Gramofon v cenové relaci okolo 100.000,-
Re: Gramofon v cenové relaci okolo 100.000,-
To: Dinosaurjr
Můžu ti odpovědět pouze v teoretické rovině, že u delších ramínek můžeš pociťovat menší poddajnost, agilnost atd. Směrem dolů v délce raménka zase větší uhlové zkreslení. Předpokládám, že to pro tebe není vůbec nic nového a na to se neptáš. Po praktické stránce to teprve vychytávám. Já zvolil teoretickej kompromis s tím, že gramofon zatím nemají a díky tomu mohu poslouchat a vybírat podle svých uší. Dnes jsem byl v AQ v Brně... tam májí k poslechu z toho co mě zajímá pouze X-tension 10, ale pro porovnání chyběla Signature 10. Ta bohužel chybí v celé ČR. Nemuselo by být špatné porovnat X-tension 10 s X-tension 9 s Skovým ramínkem... tohle srovnání nabízí v Praze na prodejně. Gramofony, které jsou na objednávku nemají pro tuto chvíli jasný termín dodání. Mohou být prý za týden, ale stejně tak nemusí být ani za 3 měsíce.
Můžu ti odpovědět pouze v teoretické rovině, že u delších ramínek můžeš pociťovat menší poddajnost, agilnost atd. Směrem dolů v délce raménka zase větší uhlové zkreslení. Předpokládám, že to pro tebe není vůbec nic nového a na to se neptáš. Po praktické stránce to teprve vychytávám. Já zvolil teoretickej kompromis s tím, že gramofon zatím nemají a díky tomu mohu poslouchat a vybírat podle svých uší. Dnes jsem byl v AQ v Brně... tam májí k poslechu z toho co mě zajímá pouze X-tension 10, ale pro porovnání chyběla Signature 10. Ta bohužel chybí v celé ČR. Nemuselo by být špatné porovnat X-tension 10 s X-tension 9 s Skovým ramínkem... tohle srovnání nabízí v Praze na prodejně. Gramofony, které jsou na objednávku nemají pro tuto chvíli jasný termín dodání. Mohou být prý za týden, ale stejně tak nemusí být ani za 3 měsíce.
Další žhavý kandidát, tentokrát z cenové kategorie "skorozadačo"
https://www.electroworld.cz/yamaha-tt-n ... etargeting
(enem nevím či vestavěný preamp korekčák zvládne přenosku MC)
https://www.electroworld.cz/yamaha-tt-n ... etargeting
(enem nevím či vestavěný preamp korekčák zvládne přenosku MC)
V nadpise vlakna je uvedena takmer 8 nasobne vyssia suma zaujemcu...nevidim jeden dovod, preco by ho mala zaujimat tato hracka pre zaciatocnikov.
Pokial by ti nevadilo ušetriť nejaké peniaze a ísť do "vintage", dávam do pozornosti inzeráty tohoto chlapílka: https://www.bazos.sk/hodnotenie.php?mai ... jmeno=Andy
Netuším ako kvalitne sú tie mašiny zrepasované, ale niektoré sú naozaj pastva pre oči.
Netuším ako kvalitne sú tie mašiny zrepasované, ale niektoré sú naozaj pastva pre oči.
tak, to je potom těžké pořízení doopravdy fakt těžké
co tak tokhle, ha ?!
https://www.ebay.com/itm/274311404801?m ... gKmUPD_BwE
To: JV
máš naprostou pravdu... jsou to krasavci... jednoho DD doma mám a chci po 10 letech změnu.
máš naprostou pravdu... jsou to krasavci... jednoho DD doma mám a chci po 10 letech změnu.
Jeden patěfon mé oblíbené značky který (cenově) uspokoji i Vincka, v to pevně doufám:
https://www.hi-fisystemy.cz/produkty/gr ... gKy6fD_BwE
https://www.hi-fisystemy.cz/produkty/gr ... gKy6fD_BwE
lechos on asi nechce komerciu pochop to a ked tak overenu značku vyššej kategorie. Tá Yamaha GT-5000 može byť sice zaujímavá ale....Su ludia čo naozaj si chcu kupiť niečo "peknejšie" a aj kvalitnejšie a možno iné ako bežnu spotrebku.
Na gramo su špecializované firmy čo ich dlhé roky robia a vylepšuju.
Ten v odkaze https://www.bazos.sk/hodnotenie.php?mai ... jmeno=Andy asi sa tomu aj rozumie a može zvukovo niektorá mašinka aj prekvapiť aj ked nemá cenovu hladinu čo je v nadpise. HIFI neni len o cene ale o celkovom zladení prístrojov a u gramo aj ked sa im vobec nerozumiem to platí ešte viac. Mašina + ramienko+ ihla a samozrejme starostlivosť o nastavenie a o platne ako su čisté " vypraté" aj uložené a celkovo ako su zodrané a kvalita nahravky , rozne vydavatelstvá atd. A aj ako aj kvalitné káble pripojovacie maju velký vplyv a kde je ako gramo položené odpruženie tlmenie vybracii a velký vplyv má aj použitý kvalitný gramo predzosilnovač.
Na gramo su špecializované firmy čo ich dlhé roky robia a vylepšuju.
Ten v odkaze https://www.bazos.sk/hodnotenie.php?mai ... jmeno=Andy asi sa tomu aj rozumie a može zvukovo niektorá mašinka aj prekvapiť aj ked nemá cenovu hladinu čo je v nadpise. HIFI neni len o cene ale o celkovom zladení prístrojov a u gramo aj ked sa im vobec nerozumiem to platí ešte viac. Mašina + ramienko+ ihla a samozrejme starostlivosť o nastavenie a o platne ako su čisté " vypraté" aj uložené a celkovo ako su zodrané a kvalita nahravky , rozne vydavatelstvá atd. A aj ako aj kvalitné káble pripojovacie maju velký vplyv a kde je ako gramo položené odpruženie tlmenie vybracii a velký vplyv má aj použitý kvalitný gramo predzosilnovač.
Pro završení mnou položené otázky se rád pochlubím s výsledkem.
Dle okolností jsem nakonec mohl vybírat pouze z nabídky AQ a tak jsem se vydal rovnou do Červenky kde na mě měl čekat PJ X-tension 10.
Já se nakonec domluvil na tom, že si připlatím 36.000,- a odvezu si 2 roky starou předváděčku Signature 12 s roční zárukou.
Při té příležitosti jsem si prošel výrobu AQ a stejně tak navštívil SEV Litovel opět s prohlídkou výroby.
Za mě velmi vydařený den a těším se až budu moci v budoucnu porovnat s vašimi návrhy, ve kterých jsem našel několik adeptů na porovnání.
Tímto také děkuji za vaše návrhy a doporučení.
Dle okolností jsem nakonec mohl vybírat pouze z nabídky AQ a tak jsem se vydal rovnou do Červenky kde na mě měl čekat PJ X-tension 10.
Já se nakonec domluvil na tom, že si připlatím 36.000,- a odvezu si 2 roky starou předváděčku Signature 12 s roční zárukou.
Při té příležitosti jsem si prošel výrobu AQ a stejně tak navštívil SEV Litovel opět s prohlídkou výroby.
Za mě velmi vydařený den a těším se až budu moci v budoucnu porovnat s vašimi návrhy, ve kterých jsem našel několik adeptů na porovnání.
Tímto také děkuji za vaše návrhy a doporučení.
No aby ne ! takovej kauf v době všeobecné krize...to musely v krámu bouchat špunty vod šampusu (potom napiš)
No to je opravdu dobrá zpráva!
Těší mě, že jsi dospěl ke kýženému cíli a doufám, že budeš spokojený. (A samozřejmě ti přeji hodně zábavy při poslechu vinylu.)
Smím se zeptat, jakou přenosku jsi "ulovil" s tou "Dvanáctou"? ,
Těší mě, že jsi dospěl ke kýženému cíli a doufám, že budeš spokojený. (A samozřejmě ti přeji hodně zábavy při poslechu vinylu.)
Smím se zeptat, jakou přenosku jsi "ulovil" s tou "Dvanáctou"? ,
Bez přenosky, takže jako první použiji stávající Nagaoku MP 500 (mimochodem tvé výborné doporučení) a pak se uvidí .-)
Musím taky pogratulovat k super stroji. Tento gramofon bude jistě konečná. Mám taky rameno Signature 12" a jsem s ním hodně spokojen. Jde nastavit vše a to velmi přesně. Mě na něm zatím nejlépe hrají přenosky Zyx Yatra a Airy na dřevěném headshelldu. Výrobce mi doporučoval že je ideální pro použití s přenoskami SPU od Ortofonu. Mám to časem v plánu vyzkoušet. Ale na slepo ji kupovat nechci. Proto čekám až se s ní někde setkám.
Jinak je tento gramofon dodáván už s lepším zdrojem RS Uni TT? Na stránkách Pro-ject jsem četl že bude běžnou součástí gramofonu řady Signature.
Jinak je tento gramofon dodáván už s lepším zdrojem RS Uni TT? Na stránkách Pro-ject jsem četl že bude běžnou součástí gramofonu řady Signature.
Tak to máš opravdu vystaráno a těší mě, že Nagaoka nezklamala.
A jak napsal Weiron, tohle ramínko uveze i jiné kalibry.
Na High End v Mnichově měli namontované SPU, ke zvuku ale nemám co napsat, protože gramce nebyly zapojené.
Ale myslím, že oni (ProJect) vědí, proč je tam mají.
A jak napsal Weiron, tohle ramínko uveze i jiné kalibry.
Na High End v Mnichově měli namontované SPU, ke zvuku ale nemám co napsat, protože gramce nebyly zapojené.
Ale myslím, že oni (ProJect) vědí, proč je tam mají.