Integrovaný zesilovač

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
pavlikmik
Kontaktovat uživatele:

Integrovaný zesilovač

Příspěvek od pavlikmik »

Dobrý den, prosím o radu, mám v plánu pořídit nový zesilovač, klidně z druhé ruky. Bedny mám Acoustic energy A109 a zatím používám letitý zesilovač Sony F419R.

pavlikmik
Kontaktovat uživatele:

Re: Integrovaný zesilovač

Příspěvek od pavlikmik »

jenom doplním, nejsem obeznámem s problematikou a názorů je mnoho, kolik a do jakého zesilovače, bych musel investovat, abych docílil kvalitativnímu posunu v poslechu hudby, jedná se o stereo poslech z CD přehrávače, konkrétně Sony CDP461

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

jaky zesilovac mas ted a co ti na nem vadi ?

pavlikmik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlikmik »

mám Sony F419R, stroj z devadesátých let, nevadí mi primárně nic, jen přemýšlím, jestli jiným zesilovačem neposunu kvalitu zvuku....

Karel1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Karel1 »

pavlikmik píše:
22 říj 2020 18:58
Dobrý den, prosím o radu, mám v plánu pořídit nový zesilovač, klidně z druhé ruky. Bedny mám Acoustic energy A109 a zatím používám letitý zesilovač Sony F419R.
PavelDosko píše:
23 říj 2020 13:29
jaky zesilovac mas ted a co ti na nem vadi ?
*2thumbsup*

Skvělé fórum ;)

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

... a co ti na nem vadi ...
p.s. tvou radu predtim jsem nejak nenasel

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

pokud nemas prilis rozsahlou sbirku nosicu, sel bych byt tebou do nejakeho reseni umoznujiciho streamovani z Tidal

pavlikmik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlikmik »

sbírku mám právě celkem rozsáhlou

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

v dobe kdyz jsem opustil CD prehravac jsem mel cca 4000 CD a rozhodnuti nelituju

kolik hodlas investovat ?

pavlikmik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlikmik »

do 15 ti tisíc cca

jarda-hifista
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jarda-hifista »

Ahoj!
Přikláním se k názoru Pavla, že asi nemá velký smysl kupovat nový zesilovač bez digitálních vstupů, možnosti streamování Spotify, Tidal apod.
Chtěl bych na tvém místě i nějaké základní phono intergrované do zesilovače. Pokud koupíš sice dobrý zesilovač ale jen s analogovými vstupy,
pravděpodobně budeš zakrátko pořizovat DAC, phono apod. Můj názor. Šel bych cestou zesilovače CA.

Strejdin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Strejdin »

pavlikmik píše:
23 říj 2020 13:31
mám Sony F419R, stroj z devadesátých let, nevadí mi primárně nic, jen přemýšlím, jestli jiným zesilovačem neposunu kvalitu zvuku....
Myslím, že na tvůj dotaz neexistuje univerzální rada. Pokud chceš udělat zesilovačem posun, musíš v novém hodně hodně přitlačit, nebo jít do starších top modelů z druhé ruky, možností je naštěstí spousta. Pak se ale dostáváš k CD přehrávači, který by taky zasloužil změnu, a opět, v novém raketa, ve starších top modelech je výběr,... obojí chce šťastnou ruku. Já bych se toho nebál, top modely jsou stavěny (většinou) velmi dobře. Podle mě z druhé ruky u top modelů není tak důležitá značka, jako dobrý stav a seriózní prodejce. A pak se dostávám k repro, a stejná písnička, ale pokud ti vyhovují.... tak neřeš. Pořadí, ve kterém ti změna ovlivní zvuk bych já dal : 1 repro, 2 CD, 3 zesilovač.

Borek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borek »

Spousta názorů a možností... ten zesilovač nebyl nějaká bomba, obecně se Sony příliš zesilovače nedařily a to ani v ES řadě. Jako neokázalé řešení které by bylo znatelným posunem bych viděl z druhé ruky NAD, Cambridge řady 8xx, Audiolab. Jinak nový v této ceně nebude nějaký dramatický skok. Důležitý je ale i zdroj zvuku, po změně zesilovače, pak může být víc slyšet jeho nedostatky. Dopředu se to říct ale nedá..

adrian
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od adrian »

Co som si vsimol, tak ak mas skutocne AE109 a islo o chybu z Tvojej strany pri uvadzani modelu Acoustic Energy, tak novy model bol parovany s Rotelom ci s Marantz. Casto sa tato znacka paruje s Cambridge Audio. S tym Rotelom by to mohlo byt zaujimave. Popripadne este zn.Arcam.
Ak Ti vystacia vlastne cd, tak stream neries. Pokial kupis nieco s lepsim DAC-om tak si polepsis i v pripojeni svojho cd prehravaca cez integrovany DAC zosilovaca, ak nie, mozes to riesit externym DAC,ktory neskorsie mozes dokupit.

Recenzia :
https://www.hifi-voice.com/testy-a-rece ... ergy-ae109
Video:

Odpovědět