nebude chutnat.

PS: Když používám výraz "sedí", pochopitelně nebudu psát o CA 351A, ale např. 851A či 851E+851W. Když k tématu, tak se bavme o 351A...a ten já neslyšel. Takže . . . HOWGH.
Je bezne u hifi nadsencov ze veria v roznom zvuku roznych znaciek zosilnovacov, hlavne tie drahsie zneju pre nich vzdy zazracne lepsie, tradicný mýtus.
Jsem velmi potěšen, že se "sands" registroval i tu. Máme se na co těšit
. Jeho příspěvky na avmanii jsou již legendou. Přeji příjemnou zábavu 

Ano, zdá se, že názorový proud AV receivers for listening to all přibyl již i na toto fórum. A to je jen dobře. Konečně zde bude někdo s tím pravým, nekompromisně-racionálním přístupem..

PítrsPraha píše:Ackoliv taky mam Focaly, ani ja bych si k nim CA nevybral. Nemusim si objednavat rizek s knedlikama, abych vedel, ze mi to k sobe nebude chutnat.

Řízek s knedlíkem ? V našem kraji je jedno z "národních" jídel knedlík - zelí - řízek. Zní to divně, z počátku jsem se tomu taky usmíval. Kombinace to je neobvyklá, ale nechutná to špatně.

Přesně tak. Já zase po dlouholeté expozici Severním Prýním - Vestfálskem žeru řízek s rejží. Tuhle se mě byl v Pardubicích zeptat kuchař, zda to myslím vážně.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
...kdyz to tak ctu, tak zjistuju, ze na nektery veci jsem evidentne velka konzerva
.
Ale proti gustu...
. Hlavni je, ze nam porad chutna...
.

Ale proti gustu...