Flacy v EAC

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
hi-fi calvus
Kontaktovat uživatele:

Flacy v EAC

Příspěvek od hi-fi calvus »

Neví někdo prosím, jestli jde k flacum přidat přední obal jednotlivých CD disku, prostě aby se mi při přehrávání v BD přehrávači zobrazovali na obrazovce?
Jde tohle vůbec? Dělal to někdo?
Ještě jeden dotaz, nevím proč se mi nedaří integrovat do jednotlivých flacu číslo songu, aby se mi zobrazovali ve složkách správně, jako je tomu u např. mp3
V Exactu mám nastaveno v příkazovém řádku přesně tohle : -T "artist=%a" -T "title=%t" -T "album=%g" -T "date=%y" -T "tracknumber=%n" -T "genre=%m" -8 %s
Dle návodu, který jsem našel na netu, tím se mi konečně začly zobrazovat id3tagy, tedy artist, titul, žánr apd. ale nemám tam čísla songu!!!
Takže mi je player ukazuje abecedně, zkoušel jsem před každý flac na PC vepsat do názvu 01. 02. 03. atd. pak mi to funguje,tedy seřazuje jak má, ale nelíbi se mi, že je to tam vepsáno, pokud to jde provést stejně jako u mp3, tak by to tam radši neměl. Nevím, možná je v tom příkazu malá chybka, nevím ale kde. Je tam tracknumber, tak snad by to mělo být ok, ale není, pomozte prosím ! *klanimse*
Jo a co ty buklety, nebo alespoň ten přední, jde to tam nějak vložit???

Chci si koupit externí hard a všechny svoje originály nagrabčit bezeztráty a ať to taky vypadá nejlépe, pochopitelně.
Díky za tipy všem, co s Flacy dělají.
hifi zdar.

hi-fi calvus
Kontaktovat uživatele:

Re: Flacy v EAC

Tak jsem si musel nakonec poradit sám :D
Na ty obaly jsem našel program Tag&Rename 3.5.5 ten mi je krásně najde na netu a zobrazování pak funguje bezvadně.
Už se mi v přehrávači zobrazují místo noty přední strany obalu *thumbs up*
Ještě mi ale nejde to seřazování songu podle desek.
Pokud před názvy nevložím 01.02.03. atd. tak mám prostě smůlu, jsou řazeny abecedně.
Takže to zatím dělám tak, že tam ty numery musím vkládat ručně v EAC nebo klidně v hotových flacích.

hi-fi calvus
Kontaktovat uživatele:

Mám další dotaz k této tématice pro znalé v tomto oboru ;)
Existuje nějaký způsob, jak v EAC nagrabovat CD nosič do Flac tak, aby nebyl při následném přehrávání těchto FLACu z externího disku žádný problém s mezerami ???
Neví někdo jak na ně ??? Ať dám mezeru na začátek nebo konec skladby či ji odstraním úplně, tak pokaždé mi stejně player v místě kde jsou zrovna skladby spojeny vytvoří vždy slyšitelnou mezeru, jediný způsob jaký jsem našel je ten, že se v EAC vytvoří image+cue, ale zde je zase placka v jednom indexu, či stopě, prostě vcelku jako jedna píseň celá deska, což taky není ideál.
Už se s tímto problémem seru 3 týdny a na nic jsem nepřišel, ani nic nenašel.
Prosím o radu zkušenější *klanimse*
Díky moc *palec*

Odar

Příspěvek od Odar »

F4 (Detect Gaps) ti zisti GAPy medzi trackmi. Potom si daj vygenerovat *.CUE.

hi-fi calvus
Kontaktovat uživatele:

odar: To jsem taky dělal, vygeneruje a když ten soubor přidám k flacum tak se nic nestane, normálně hraje mezery všude a vždy.
Udajně jde o funkci gapless něco, musí to podporovat player a údajně to nepodporuje snad žádny dosud, ani ty high endové, ostatně ty většinou neumí ani FLAC.
Vypadá to, jako věc budoucnosti v budoucnu, ve fajrmwerech a vůbec obecně, zda to bude v budoucnu umět ten můj (OPPO95EU) toď otázka.
Už jsem tyhle problémy objevil po přeložení některých zahr. webech i ve světě, řeší to spousta lidí, prostě buďto placky OK, nebo FLACy s těmito problémy.

Odar

Příspěvek od Odar »

Jaj, to je dost mozne. Ja prehravam z PC a tam som nikdy s gapless playbackom problem nemal *sunglases*

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

nojo, jen to potvrzuje, ze HTPC je nakonec prizpusobivejsi a levnejsi reseni nez specializovane a pritom vzdy necim nedokonale aparaty ...

Guliver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Guliver »

S posledným tvrdením by som celkom nesúhlasil. Záleží od výrobcu a typu prehrávača. V mojom prípade pri Linne - nula problémov a to som maximálne náročný. Okrem toho Linn neustále vylepšuje firmware o ďalšie a ďalšie vychytávky + neustále optimalizuje soft pre filtre, atď... (Nie som predajca Linnu ani nemám žiadne provízie) :D

Odar

Příspěvek od Odar »

Narovinu - nechapem, preco vyrobcovia aj tych najsuntovejsich prehravacov vobec urobia firmware tak, ze to nevie gapless playback. Vsak to je proti rozumu. Asi sa to dobre vynima v specifikacii vyrobku:
- (obrovska farebna odrazka) Gapless Playback Suported *hura*
Marketing ako hovado, pritom ide o naklady rovne nule. Len pri vyvoji softu pre skatulu treba mysliet na to, aby kupujuci nebol nasr.... *headbang*

Guliver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Guliver »

Mám na to 2 teórie: 1/Maximálne podceňujú software a berú ho len ako "nutné" zlo a preto je aj ich úsilie v tomto smere minimálne (viď WDTV live a genéza ich firmware)
2/ Berú hotové riešenia z 3 ruky a netušia čo v tej "čiernej" skrinke vlastne je.

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Guliver - obě teorie jsou správně. A já připojuji další - neschopnost programátorů, dále obecný společenský trend prodávat cokoliv co nejdráž a bez ohledu na funkčnost, testování jsou jen zbytečné náklady navíc, které se dají seškrtat.

Naprogramovat bezešvé přehrávání není nic složitého, v podstatě naprosto primitivní záležitost, práce pro jednoho člověka na jeden den. Jde spíše o obchod. Nevystřílet všechny patrony, dnes si kupte tohle, zítra vylepšenou verzi (ale jen trochu), abychom vám mohli pozítří totéž prodat potřetí a pak počtvrté, ovšem to už nějakou funkčnost zase ubereme, abychom ji mohli s velkou slávou v páté verzi opět vrátit. Atd.
O tom, co bude přístroj umět, nerozhodují technici, ale marketing. Firma, která by udělala vše hned perfektní, bude mít zpočátku úspěch, pak ale brzo skončí. Nikdo by už pak nekupoval další generaci. Je třeba vyrábět neustále dokola. Rakovinné bujení tržního hospodářství v konečném stádiu. Na to se přišlo už v 80.letech, že přílišná kvalita ve skutečnosti škodí byznysu. A od té doby to jde dolů.

JFI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JFI »

Vyrobit perfektní přístroj není problém. Každá solidní firma to zvládne. Potíž je v tom, že je okolo až moc firem a spotřebitel je primárně orientovaný na cenu. Tedy nakonec vyhraje ten, kdo má nízkou cenu a jakžtakž parametry a funkce. Nevyplatí se dělat věc rovnou pořádně, ale teprve tehdy, až si uživatel praktickou zkouškou ověří, že ji opravdu ale opravdu potřebuje. Pak teprve je ochoten zaplatit. V ČR to platí 100x víc než na západě.

Odpovědět