HTPC a zvuk DTS HD master ,Dolby TrueHD

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
petjan
Kontaktovat uživatele:

HTPC a zvuk DTS HD master ,Dolby TrueHD

Příspěvek od petjan »

Zdravím, předem se omlouvám, vím, že to sem asi úplně nepatří, ale třeba někdo máte zkušenost.
Prosím o radu ohledně nastavení HD zvuku v HTPC / AVR. Předchozí HTPC jsem měl propjeno s TV Dvi kabelem a zvuk s AVR optikou. AVR sám rozpoznal signál a přehrával automaticky buď ve stereu, DD nebo DTS Jelikož mám AVR podporující HD audio formáty (Denon AVR- 4810), pořídil jsem si nové HTPC a propojil HDMI výstup grafické karty do AVR. Bohužel, zvuk je jen takový jaký je nastavený ve zvucích Windows, tzn. primárně stereo a nebo obyčejný surround 5.1 nebo 7.1., podle toho , co si ve zvucích nastavím. Čekal jsem, že to bude podobné, jako u připojení optikou, tzn. HTPC vyšle signál a AVR si ho automaticky dekodujejako například DTS HD master. Co by mohlo být špatně, má někdo zkušenost?
Jinak,HTPC- deska ASUS prime Z370A, grafika MSI 1060 6g Armor, OS Win 10 64, pro přehrávání filmů jsem používal VLC player. AVR Je Denon 4810.
Díky za případné rady a postřehy

Odar

Re: HTPC a zvuk DTS HD master ,Dolby TrueHD

Příspěvek od Odar »

S VLC neporadim, lebo nepouzivam. Ale Kodi.tv umoznuje v nastaveni zvuku zapnut, alebo vypnut passthrough. To znamena, ze ak je zapnute, iba posle zvuk do AVR, ktory to dekoduje. Ak to vypnes, tak si nastavis priamo v Kodi, aku konfiguraciu reprosustav mas, Kodi dekoduje signal a rozmixuje na stanovene mnozstvo kanalov a von posle uz len ako LPCM.

Cosi podobne by som hladal vo VLCku.

EDIT:
Cosi som hladal ohladne VLC, ale podla toho, co som sa docital, tak sa zda, ze VLC jednoducho passthrough nepodporuje. Mozes si jedine nastavit pocet kanalov, ale primarne to dekoduje VLC player a do AVR ti to uz pride len ako LPCM rozmixovane do takeho poctu kanalov, ako si si nastavil.

Skusil by som Kodi.

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Já jsem se pokoušel něco podobného ve VLC zprovoznit. Přehrávám v něm občas vypálený bluray, když mi ho nechce přehrát CXU. Nepodařilo se mi do receiveru poslat nic víc, než dvoukanálový zvuk. Taky nevím, VLC asi není to pravé. BS player používám na mkv soubory, tam je bitstream v pohodě...

Odar

Příspěvek od Odar »

V nastaveni VLC som nasiel, ze sa da nastavit pocet kanalov. Ci to funguje, neviem. V principe neviem, preco pouzivat prave VLC. Na vyber je toho mnoho, co passthrough podporuje bez problemov.

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Teď jsem našel ve VLC passthrough, ale jen pro SPDIF výstup. Takže projde jen core DTS, HD formát nikoli. Pro HDMI jsem tam nic neviděl..

tomatsu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomatsu »

Me se nejvíce osvědčil Media player Home cinema + externí FDD show filtry. Průchod DTS-HD a TrueHD pres HDMI naprosto bez problémů. Pak je tady ještě zajímavá možnost možnost použití AC3 filtru - každý kanál si můžeš nastavit jak potřebuješ. Chce si to vyzkoušet a poladit dle svého.
Zkoušel jsem vícero přehrávačů a nakonec jsem vždycky skončil u MPHC + filtry.

Odar

Příspěvek od Odar »

MPC-HC je tiez super. Akurat je trosku problem, ze skoncil jeho vyvoj. V zadade je to ale jedno, lebo novych formatov nie je vela (skor momentalne ziadne), takze prehra tak ci tak cokolvek, co sa bezne pouziva.

Ako nahrada by sa mohol posluzit MPC-BE, ktory uz dlhsiu dobu prilezitostne skusam (zatial iba Beta). Funguje bez problemov. Aspon ja som nenarazil zatial na ziadne problemy.

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Já jsem to taky dlouho řešil, nakonec jsem zvolil BSplayer, který dokáže ve spojení s FFD show nebo Lav filter zvládnout mnohé. Asi tedy to samé jak media player, ale ten jsem uživatelsky nezvládl. Jak jsem ale psal, BD na něm nepřehraju, to je velká chyba.

petjan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petjan »

Všem moc děkuji za rady, ale výsledný efekt se zatím nedostavil. Zkoušel jsem jak KODI, Media player Home cinema i BSplayer a i když myslím, že je všechno nastaveno tak, jak má, výsledek je stále jen stereo.
Přílohy
BSPlayer.PNG
PC- zvuky.PNG
Kodi.jpg

Odar

Příspěvek od Odar »

Stereo. Stale LPCM, ci tam preslo aspon AC3 / DTS? Si si isty, ze mas spravne nastaveny AVR? Tu je milion moznosti, to je tak na osobku. A mozes sem dat vypis z Media Info pre ten testovaci subor (Cloud Atlas)?

tomatsu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomatsu »

To vypadá, že u audio dekoderu není zvolena - zaškrtnuta položka "průchod" ( pass- through ) přes HDMI - furt tam prostě cpe jen stereo.
Takhle se to přesně chová u MPHC, když to není zaškrnuto. Pak bych se ještě podíval, jak je na AVRku nastaveno HDMI - audio. Jestli je tam "auto", nebo natvrdo nastaveno něco jiného.

petjan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petjan »

Odar: Jen LPCM . Menu AVR jsem prošel několikrát a myslím, že je vše nastaveno, jak má být. Samozřejmě to nemusí být pravda :-) Media info viz níže.

tomatsu: Ten průchod zaplý je, je to vidět i na tom screenu z KODI. Jinak, u tohohle AVR jsem nenašel možnost nastavení audia u HDMI.
Obrázek
Přílohy
Media Cloud atlas.PNG

Odar

Příspěvek od Odar »

Ak vidis na AVR, ze to tam uz pride, ako LPCM, tak je jasne, ze to uz spracoval pocitac. Takto "od boku" tazko radit. Moze to byt aj ovladacom, alebo nejaka prkotina, ktoru este treba nastavit.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Zvuk musí lézt z toho udělátka HTPC jako Bistream. Jsi si jistý, že ta karta v PC umí nekomprimovaný zvuk? Co znamená ve výpisu DTS ( MA/Core ), není to náhodou info, že neumí celý HD Master ale jen jeho jádro - tudíž obyčejné komprimované DTS. Takto hrají disky s HD Master na zařízení, které nepodporuje HD Master a přehraje to jen jako klasický DTS.

Odar

Příspěvek od Odar »

Ten program zobrazuje iba to, co sa nachadza v MKV kontajneri. Nema to nic s tym, co dokaze jeho karta, alebo nie. DTS MA = DTS Master Audio a myslim si, ze to Core je len poznamka, ze v pripade, ze nemas dekoder na DTS MA, tak prejde len Core, to je v tomto pripade "obycajne" DTS. DTS MA je v podstate "obalene" DTS cimsi navyse, alebo ako to napisat a kvoli spatnej kompatibilite s pristrojmi, ktore vedia dekodovat iba DTS to navrhli inzinieri z NDR takto . . .

V kazdom pripade, keby je problem z HD dekoderom, tak by mu do AVR preslo aspon DTS. To sa nedeje. Radit ale na dialku je v tomto pripade naozaj dost problematicke.

Mozno by inak stalo za to na flashku hodit OpenElec a skusit to z neho.

Odpovědět