Infinity renaissance 90 - zvlnene EMIT tweetery
Re: Infinity renaissance 90 - zvlnene EMIT tweetery
Tomáši pokud napíšeš i v tom svém druhém komentu takovouhle hovadinu , tak je zaprvé úplně jedno kolik jsi čeho postavil, o Infinitach obecně nevíš nic a jsi jen a jen v této specifické oblasti jen a jen teoretik jako bohužel i jiní…..dál tuhle naprosto o hov…..ch směřujíci debatu živit nebudu.Je mi jedno čemu ty věříš či nevěříš, podstatné je, že ten kterého tahle záležitost zajímala i z tohoto a této stránky dostal informaci/e ze kterých si pravděpodobně utvořil svůj náhled a názor.
to Jarry
co tady furt blábolíš,za 12 let 8 příspěvků,z toho 3 bazar,pán je opravdu znalec
takhle by měl planar vypadat tady je bedna Infinity 90 změřená po 10 letech,pokles na výškách téměř 15 dB,to je síla,to je ten vytahanej pásek
co tady furt blábolíš,za 12 let 8 příspěvků,z toho 3 bazar,pán je opravdu znalec
takhle by měl planar vypadat tady je bedna Infinity 90 změřená po 10 letech,pokles na výškách téměř 15 dB,to je síla,to je ten vytahanej pásek
Tomáš, beru že každý muže mít na problematiku svůj názor, i když tvůj je dle mého mírně řečeno velmi nepřesný.Tomáš píše: ↑20 zář 2024 15:16Strejdime kecáš,jsou v pr....![]()
![]()
![]()
![]()
Budou mít jinou citlivost (nejspíš nižší) než nové,budou silně zkreslovat,kdyby to někdo přeměřil,tak ta chára bude vypadat hrůzně.proč si myslíš,že se jich tolik z druhé ruky prodává.
Fidji99 má pravdu,to je jak vlající hadr ve větru.Prostě se tyto měniče nepovedly
IR mému uchu hrají velmi dobře, ba přímo skvěle … a i kdyby snad nehrály vůbec, pořád je to kus nádherného nábytku, se kterým se dnešní produkce pod čtvrt mega nedá vůbec srovnávat.
A jestli ty z fotek poznáš že jsou v pr…, jsi jednoznačně borec

Ty teoretiku a měřiči,podle počtu příspěvků jsi toho napsal víc než Stephen King, ale vidím že zaměřením samé komedie… kdybys tak věděl jak jsi vedle…..’Dost, s tebou nemá cenu ztrácet čas.Žij v pohodě a jděme každý svou cestou. ať se daří. JH
Celkovo - myslim, ze kazde bedne budu po 30 rokoch potrebovat repas/hlbkovu prehliadku. To neznamena ze IR su zle alebo co.Ale tato hbedna vyzerala, ze ma toho dost za sebou.
Vintage je podla mna dobre pre niekoho co sa vyzna a vie si sam pomoct, alebo teda vie kde sa obratit pre pomoc. Preto ja vintage veci nejako nevyhladavam, aj ked tam moze byt dobra hodnota.
Tieto exoticke koncepcie su celkov problem, hlavne co sa tyka nahradnych dielov. Kamarat ma Apogee, a tiez to nie je sranda to servisovat, detto Magnepany, ale tam existuje stale vyrobca. Ja mam elektrostaty a nastastie MartinLogan vie stale vyrobit hocijaky panel.
Vintage je podla mna dobre pre niekoho co sa vyzna a vie si sam pomoct, alebo teda vie kde sa obratit pre pomoc. Preto ja vintage veci nejako nevyhladavam, aj ked tam moze byt dobra hodnota.
Tieto exoticke koncepcie su celkov problem, hlavne co sa tyka nahradnych dielov. Kamarat ma Apogee, a tiez to nie je sranda to servisovat, detto Magnepany, ale tam existuje stale vyrobca. Ja mam elektrostaty a nastastie MartinLogan vie stale vyrobit hocijaky panel.
Teda nebudu se poustet do technickych deatilu a chytracit (od toho tu jsi ty), nicmene oficialni datasheet k R90 od Infinity jasne uvadi ze u obou planarnich reproduktorů pouzitych v R90, tedy EMIM i EMIT, je jako material pouzit kapton - viz screenshot:Tomáš píše: ↑20 zář 2024 16:06Já už jsem pár reprosoustav postavil,tak vím,o co jde.Ty membrány planárních reproduktorů musej být lehounký a neuvěřitelně pevný.
Obvykle se jako materiál používá kapton (má žlutou až žlutohnědou barvu) a neé nějakej "staniol".Takhle to potom dopadne.Zřejmě úspora materiálu![]()
Z youtube videa ktere zde nekdo pridaval je pak videt vymena membrany za novou (jiny EMIT od Infinity) a uz u tohoto replacementu je videt jiste zvlnění.
Nebudu tvrdit ze zvlneni nebude mit absolutne zadny vliv na zvukový výstup apod, nicmene tak dramatické to asi nebude.
Foto ktere prikladas jako priklad jak by to melo vypadat je EMIM, o tom neni rec. I u beden ktere jsou foceny v prvnim prispevku byly EMIMy rovne jak z praku. Naopak i u beden ktere jsou v "top" stavu jsou EMITy do jiste miry zvlnene (znova uvadim u obou menicu je pouzit kapton).
Dalsi vec je ze foto ktere jsem uvadel v prvnim prispevku tohoto tematu uz neni aktualni, našel jsem hezčí kousky, EMIT taky zvlněný, ale mnohem mene. EMIM samozrejme jako by ho nekdo vyzehlil.
Hele,mě to je úplně u zadku,co si koupíš.Já jenom píšu o tom,že ty planáry jsou prostě špatný.Tohle by ta membrána neměla dělat,to aby ti ta firma dala smlouvu,že ti je každých 5 let vymění za nový,nebo udělá profesionální repasi.Pokud se ta membrána takhle vytahá,dojde ke snížení akustického tlaku (a to nemluvím o zkreslení) tím i ke snížení citlivosti,viz ten graf,snížení o 15 dB,to jak kdyby ten vejškáč už tam ani nebyl.Potom už je jedno,jestli zkresluje,stejně to není slyšet 
To,co jsi tam přiložil,je nějakej propagační článek psanej na objednávku,jako dneska téměř všechno !

To,co jsi tam přiložil,je nějakej propagační článek psanej na objednávku,jako dneska téměř všechno !
Jo propagační článek z roku 1990, “ psanej na objednávku,jako dneska téměř všechno !”? Jsi proste úplně mimo, stejně jako s fotkou úplně jiného měniče a grafem, který jsi sosnul kdoví od kaď .
Pánově,jestli chcete slyšet,jak mají hrát pořádný elektrostaty,např. Martin Logan
http://www.audioego.com/productGr.php?Group=4
navštivte Fidjiho,nebo zajeďte do Praha na Žižkov do Bořivojovi ulice do audioegahttp://www.audioego.com/productGr.php?Group=4
Tyto typy reproduktorů mají určitou nevýhodu,že jsou hodně směrový a to hlavně ve vertikálním směru,v horizontálním jsou v pohodě,proto je třeba aby posluchač měl ten reproduktor pokud možno ve výšce uší.
OK, dik za doporučení .
Nevim, jak souvisí Martin Logan s Infinity Renaissance?
Asi z pohodlnosti už teď poslouchám převážně mimo osu a výšku optimálního poslechového místa, tedy v polosedě na gaučíku, který je úplně bokem osy reproduktorů. Užívám si při tom i takto nádherný detail a prostor nahrávek, tedy něco úplně jiného oproti předchozím repro, u kterých bylo nutné sedět v ose a v určité ideální výšce , tedy ani s tímto s tebou nesouhlasím.
Nevim, jak souvisí Martin Logan s Infinity Renaissance?
Asi z pohodlnosti už teď poslouchám převážně mimo osu a výšku optimálního poslechového místa, tedy v polosedě na gaučíku, který je úplně bokem osy reproduktorů. Užívám si při tom i takto nádherný detail a prostor nahrávek, tedy něco úplně jiného oproti předchozím repro, u kterých bylo nutné sedět v ose a v určité ideální výšce , tedy ani s tímto s tebou nesouhlasím.
Strejdine,já nevím,jestli si mě pochopil,já mluvím o vertikální (svislé) ose,tam je to u planárú nejhorší
tady jsou 2 obrázky,nejde o konkrétní reprák,ale obecně o planáry,obrázek reproduktorku vlevo nahoře je pouze ilustrační
tady jsou 2 obrázky,nejde o konkrétní reprák,ale obecně o planáry,obrázek reproduktorku vlevo nahoře je pouze ilustrační
OK, nech to být.
Já myslím že booQman už tuší, že i bazarove IR 90 v dobrém stavu dokážou nabídnout kvalitní poslech a tedy rozhodnutí je jenom na něm.
Já myslím že booQman už tuší, že i bazarove IR 90 v dobrém stavu dokážou nabídnout kvalitní poslech a tedy rozhodnutí je jenom na něm.
Inac ako to je teraz s Infinity?
Uz len auto audio od Samsungu? Este nejako podporuju tie starsie modely?
Uz len auto audio od Samsungu? Este nejako podporuju tie starsie modely?
Postavení trojech beden podle návodu ze stavebnic nikoho nepasuje na všeobecného odborníka na reprosoustavy. V tom vloženém grafu není útlum o 15dB, číst a vyhodnocovat grafy je určitá dovednost. Nejde vzít nejvyšší hodnotu která tam je kolem 6kHz a pak nejnižší která je kolem 15kHz a z toho počítat útlum, ucho-mozek není úzkopásmový analizátor. Reálně tam je útlum až na nejvyšších výškách nad 10kHz a ten útlum je polovina, tedy 7dB. Navíc těžko říct, jak ty bedny měřily jako nové, nevím jestli jsou někde rozumné dobové záznamy.
K těm řešeným bednám, s tímto konkrétním typem měničů nemám zkušenost, ale můj celkový názor je blízký tomu, co zde píše Fidji99.
K těm řešeným bednám, s tímto konkrétním typem měničů nemám zkušenost, ale můj celkový názor je blízký tomu, co zde píše Fidji99.
Noble Audio - výroba a prodej