Hifi stereo + Soundbar = nezmysel?

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
o.horovsky
Kontaktovat uživatele:

Hifi stereo + Soundbar = nezmysel?

Příspěvek od o.horovsky »

Zdravim,

Som velky fanusik hifi, sledujem testy a recenzie a velmi ma bavi skusat rozne kombinacie zosik/repro... Avsak uz roky som nemal moznost vlastnit ziadny poriadny system, naposledy sme mali doma stary (ale dobry) Technics AX6 receiver s Tannoy reproduktormi , ktore na svoju dobu stacilo (to bolo este stare Dolby Surround - ziaden digital)...

Pomaly sa chystam usadit a teda rozmyslam, ze si urobim radost s nejakou kvalitnejsou sustavou.
Ak mam pravdu povedat, uprednostnujem kvalitu hudobneho posluchu(sen bol zacat zbierat LP), filmy su druhorade... Ked som zacal chytat krok s dobou, tak vidim ze sa to tu riadne zmenilo od dob Dolby Surround... :D

Za tie roky som si zvykol pozerat filmy aj cez stereo reproduktory a bol som spokojny, pretoze ak je kvalitny zosik a repro tak to hra aj bez surround... Plus, cim som starsi, tym viac nenavidim kable a len myslienka ako taham vsetky tie kable a repraky po obyvacke ma rozculuje...

Napadla ma jedna vec... Ak by som si vyskladal solidne stereo (bavi ma kombinacia Tannoy/Arcam pripadne B&W/Rotel), mal by nejaky prinos mat pod televizorom nejaky lepsi Soundbar cisto na filmy alebo je to blbost? Napriklad Samsung hw-q90r?
Cital som ze tie lepsie maju uz Dolby Atmos a vsetky tie nove filmove formaty...

Vdaka,

Ondrej

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Hifi stereo + Soundbar = nezmysel?

Příspěvek od PítrsPraha »

Za me je to blbost. Radsi tech 30 tis. Kc pridej na stereo ;-) . Soundbar stejne realny prostorovy zvuk nevytvori.

o.horovsky
Kontaktovat uživatele:

Re: Hifi stereo + Soundbar = nezmysel?

Příspěvek od o.horovsky »

Vďaka za odpoveď. Áno, cim ďalej tým viac rozmýšľam iba čisto o stereo... Prípadne musím si ísť vypočuť nejaké lepšie soundbars, či to vôbec stojí za to...
Dakujem

Odpovědět