Gramofon v cenové relaci okolo 100.000,-

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
MIR
Kontaktovat uživatele:

Re: Gramofon v cenové relaci okolo 100.000,-

Příspěvek od MIR »

To: Dinosaurjr
Můžu ti odpovědět pouze v teoretické rovině, že u delších ramínek můžeš pociťovat menší poddajnost, agilnost atd. Směrem dolů v délce raménka zase větší uhlové zkreslení. Předpokládám, že to pro tebe není vůbec nic nového a na to se neptáš. Po praktické stránce to teprve vychytávám. Já zvolil teoretickej kompromis s tím, že gramofon zatím nemají a díky tomu mohu poslouchat a vybírat podle svých uší. Dnes jsem byl v AQ v Brně... tam májí k poslechu z toho co mě zajímá pouze X-tension 10, ale pro porovnání chyběla Signature 10. Ta bohužel chybí v celé ČR. Nemuselo by být špatné porovnat X-tension 10 s X-tension 9 s Skovým ramínkem... tohle srovnání nabízí v Praze na prodejně. Gramofony, které jsou na objednávku nemají pro tuto chvíli jasný termín dodání. Mohou být prý za týden, ale stejně tak nemusí být ani za 3 měsíce.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Další žhavý kandidát, tentokrát z cenové kategorie "skorozadačo" :lol:
https://www.electroworld.cz/yamaha-tt-n ... etargeting
(enem nevím či vestavěný preamp korekčák zvládne přenosku MC)

Vinco
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vinco »

V nadpise vlakna je uvedena takmer 8 nasobne vyssia suma zaujemcu...nevidim jeden dovod, preco by ho mala zaujimat tato hracka pre zaciatocnikov.

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Pokial by ti nevadilo ušetriť nejaké peniaze a ísť do "vintage", dávam do pozornosti inzeráty tohoto chlapílka: https://www.bazos.sk/hodnotenie.php?mai ... jmeno=Andy
Netuším ako kvalitne sú tie mašiny zrepasované, ale niektoré sú naozaj pastva pre oči.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Vinco píše:
26 zář 2021 21:31
V nadpise vlakna je uvedena takmer 8 nasobne vyssia suma zaujemcu...nevidim jeden dovod, preco by ho mala zaujimat tato hracka pre zaciatocnikov.
tak, to je potom těžké pořízení doopravdy fakt těžké
co tak tokhle, ha ?!
https://www.ebay.com/itm/274311404801?m ... gKmUPD_BwE

MIR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MIR »

To: JV
máš naprostou pravdu... jsou to krasavci... jednoho DD doma mám a chci po 10 letech změnu.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Jeden patěfon mé oblíbené značky který (cenově) uspokoji i Vincka, v to pevně doufám:
https://www.hi-fisystemy.cz/produkty/gr ... gKy6fD_BwE

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

8-) lechos on asi nechce komerciu pochop to a ked tak overenu značku vyššej kategorie. Tá Yamaha GT-5000 može byť sice zaujímavá ale....Su ludia čo naozaj si chcu kupiť niečo "peknejšie" a aj kvalitnejšie a možno iné ako bežnu spotrebku.
Na gramo su špecializované firmy čo ich dlhé roky robia a vylepšuju.

Ten v odkaze https://www.bazos.sk/hodnotenie.php?mai ... jmeno=Andy asi sa tomu aj rozumie a može zvukovo niektorá mašinka aj prekvapiť aj ked nemá cenovu hladinu čo je v nadpise. HIFI neni len o cene ale o celkovom zladení prístrojov a u gramo aj ked sa im vobec nerozumiem to platí ešte viac. Mašina + ramienko+ ihla a samozrejme starostlivosť o nastavenie a o platne ako su čisté " vypraté" aj uložené a celkovo ako su zodrané a kvalita nahravky , rozne vydavatelstvá atd. A aj ako aj kvalitné káble pripojovacie maju velký vplyv a kde je ako gramo položené odpruženie tlmenie vybracii a velký vplyv má aj použitý kvalitný gramo predzosilnovač. 8-)

MIR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MIR »

Pro završení mnou položené otázky se rád pochlubím s výsledkem.
Dle okolností jsem nakonec mohl vybírat pouze z nabídky AQ a tak jsem se vydal rovnou do Červenky kde na mě měl čekat PJ X-tension 10.
Já se nakonec domluvil na tom, že si připlatím 36.000,- a odvezu si 2 roky starou předváděčku Signature 12 s roční zárukou.
Při té příležitosti jsem si prošel výrobu AQ a stejně tak navštívil SEV Litovel opět s prohlídkou výroby.
Za mě velmi vydařený den a těším se až budu moci v budoucnu porovnat s vašimi návrhy, ve kterých jsem našel několik adeptů na porovnání.
Tímto také děkuji za vaše návrhy a doporučení. *palec*

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

No aby ne ! takovej kauf v době všeobecné krize...to musely v krámu bouchat špunty vod šampusu (potom napiš)

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

No to je opravdu dobrá zpráva!
Těší mě, že jsi dospěl ke kýženému cíli a doufám, že budeš spokojený. 😉 (A samozřejmě ti přeji hodně zábavy při poslechu vinylu.)
Smím se zeptat, jakou přenosku jsi "ulovil" s tou "Dvanáctou"? ,🤔

MIR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MIR »

lechos píše:
14 říj 2021 19:31
No aby ne ! takovej kauf v době všeobecné krize...to musely v krámu bouchat špunty vod šampusu (potom napiš)
Díky... rád napíšu :-)

MIR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MIR »

Prospero píše:
14 říj 2021 19:37
No to je opravdu dobrá zpráva!
Těší mě, že jsi dospěl ke kýženému cíli a doufám, že budeš spokojený. 😉 (A samozřejmě ti přeji hodně zábavy při poslechu vinylu.)
Smím se zeptat, jakou přenosku jsi "ulovil" s tou "Dvanáctou"? ,🤔
Bez přenosky, takže jako první použiji stávající Nagaoku MP 500 (mimochodem tvé výborné doporučení) a pak se uvidí .-)

weiron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od weiron »

Musím taky pogratulovat k super stroji. Tento gramofon bude jistě konečná. Mám taky rameno Signature 12" a jsem s ním hodně spokojen. Jde nastavit vše a to velmi přesně. Mě na něm zatím nejlépe hrají přenosky Zyx Yatra a Airy na dřevěném headshelldu. Výrobce mi doporučoval že je ideální pro použití s přenoskami SPU od Ortofonu. Mám to časem v plánu vyzkoušet. Ale na slepo ji kupovat nechci. Proto čekám až se s ní někde setkám.
Jinak je tento gramofon dodáván už s lepším zdrojem RS Uni TT? Na stránkách Pro-ject jsem četl že bude běžnou součástí gramofonu řady Signature.

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Tak to máš opravdu vystaráno a těší mě, že Nagaoka nezklamala.
A jak napsal Weiron, tohle ramínko uveze i jiné kalibry.
Na High End v Mnichově měli namontované SPU, ke zvuku ale nemám co napsat, protože gramce nebyly zapojené. ☹️
Ale myslím, že oni (ProJect) vědí, proč je tam mají. 😉

Odpovědět