Hledám servis pro AV zesilovač Denon
Hledám servis pro AV zesilovač Denon
Dobrý večer,
hledám tady buď nějaký servis nebo někoho šikovnýho kdo by si troufnul podívat se na můj AV zesilovač Denon AVC-A1XV 44kg.
Jednalo by se zatím o kontrolu a údržbu :
- Čištění od prachu
- Kontrola a nastavení klidových proudů
- Kontrola elektrolytických kondenzátorů
- Servis relátek
- Revize spojů a "studených spojů"
- Údržba mechaniky a konektorů
Zatím vše funguje jak má kromě video desky, ale tu naštěstí vůbec nepoužívám. Jsem z Olomouckého kraje, ale nemám problém dovízt kam koliv po republice nebo případně i slovensko pokud to nebude až u hranic s ukrajinou.
Děkuji
hledám tady buď nějaký servis nebo někoho šikovnýho kdo by si troufnul podívat se na můj AV zesilovač Denon AVC-A1XV 44kg.
Jednalo by se zatím o kontrolu a údržbu :
- Čištění od prachu
- Kontrola a nastavení klidových proudů
- Kontrola elektrolytických kondenzátorů
- Servis relátek
- Revize spojů a "studených spojů"
- Údržba mechaniky a konektorů
Zatím vše funguje jak má kromě video desky, ale tu naštěstí vůbec nepoužívám. Jsem z Olomouckého kraje, ale nemám problém dovízt kam koliv po republice nebo případně i slovensko pokud to nebude až u hranic s ukrajinou.
Děkuji
Re: Hledám servis pro AV zesilovač Denon
Ahoj, tak to nemusíš jezdit nikam daleko. Obrať se na casea.cz.
Dobrý večer, do casea sem už volal, ale boužel pán nechce vidět nic co má v sobě nějaké video obvody.
http://www.bels.cz/
Autorizovaný servis pre značku Denon v Českej republike.
Servis - BELS
Nuselská 307 / 110, Praha 4 - 140 00
E-mail: praha@bels.cz
Tel.: +420 261 218 480
Autorizovaný servis pre značku Denon v Českej republike.
Servis - BELS
Nuselská 307 / 110, Praha 4 - 140 00
E-mail: praha@bels.cz
Tel.: +420 261 218 480
Zdravím, děkuji za odpověď o servise bels vím, ale podle recenzíco jsem četl nevím jestli je to pro mě vhodný je to servis který opravuje veškeré elektro a nezabívají se pájením nějakých kondezátoru atd... mění rovnou celé desky pokaď sou dostupné.
Já nevím, ale pokud vše funguje? To co tam máš napsáno, to bude práce za pár tisíc. Vlastně kompletní rozebrání a kompletní kontrola.
Tak za tech 20 let už tam musí byt něco chycenýho a lepši to podchitit hned než aby se tam stalo něco horšího a u takového stroje kontrola a vyčištění po těch letech by byla potřeba. Peníze problém nejsou jen najít někoho kdo by byl ochoten se na to podívat.
Píšeš, že peníze nejsou problém, tak proč se snažíš upgradovat 25 let starou techniku? Tehdy v roce 2001 to byl sice velmi dobrý aparát, ale dnes? Jedině, že si vázaný díky jiným aparátům Denon na využití Denon Linku, ale to dnes jde řešit schůdnější cestou. A11XV je celkem složitý přístroj, i díky té videočásti včetně FireWire a někoho do toho dnes nechat hrabat je problematické. Pokud bude potřeba nějaké nové desky, tak máš smůlu.
Když peníze nejsou problém, šel bych do něčeho nového a s aktuální výbavou a možnostmi.
Hodně úspěchů
Když peníze nejsou problém, šel bych do něčeho nového a s aktuální výbavou a možnostmi.
Hodně úspěchů
Upgradovat ? Nic o upgradu sem nepsal. Hledám jen někoho kdo stroj rozebere vyčistí od prachu a zkontroluje jestli je vše v pořádku. To mě chcete říct že kvůli prachu mám vyhodit věc která nová stála 200 000,- a koupit si něco lepšího ? V ceně opravy když budu předpokladat že bude stát 10 - 20 tisíc korun nic lepšího nekoupím. A to si myslím že už nic výkonějšího není co se týče AV zesilovačů. Možná tak StormAudio ISR Fusion 20 ale to už je uplně jiné téma s cenovkou nad půl milionu. Takže děkuji za velice chytrý komentář.
Michal Pluhař AudioRepase.cz . Nevím ale jak je to s čekací dobou. Bude toho mít asi více.
Dobrý den, děkuji zkusím kontaktovat a domluvit se sním.
Frehis
Tak to sorry a omluva za můj názor a jak píšeš "chytrý" komentář. Možná v tom hraje roli moje letitá zkušenost v oblasti HIFI, ale každý dle svého gusta. Nakonec postoj Casea o něčem vypovídá, že se nechtějí s těma starýma AVčkama zaobírat, protože už na to nic není. Je to Tvoje rozhodnutí, ale tady operovat s 200 litry není relevantní, protože Tys to jako nové nekupoval, ale to je jedno.
Píšeš, že peníze nejsou problém a pak tady házíš sumu 10-20 litrů. Tak co tedy platí? Jestli ses upsal a peníze skutečně nejsou problémem, ta za podobný peníz jako "nový" Denon určitě něco vybereš u McIntosh i jako AV, ale pokud Ti jde hlavně o hudbu, jak by se na Hifi foru předpokládalo, raději stejnou částku investuj do integráče, např. Accuphase E-800 a podobně, nebo ještě lépe do předzesu a konce.
BTW:
za těch 20 let mimo jiné jen převodníky udělaly velký a nesrovnatelný pokrok a navíc ten Denon nemá ani HD formáty. No holt to doplníš o externí převodníky, ale proč pak živit tohoto hladovce se spotřebou 850W. No jak píšeš, peníze nejsou problém, tak budeš i v poho platit za tu elektriku.
Hodně štěstí a promiň tedy, nemyslel jsem to nějak špatně.
Tak to sorry a omluva za můj názor a jak píšeš "chytrý" komentář. Možná v tom hraje roli moje letitá zkušenost v oblasti HIFI, ale každý dle svého gusta. Nakonec postoj Casea o něčem vypovídá, že se nechtějí s těma starýma AVčkama zaobírat, protože už na to nic není. Je to Tvoje rozhodnutí, ale tady operovat s 200 litry není relevantní, protože Tys to jako nové nekupoval, ale to je jedno.
Píšeš, že peníze nejsou problém a pak tady házíš sumu 10-20 litrů. Tak co tedy platí? Jestli ses upsal a peníze skutečně nejsou problémem, ta za podobný peníz jako "nový" Denon určitě něco vybereš u McIntosh i jako AV, ale pokud Ti jde hlavně o hudbu, jak by se na Hifi foru předpokládalo, raději stejnou částku investuj do integráče, např. Accuphase E-800 a podobně, nebo ještě lépe do předzesu a konce.
BTW:
za těch 20 let mimo jiné jen převodníky udělaly velký a nesrovnatelný pokrok a navíc ten Denon nemá ani HD formáty. No holt to doplníš o externí převodníky, ale proč pak živit tohoto hladovce se spotřebou 850W. No jak píšeš, peníze nejsou problém, tak budeš i v poho platit za tu elektriku.
Hodně štěstí a promiň tedy, nemyslel jsem to nějak špatně.
-
jardalukas
- Kontaktovat uživatele:
Zdar.
Koukal jsem se na ten stroj a je to tedy opravdu macek. Jestli můžu poradit, pokud funguje, nikomu ho nedávej na "nějaký servis" a nebo výměnu čehokoli. Tohle je totiž opravdu dost složitý přístroj. Už jen demontáž, je na hodiny práce, natož pak něco měnit, když vše funguje. Riskuješ hodně, rozborka je jedna věc, ale dát ho potom správně dohromady, aby to při zapnutí fungovalo... No nedivím se, že tohle Casea odmítla. Ta složitost je enormní, tohle není zesilovač o dvou deskách.
Po pravdě ani nevím co by jako měl na něm servisák dělat. Vyčistit ? Vyfoukat ??? To zvládneš i ty. A něco měnit ??? Kondenzátory ? A proč ? Snad nechceš, aby se každý elektrolyt odpájel (několika vrstvá deska), proměřil a vyměnil ? A co když jsou všechny OK ? A kde všude provést výměnu ? Všude na všech deskách a nebo jen někde ? Pokud vše funguje, tak se do toho neser a šetři na nový...
Koukal jsem se na ten stroj a je to tedy opravdu macek. Jestli můžu poradit, pokud funguje, nikomu ho nedávej na "nějaký servis" a nebo výměnu čehokoli. Tohle je totiž opravdu dost složitý přístroj. Už jen demontáž, je na hodiny práce, natož pak něco měnit, když vše funguje. Riskuješ hodně, rozborka je jedna věc, ale dát ho potom správně dohromady, aby to při zapnutí fungovalo... No nedivím se, že tohle Casea odmítla. Ta složitost je enormní, tohle není zesilovač o dvou deskách.
Po pravdě ani nevím co by jako měl na něm servisák dělat. Vyčistit ? Vyfoukat ??? To zvládneš i ty. A něco měnit ??? Kondenzátory ? A proč ? Snad nechceš, aby se každý elektrolyt odpájel (několika vrstvá deska), proměřil a vyměnil ? A co když jsou všechny OK ? A kde všude provést výměnu ? Všude na všech deskách a nebo jen někde ? Pokud vše funguje, tak se do toho neser a šetři na nový...
A pochybuju,že k tomu má servisní manuál
-
jardalukas
- Kontaktovat uživatele:
No, servisní manuál má skoro 300 stránek...