Jak být spokojen se svými audiomožnostmi?
Re: Jak být spokojen se svými audiomožnostmi?
Já jsem testoval na Nohavicovi, Divné století.
Při vší úctě nemyslím, že bys v ranku přístrojů, o které je řeč, měl nějaký přehled ........... Marantz 6007 je hnus a dělá přesně to, co štětináč popisuje. Srovnáváno s Cambridge CXA, Arcam něco20, Yamha něco1200, několika NADy a už nevím co dalšího jsem tehdy měl. V lowendu je třeba hodně prosívat, ale dají se najít dobré věci..........
“…Od tych CD z kniznice by som tiez ale ziadnu extra kvalitu. neocakaval, teda ak pani co sedi v kniznici nie je nejaky znalec hudby…”
[/quote]
Ja som sa k posluchu (aj) vážnej hudby dostal začiatkom 90-tych rokov ako študent VŠ práve najmä cez knižnicu Francúzskeho inštitútu, kde mali slušný výber práve na CD.
[/quote]
Ja som sa k posluchu (aj) vážnej hudby dostal začiatkom 90-tych rokov ako študent VŠ práve najmä cez knižnicu Francúzskeho inštitútu, kde mali slušný výber práve na CD.
Datafte, jsi znám svou glorifikací např. NAD C 316 BEE. Kdyby tam nebyly ty žárovičky, zajímal bych se.
Uznávám zvuk Cambridge audio, ale trochu jim nevěřím co do technické kvality-spolehlivosti.
Jinak mám Yamaha A-S 500 a to je rovný, až moc neutrální pracant . Marantz PM 6007 jsi nedokázal ocenit, protože nevíš, v čem je jeho přednost. Není to v síle projevu. Ale vlákno není o zesilovačích, takže konec.
Jasně. Ale bavíme se o tom, jestli lze nahradit poslech CD přímo -volbou naripováním do přehrávače. Jehož účelem je poslech na sluchátka, nikoliv přes zesilovač. A nebo o tom, jak velké bedýnky se hodí do ložnice.
Ja som reagoval na toto;
Ale už sa to tu zamotáva, snáď Ti niekto poradí.jarda_k_2005 píše: ↑17 pro 2025 19:15Ahoj! Poslouchám internetová radia a Spotify na bedny, ale v leže, v posteli, večer před spaním, nevybírám podle titulů nebo slavných jmen, ale líbí-nelíbí. Výhoda obrovské fonotéky. Ke spoustě titulů se rád a často vracím. Večer nebo v noci je všechno jinak...a lepší. Jrd
[/quote]
Dnes ale nemáme začátek 90 let. Na začátku 90. let ale byla Loudness War ještě v plenkách a navíc je právě klasika žánr, kterej Loudness War zasáhla jen velmi málo.
Liamee: Ak majú v knižnici tie staršie tituly to nemusí nič znamenať. Klasika (aj tá novšie nahratá a vydávaná) je na tom ako iste vieš aj píšeš lepšie čo sa týka postihnutia dynamickou kompresiou. To že si niekto chrochtá blahom pri DR 4-5 je jeho vec (problém).Já takú hudbu velmi nepočúvam ale neznamená to ani to, že by som točil len to isté dokola (skôr naopak).
Myslel jsem, že je jasný, co svým předchozím příspěvkem chci říct. Zaprvé tu nejde o tituly, ale o vydání těch titulů. Zadruhé, už vidím jak v roce 2025 mají v nějakej knihovně "hifi" sbírku zvukově kvalitních CD vydání z 80. let a novějšího a zprasenýho nic. A zatřetí to, že klasika je jedinej žánr, kterej Loudness War nezasáhla je sice hezký, ale klasika je jen jeden z mnoha žánrů a k tomu je to hudba, kterou většina lidí neposlouchá buď vůbec nebo jen málo a i hifisti jí mnohdy poslouchají jen okrajově.blesk666 píše: ↑včera, 10:49Liamee: Ak majú v knižnici tie staršie tituly to nemusí nič znamenať. Klasika (aj tá novšie nahratá a vydávaná) je na tom ako iste vieš aj píšeš lepšie čo sa týka postihnutia dynamickou kompresiou. To že si niekto chrochtá blahom pri DR 4-5 je jeho vec (problém).Já takú hudbu velmi nepočúvam ale neznamená to ani to, že by som točil len to isté dokola (skôr naopak).
Štětináč ,,,,,, no NAD 316 BEE bych dnes tedy také nedoporučil (ani třeba žádné Arcamy nebo Yamahy), je jen o trochu lepší než 6007 ........... dobrá, vidíš v 6007 nějaké kvality, které jsem nepostřehl, takže nic no. Nicméně pak si myslím, že se nedokážeš hnout ........................
Ale samozřejmě ti přeji, ať ano ........... aby to nevyznělo nesprávně.
sorry ještě snad, že ty "žárovičky" v 316BEE ho právě dělají lepší než podobné včetně 6007, ale jak říkám, dnes už bych o něm nepsal a je opravdu možné, že jsem 6007 v něčem nedocenil .............. jinak Cambridge CXA jsou velice spolehlivé, dobře postavené a odolné zesilovače (můj přežil i parakotoul přes dva schody¨), rozhodně bych se v tomto vyhnul Arcamům .........................