Hifi rack

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Hifi rack

Příspěvek od Zappadaddy »

Jeĺikož se začínám pokukovat po hifi stojanu z masívu,napadlo mne založit toto téma HIFI STOJANY.Vkládejte sem fotky stojanů,které vás zaujaly,potřebuji totiž inspiraci a možná i ostatní návštěvníci tohoto fora.Ono totiž stojan je nedílnou součástí jak kvalitního poslechu tak interiéru vaší poslechovky. Mne třeba zaujal RIX RAX a Fraim.
Obrázek
Obrázek

fotolaik
Kontaktovat uživatele:

Re: Hifi rack

Příspěvek od fotolaik »

resil jsem take podobny problem - jen s tim rozdilem, ze rack byl na DK - tedy musel byt podstatne sirsi nez na hifi a horni deska musela byt schopna unest 165cm plazmu (ta vazi cca 70kg a pro sirce racku 160cm to byl docela velky tlak na desku) .. v komercni sfere jsem nenasel ze zaplatitelneho reseni nic a pokud ano, tak za ceny okolo 50 tis ... nakonec jsem si vse namaloval, vymymslel material, sehnal a nechal jako subdodavky udelat a smontoval sam ..
V kazde jedné stojne je 5 nerezovych zavitových tycí - dole zapustene do nerezove nohy, nahore utazene matice, jednotliva patra oddelena karbonovou podlozkou ..
Stolek vazi cca 80kg, lezl jsem po horni desce (90kg zive vahy) a stolek se ani nehnul ...jelikoz mam stojanove repro, udelal jsme stojany i pro ne ze stejnych materialu , pouze profil ma jiny rozmer ale stejny design ..

Obrázek

Obrázek

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

zappa

nech si to též vyrobit.
fotolaik to má krásné. a na míru.
proti ceníkové ceně "za hubičku"

fotolaik
ty bedny vypadají monumentálně, že?
chápu, že už sloupové nepotřebuješ.
:-)

fotolaik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fotolaik »

to lachim : ze jsi homosexual a vegetarian, me nevadi ..ale ze jsi zly ... :-) az bude na lepsi repro, budes prvni, kdo je uslysi :-)

to zappa : v komercni sfere je fakt problem poridit pro hifi neco slusneho pod 2000 euro ... pokud to ma byt masiv, rigidni konstrukce, bez rezonanci ... samozrejme FE je spicka, ale over limit pro vetsinu lidi ... az bude chvilka casu, tak nekde vyhrabu fotky z lonskeho Mnichova, uz tehdy jsem se zameroval na racky, prtoze jsme vedel, ze me ceka v zime realizace nakupu ... tak Ti je nekam pripadne uploadnu, pokud nespechas ...

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zappadaddy »

Dobře vyhlašuji veřejnou zakázku na výrobu tohoto nebo podobného stolku
Obrázek
Obrázek
Obrázek

fotolaik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fotolaik »

To zappa : tak at nekoho najdes. Je potreba to dobre namalovat, spocitat a dobre dopredu promyslet :-) ... A k tomu najit nekoho, kdo to vyrobi tak, aby to nevypadalo jak kdyz to "zbouchal Pepik ve stodole" ... Beh na dlohou trat, byt to na prvni pohled vypada jednoduse a 80% kutilu Ti rekne, ze tohle levou zadni .. Treba ty odhomtnovaky co mas v tom stolku - material a hlavne perfektni opracovani vcetne povrchu ... A taky zachovat funkcnost :-) ..
Rad budu toto vlakno se zajmem sledovat ...

Robin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robin »

Při hledání jsem už dříve narazil na tuhle firmu http://shop.mapleshadestore.com/Equipme ... tments/16/, kromě racku tam prodávají také komponenty na jeho stavbu, jako třeba nožičky a podobně. Ale nemám s tou firmou žádné zkušenosti, jen se mi líbily ty brass footers. Asi bude takových firem více, ale odkaz se hodí.

Jinak bych ještě uvažoval Stillpoints a nebo známého výrobce Ceraballů - firmu Finite Elements, když už ne celý rack, tak aspoň na ty nožičky dole má smysl koupit u někoho, kdo to umí dělat.

mirdaric
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirdaric »

to: Fotolaik
Tvůj rack se mi velmi líbí. Cca pře 2 týdny byl u nás ve firmě obchodní zástupce co má v nabídce mimo jiné i podobné hliníkové profily co máš použité na tvém racku. Hned mě napadlo stejné využití jako máš ty. Pěkná práce gratuluji! Bohužel já nemám přístup z boku, tak mám aparaturu na kolečkách. Co jsi použil ITEM, MayTec? *thumbs up*

fotolaik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fotolaik »

to Mirdaric : ne, oslovil jsem jednu pobocku švycarske firmy, ktera tyto profily resi pro prumysl... ochotni, rychle vse dodaji ( do 2-3 max ) v naprosto exceletnim provedeni, nic neni problem, naprosto presne vyrobeno, poslou Ti i šrouby a klič na utahovani pro jejich specialní uhlove spojky atd ... proste svycari .... nejvetsi problem byl s ceskou firmou, ktery delala ty spodni nerezove nohy - katastrofa .. proste češi ... truhlářská firma si ty desky take pekne 2x předelala .. :_)

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

fotolaik

kolik tak ten stojan pod repro užher váží?
nešlo by těch švýcarských nohou využít?..... obalit je plexisklem a přidat jeden-dva basáčky.
pistole by to vymyslel za pár kaček!
měl bys monumentální repro, ne? s nádechem značky solution.
.... a krása toho racku by ti zůstala

fotolaik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fotolaik »

to lachim : ááá pan snidal corny s ftipnym jogurtem :-) ... napad to je vybornej - zapremyslim :-)

ma1ko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od ma1ko »

K Wesminsterům by to chtělo něco bytelnýho http://imageshack.us/photo/my-images/117/1506wp.jpg/ . A ještě jeden odkaz na vlákno o doma vyráběných stojanech z německého fora http://www.hifi-forum.de/viewthread-117-6.html .

tujatuja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tujatuja »

lachim píše:fotolaik

kolik tak ten stojan pod repro užher váží?
nešlo by těch švýcarských nohou využít?..... obalit je plexisklem a přidat jeden-dva basáčky.
pistole by to vymyslel za pár kaček!
měl bys monumentální repro, ne? s nádechem značky solution.
.... a krása toho racku by ti zůstala
To Lachim: Hochu, ty musíš mít nějaký mindrák.

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

tujatuja

proč? nechápu.
vždyť fotolaik původně uvažoval o stavbě repro s využitím těchto profilů!
nakonec od toho upustil. vyšlo by ho to příliš draho! se ho zeptej sám.
naproto nechápu tvou impertinentní otázku.
nebo narážíš na mou homosexualitu?

Odpovědět