INPOST-24 - bezpečný online nákup - nemáte zkušenost?

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
zabiny007

INPOST-24 - bezpečný online nákup - nemáte zkušenost?

Příspěvek od zabiny007 »

Ahoj,
nemáte někdo zkušenost s nákupem přes službu http://www.inpost-24.com? Zvažuji nákup přes jeden italský bazar a prodejce jako záruku nabízí nákup přes tuto službu. Principem jen, že on dá firmě balíček a v ten moment vyzve firma mne, abych poslal na jejich účet celou prodejní částku. Jakmile to udělám, zásilku mi doručí a pak mám mám 3dny na prohlídnutí zásilky a potvrzení, že si ji ponechám. Pak přepravní společnost pošle prodejci peníze. Pokud bych do tří dnů od nákupu odstoupil, balík vrátím a společnost pošle peníze zpět na můj účet. Zní to moc dobře, jen nemohu na tuto službu najít nějak moc referencí. Většinou se hovoří jen o INPOST schránkách. Setkal jste se s tím někdy někdo?

weiron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: INPOST-24 - bezpečný online nákup - nemáte zkušenost?

Příspěvek od weiron »

Ahoj,
měl jsem podobnou zkušenost s nákupem ze Španělska. Chlapík prodával zánovní Tannoye za super cenu. Komunikace byla v pohodě odkázal mě na firmu s jiným názvem ale stejnými praktikami. Bylo to dost peněz tak sem to naštěstí neuspěchal. Snažil jsem se o tom dotyčném co nejvíce dohledat až sem našel že je to podvodník spřáhnutý s tou firmou. Podobným způsobem obíraly lidi o peníze. Já sem hledal na mapách sídlo firmy která to měla doručovat. Našel jsem jen opuštěné garáže kdesi za městem. Proto jsem hledal dál. Takovému obchodu bych se zdaleka vyhnul..

Fidas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidas »

Ano, bacha na to. Kdosi nabízel na Bazoši levně zesilovač Accuphase, bylo tam i tel číslo, ale nebylo funkční. Když jsem dotyčného kontaktoval mailem, odpověděl, že je v Chorvatsku a může mi zesilovač poslat. Podobný postup jako se tady uvádí ...prolustroval jsem si webovky spediční služby ...zdály se mi divné ...a jejich vznik korespondoval se dnem podání inzerátu na prodej zesilovače.
Rozhodně bych do toho nešel !

zabiny007

Příspěvek od zabiny007 »

OK, díky moc za vaše zkušenosti, vše nasvědčuje tomu, že se jedná o boudu a že to nemá nic společného s INPOST schránkami. Ještě jsem "pro jistotu" oslovil provozovatele Poštomatů a Inpost schránek, jestli tato služba patří pod ně. Tak jsem zvědav, co napíší.

ivandk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ivandk »

Nevim jestli to bude fungovat ale tady mambyt sidlo firmy. Webovky maji pekne ale na adrese neni nic co by firmu pripominalo:
https://www.google.com/maps/uv?pb=!1s0x ... erState=im

zabiny007

Příspěvek od zabiny007 »

ivandk píše:Webovky maji pekne...
JJ, design webu mají ukradnutý od fungující služby poštovních schránek INPOST - v česku např. https://postomaty.cz/, v UK https://inpost.co.uk/en/work-with-us atd... Ale když jsem teď ještě chvilku googlil, jsem na 100% přesvědčen, že je to podvod.
Takže pozor prodejce Isaac Vie s emailem isaac.vie71@gmail.com, který nabízí zboží na italském webu http://www.annunci.net ( a tím pádem lze na něj narazit na hifishark).

LawIAR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LawIAR »

Aké načasovanie. Teraz sa venujem v rámci záverečnej práce podvodom a toto je typické správanie, ktoré napĺňa znaky takéhoto konania.

Nebrať a neodpisovať.

Vláďa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Vláďa »

Ahoj, já patřím bohužel k těm, kteří se nechali touto společností Inpost24.Eu napálit. Na Bazoši jsem objevil inzerát na Pioneer SX-1980 s ulomenou anténou a slabě hrajícím pravým kanálem za 55000 Kč. Protože tento přístroj se prodává na Ebay i kolem 100000 Kč v přepočtu, řekl jsem si, že do toho půjdu. Uvedený telefon byl nefunkční, tak jsem napsal přes kontaktní formulář a odepsal mi nějaký Medoro Lettiere ze Severního Irska, že zařídí přepravu přes Inpost. Vyžádal jsem si ještě detailní fotky, které obratem zaslal, včetně detailu té ulomené antény, original boxu a manuálů. Inpost poslal bankovní údaje (banka byla v Portugalsku) a já to zaplatil s tím, že mám po doručení 3 dny na vyzkoušení a případné vrácení. Když se 10 dnů nic nedělo (doručení mělo být 3-5 dnů), napsal jsem urgenci, Inpost mi odepsal, že měli v Německu na dálnici nehodu a že musí vyslal nové auto a za 3 dny bude zásilka doručena. Samozřejmě nic nepřišlo, napsal jsem tomu prodejci a Inpostu, ale už se mi nikdo neozval... Celé se to odehrálo v květnu a peníze (2000 Euro) mi už zřejmě nikdo nevrátí. Takže varování před těmito podvodníky pro vás a špatná zkušenost a ponaučení pro mne.

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

Tohle bych nikdy neriskoval, jedině Paypal, kde je každá platba pojištěná...

LUK

Příspěvek od LUK »

No, jako nechci nikoho urážet nebo se někoho dotknout a tak, ale to vám jako nepřijde divný dát za poškozenej přístroj 55000,- někomu, o kom vím jen to, že mi tvrdí že je z Irska, ale peníze chce poslat do Portugalska? Už jen nákupu poškozený věci bych se vyhnul (jen by mi blesklo hlavou: když ulomil anténu bůhví jak se k tomu choval a co dalšího tam může být poškozený, co nepřiznal atd.). A když k tomu ještě přičtu ten zbytek, tak jako pardon, ale já vážně nechápu jak na tohle může někdo naletět. Kdyby šlo o 1000,- neřeknu, ale než bych někomu vysolil 55000,- tak bych si to sakra 100x promyslel. A když už bych se rozhodl posílat peníze do zahraničí, tak skutečně jedině PayPal a jestli to prodávající neakceptuje má smůlu, obchod nebude.

zabiny007

Příspěvek od zabiny007 »

LUK píše:..... skutečně jedině PayPal a jestli to prodávající neakceptuje má smůlu, obchod nebude.
Ano, PAyPal je jistota, ale jde to i bez něj. Chce to opravdu jen hodně obezřetnosti. Kupoval jsem např. zesilovač od Holanďana, žijícího ve Švýcarsku, který nechtěl PayPal a asi 14 dní jsme si psali, než k obchodu došlo. Mezitím jsem si jej "proklepl" pomocí všech možných zdrojů od googlu, přes FB až po linkedIn a když jsem si byl jist, že skutečně existuje, poslal jsem peníze na účet a za týden jsem měl zesilovač doma. Jen jsem já "blbec" zapomněl na to, že Švýcarsko není EU, takže jsem ještě vysolil státu CLO a DPH.

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

Jj, bohužel je podvodníků celá řada s těmihle "zajištěnými" přepravními firmami. Já měl spadeno na McIntosh z Itálie, naštěstí jsem nenaletěl. I fota měli.
zabiny007: I já jsem se ze Švýcarska "napálil" a platil clo a DPH *thumbs down*

Máca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Máca »

Lidi, za žádnou cenu nic nekupujte od těchto nedůvěryhodných inzerátu a nikam naposílejte peníze!!! Je to podvod na lidi! INPOST-24 a podobné firmy Vás zaručeně okradou!!! Zde je popsané jak ten podvod funguje Vyjímkou je paypal!

Odpovědět