Hlasitosti

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
bacil2
Kontaktovat uživatele:

Re: Hlasitosti

Příspěvek od bacil2 »

a ted si vezmete, ze kazda nahravka ma jinou hlasitost ...
... no veď preto majú dnes všetky bežné komerčné zosilovače citlivosť o cca 10-20dB väčšiu ako má zdroj signálu, aby aj pri "tichej nahrávke" dokázali hrať "dostatočne nahlas" :lol:

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Spicka, Bacile. Neni duvod se v tom dale nimrat.

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Pitrs opet nezklamal. Jen on ma vzdy pravdu a pokud ne...
Tazatel se slusne zeptal, ja jsem mu bez narazek odpovedel, co by mohlo nastat. O zadne kalibraci nebyla rec. Muze se presvedcit sam a bud to bude poznat nebo ne. Neni treba se v tom dale pitvat.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

...a Ramones stejný scénář poněkolikáté. Napíše zjevnou blbost, ale běda tomu, kdo jeho dezinformaci uvede na pravou míru :-D. Dej se trochu do klidu.

Ano, odpověděl jsi, ale co jsi napsal jednoduše není pravda. Faktické důvody viz text bacila a můj. V praxi se klidně děje, že ten slabší zesilovač při stejné pozici volume hraje výrazně hlasitěji než silnější zesilovač. Nebo naopak. Nebo hrají stejně. Nebo stejně výkonné zesilovače hrají při shodné poloze volme různě hlasitě. Vše samozřejmě při stejné nahrávce.

Prostě poloha volume nezaručuje vůbec nic.

bacil2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bacil2 »

Spicka, Bacile.
... a práve preto je to úplný nezmysel!
tzv. špička "LCpeak" je pri hudobnom signále spravidla väčšia o cca 10 až 25 dB ako priemerná hlasitosť "LAeq" *taktone*

mrba
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od mrba »

V prílohe je priebeh jednotlivých hodnôt pri relatívne hlasnom počúvaní:
TestKrytonSPL_01.jpg

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

PítrsPraha píše:
19 pro 2020 23:00
...a Ramones stejný scénář poněkolikáté. Napíše zjevnou blbost, ale běda tomu, kdo jeho dezinformaci uvede na pravou míru :-D. Dej se trochu do klidu.

Ano, odpověděl jsi, ale co jsi napsal jednoduše není pravda. Faktické důvody viz text bacila a můj. V praxi se klidně děje, že ten slabší zesilovač při stejné pozici volume hraje výrazně hlasitěji než silnější zesilovač. Nebo naopak. Nebo hrají stejně. Nebo stejně výkonné zesilovače hrají při shodné poloze volme různě hlasitě. Vše samozřejmě při stejné nahrávce.

Prostě poloha volume nezaručuje vůbec nic.
Nechces si zmenit prezdivku?Treba neco jako PrudicPraha.
Nedelej ze sebe napříč fory vola a nepoucuj porad o svych neomylnych zaverech.
Tazateli jsem co nejjednoduseji nastinil mozny průběh jeho zmeny mezi zesilovači aniz bych pátral po detailu jejich technickych provedeni. Bud se to u nej potvrdí nebo vlivem rozdilne konstrukce to bude jinak. To je vse. Nehledejme v tom vedu. Nejsme na pude akademie ved.
Naposledy upravil(a) Ramones dne 20 pro 2020 00:41, celkem upraveno 1 x.

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

bacil2 píše:
19 pro 2020 23:01
Spicka, Bacile.
... a práve preto je to úplný nezmysel!
tzv. špička "LCpeak" je pri hudobnom signále spravidla väčšia o cca 10 až 25 dB ako priemerná hlasitosť "LAeq" *taktone*
Co je nesmysl, ze spicka max level je spicka?
Namereno bylo, tak pouze zverejnuji udaj. O prumerne urovni jsem nic nepsal. Ta je samozrejme nižší, jak vime a hodne ji ovlivnuje provedeni nahravky a jeji finální podoba.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Zas jen slabosske osobni vypady misto vecne diskuse?

Cituj, s cim nesouhlasis a napis proc. To je diskuse.
Napsat blbost a na ryze fakticke vysvetleni reagovat nadavkama? To je jen smutna ubohost.

Mimochodem, kde jsi vzal tu desetinu, o ktere jsi psal?

Pavlos-S
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pavlos-S »

Pánové, z každého příspěvku jsem si něco vzal, a jak se s tím popasuju, je už jen na mě. Pravdou je, že zde není potřeba z toho dělat akademickou půdu. Vždycky se budu ptát jak idiot, nebo sedlák, kterému právě do stodoly zavedli elektriku, nebo malé dítko co omýlá a proč? Mě fakt uspokojí jednoduchá, přímá, pro mě selsky jasná odpověď, které snáze porozumím, než nějaké inženýrsko vědecké debaty z jiné dimenze. Zajímám se, ptám se jen tak vlastně povrchně, a možná blbě, a tak chápu kdo tomu více rozumí, že má asi problém s jednoduchým a jasným vysvětlením, neb tu problematiku chápe jinak. A nemyslím to nijak zle. Znám to. Když se mi kamarád na něco zeptá, nejčastěji u piva, třeba ohledně mé práce, jsem schopen se rozjet tak, že na konci stejně řekne, nevím co jsi říkal a ptal jsem se tě na něco jiného :D
Nebo další blbej příklad :D U auta většinu lidí zajímá kolik to stojí, kolik to žere, kolik to jede, jakej to má výkon, jakej to má kufr, co se stane když zmáčknou tenhle knoflík a sešlápnu tu pravou destičku až k podlaze a jestli barva sedaček jim půjde k pleti. Ale už jim je jedno, co je uvnitř, a jak a proč to funguje a že graf kritických otáček by měl vypadat trochu jinak.... Tak takle to podobně u některých věcí vunguje u mně, když jim moc nerozumím :-)

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Myslim, ze jednoduseji, nez ze z polohy Volume se neda usuzovat nic o aktualnim vykonu, se to podat neda ;-) . A vysvetleni, proc se neda, ber jen jako prijenny bonus navic ;-) .

Dalsi konkretni priklad: RME ADI-2 Pro. To je DAC kombinovany s predzesilovacem. Poloha volume v polovine rozsahu (je digitalni takze uprostred rozsahu hodnost mezi min a max) znamenala takovou stredni az trochu vyssi hlasitost. S preampem Parasound Halo P5 pri Volume na 12. hodine, tedy na pulce, se klepala betonova podlaha a nebylo slyset vlastniho slova ;-) . Oboje samozrejme se shodnym koncovym zesilovacem.

A zastavam nazor, ze zadna otazka neni hloupa. Neznalost neni vada charakteru :-) . Nikdo uceny z nebe nespadl.

Co naopak nepochopim nikdy, je proc nekteri za vlastni neznalost napadaji ostatni diskutujici v osobni rovine. U ramonese to navic neni poprve.

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Pavlosi *thumbs up*

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

...díval jsem se na fotky z té doby, kdy jsem měl RME a P5, o kterých píšu výše, a ony jsou to teprve necelý dva roky.... Pocitově bych řekl, že je to už déle :-).
IMG_0701_2000.jpg

Pavlos-S
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pavlos-S »

*2thumbsup* Tohle už je pro mně hvezdná brána *klanimse*

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Nikdy neříkej nikdy, znáš to :-).

No dnes mám z věcí na fotce jen koncák, jinak vše jinak, akustikou počínaje a kabelama konče. Furt se něco děje :-).

Odpovědět