ESI JULI
Re: ESI JULI
No může to také způsobovat to, že něco zvukovku právě využívá, nemáš spuštěný takový program, třeba internetovy prohlizec s videm, zkus projit vsechny spustene procesy. Vypnul bych zatim veskere resamplovani (zatim vyhod ten SOX, to zkousej az ti vse pujde OK) a hral bych si z bitovou hloubkou kterou ti XP dovoli. Nesmis mit pri tom spusteny jiny prehravac, KS nedovoluje prehravat (ani nepovoli) vice zvuku soucasne. Leta jsem pouzival XP a jelo vse vyborne v nastaveni co jsem psal. Pro XP ale radeji pouzivej verzi ovladace 1.23 (ta byla vyborna, verze 1.7 je urcena spise pro 64-bitove systémy), z pocatku zkus nastavit veci altenci v ovladacim panelu zvukovky (512sample)
Tak jsem přeinstaloval ovladače zvukovky na verzi 1.2.3
dal KS: Audio Juli a chvíli to šlo, ale zvuk byl jakoby robotí, tak jsem to přepdnul na DS: Audio Juli a zase to spadlo. Dokonce jsem nastavil i latency 512, vyhodil SOX resampler
další pokus byl:
Asio stažený z uvedeného odkazu, nainstaloval jsem to a bohužel se mi v nabídce start objevil jen uninstal a příručka, nikde žádný control panel.
Už jsem z toho vyřízený
Má Kernel nebo ASIO skutečně takový zvukový přínos?
dal KS: Audio Juli a chvíli to šlo, ale zvuk byl jakoby robotí, tak jsem to přepdnul na DS: Audio Juli a zase to spadlo. Dokonce jsem nastavil i latency 512, vyhodil SOX resampler
další pokus byl:
Asio stažený z uvedeného odkazu, nainstaloval jsem to a bohužel se mi v nabídce start objevil jen uninstal a příručka, nikde žádný control panel.
Už jsem z toho vyřízený

Má Kernel nebo ASIO skutečně takový zvukový přínos?
Keby nevie Foobar2000 k zvukovke pristupit, da len takuto hlasku http://img40.imageshack.us/img40/8138/screenshot4mt.jpg Urcite by to nepadlo.
Cez ASIO4ALL to vyzera nasledovne http://img189.imageshack.us/img189/2872 ... hot1bm.jpg
Cez ASIO4ALL to vyzera nasledovne http://img189.imageshack.us/img189/2872 ... hot1bm.jpg
odar:
ta hláška se mi taky někdy objeví,
možná by to chtělo přeinstalovat Windows?
Tak jsem si pro uklidnění pustil raději LP desku na kolotoči. Tam se windowsi nastavovat nemusí
ta hláška se mi taky někdy objeví,
možná by to chtělo přeinstalovat Windows?
Tak jsem si pro uklidnění pustil raději LP desku na kolotoči. Tam se windowsi nastavovat nemusí

Ja KS nepouzivam, lebo sa mi nechce patrat, co mi to blokuje. Dal som ASIO4ALL, to funguje a viac neriesim. Je to len na PC v praci. Doma mam na HTPC Win7 + WASAPI.
Zkontroluj jestli ti jde opravdu resampling jako auto a ze to neprepinas za chodu. Vzdy pokud zmenis nastaveni tak je treba foobar zavrit a znovu spustit. Asio4All na asio nepotrebujes, to je jen pro karty ktere asio nepodporuji. Nic instalovat nepotrebujes (ESI podporuje ASIO uz v zakladu a mas je uz naisnatlovane s driverem), stahni si jen asio plugin pro foobar a muzes to zkust. Predpokladam, ale ze to bude to same, mas nejak rozhasene windows, njeaky konfilkt hardwaru. Zkus presunout kartu v PC na uplne posledni slot PCI dole a idealne jeste v biosu mu vyhrad vlastni IRQ a vyssi PCI latenci Time.
Vdaka za upresnenie.Robo77 píše:Asio4All na asio nepotrebujes . . . ESI podporuje ASIO uz v zakladu a mas je uz naisnatlovane s driverem

Mám takovej problém při přehrávání s youtube nebo v mediaplayeru se mě dost často stává, že bedny začnou dost chrčet po změnění frekvence v pc to nachvilku přestane ale zas se to vrátí. Ve foobaru to nedělá vůbec.Přeinstaloval jsem pc ale lproblém tu je pořád.
Nejde mi nastavit v nastavení zvukovky sample rate na AUTO. Vlastně tam nejde nastavit nic. Hraji přes kernel streaming a SoX. Jaké nastavím v SoX sample rate, takové se mi nastaví v nastavení zvukovky. Nevím co s tím. Prosím o radu. Ještě se chci zeptat, jak ve foobar nastavit, aby se samo nastavovalo nativní sample rate hudebního souboru?Robo77 píše:Zkontroluj v nastaveni zvukovky, zda mas naprovo v samplerate nastaveno na auto, pokud ne tak to nastav, pokud tam mas nejakou frekvenci tak to taky de, ale musis ve foobaru nastavit tu kterou tam naualne mas. Lepsi je proto pouzivat to AUTO, protoze kernel streaming obchazi veskere softwarove veci a posila na zvukovku surova data ve formatu, ktery umi. Podtím CLOCKSELCT bys měl mít na INT. Pokud si nejses jisty, tak dej v ovl.panelu zvukovky CONFIG/RESET TO DEFAULT.
Ve foobaru predpokldam ze mas output 32 bit a v SOX 96 kHZ.