Jak být spokojen se svými audiomožnostmi?
Re: Jak být spokojen se svými audiomožnostmi?
Já mám sestavu hotovou nějakých 7 let, rozmístěno, pohráno se vším možným, od roku 2020 i s měřícím mikrofonem a DRC a od té doby prakticky už jen poslouchám, rozšiřuji hudební obzory a doplňuji sbírku. Nechybí mi lautr nic a když pak slyším někde jinde něco hrát, v drtivé většině se můžu jen pousmát 
Asi vyřešeno. Reprosoustavy jsou dělané, u zdi. Měl jsem dlouhou BR trubku. Po zkrácení a lehkém , řidším ucpání BR otvorů se to vyčistilo od toho "spodního bláta". Tak snad mi ta spokojenost chvíli vydrží.
Nejvíc si poslech hudby užiju přes kvalitni sluchátka. Co si budeme povídat. Pokud nemáte vyhrazenou poslechovku, která je akusticky dořešená, tak vždy se zvuk ovlivní a trochu zkreslí. Přes sluchátka to je zvukově ideální a navíc např. v paneláku nikoho neruším.
Subjektivní pocity, jakože si nejvíc poslech hudby užiješ přes kvalitní sluchátka atp., nebo praktická stránka věci, jako že třeba v paneláku nikoho neřušíš, to je v pořádku, ale zaprvé i každý sluchátka zvuk vždy ovlivní a trochu zkreslí a zdruhé navíc sluchátka už jen z principu podávají zvuk značně odlišně od reprosoustav, takže říct, že "přes sluchátka je to zvukově ideální," je, velmi mírně řečeno, silně diskutabilní prohlášení.
To je pravda. Beru to z mého pohledu, kdy se mi ten zvuk líbí víc ve sluchátkách.
Lemon - súhlas.
Každý normálny človek pochopil ako bol myslený Tvoj predošlý príspevok.... Okrem megatrolla s nickom Liamee, ten si samozrejme nedokázal odpustiť tú reakciu, pretože jeho poslanie je strážiť a korigovať príspevky iných, sám nemá odvahu ani možnosť niečím prispieť...
Takže súhlasím s názorom, že ak nemáš možnosť dostatočne korigovať zlé vplyvy akustiky v izbe, sluchátka sú jasne lepšia voľba.
Každý normálny človek pochopil ako bol myslený Tvoj predošlý príspevok.... Okrem megatrolla s nickom Liamee, ten si samozrejme nedokázal odpustiť tú reakciu, pretože jeho poslanie je strážiť a korigovať príspevky iných, sám nemá odvahu ani možnosť niečím prispieť...
Takže súhlasím s názorom, že ak nemáš možnosť dostatočne korigovať zlé vplyvy akustiky v izbe, sluchátka sú jasne lepšia voľba.
Naprosto racionální a ohleduplný přístup. Sluchátka jsou fajn. Navíc, poměr cena/kvalita, je tam taky super.
Přes sluchátka to je sice frekvenčně skvělé a bez odrazů, ale hudební scénu, kterou dobré stereo v místnosti umí vytvořit, jsem z nich ještě neslyšel.
To je určite pravda. Tu ale ide o toto:
Mnohokrát sa stalo, že niekto dočasne z určitých dôvodov prešiel na sluchatkový posluch, a už sa naspäť nevrátil. Aj keď mal možnosť, posluchovku a finančnú slobodu... Napriek všetkým zjavným nevýhodám má sluchátkový posluch určité benefity, ktoré u niekoho môžu prevážiť .Takže súhlasím s názorom, že ak nemáš možnosť dostatočne korigovať zlé vplyvy akustiky v izbe, sluchátka sú jasne lepšia voľba.
Na druhou stranu, když se udělá nahrávka přímo pro sluchátka, tak tomu stereo nemůže konkurovat. Akorát, že se toho moc nedělá a asi ani dělat nebude.
Binaural nebo tak něco.
Binaural nebo tak něco.
Tlak na hrudník, scénu, pocit reálnosti pri vyladenom repro posluchu nenahradíš nikdy...To je jasné. Na druhej strane intímne súznenie s hudbou a pocit "pochopenia albumu" mi častokrát vyhovuje viac, aj keď moja sluchátková zostava je omnoho "menej vyladená" ako repro.
Verím že diskusia sa nezvrhne na absolútne porovnávanie týchto prístupov, ale bude o konkrétnych skúsenostiach v rôznych situáciách (životných, finančných atď..)
Verím že diskusia sa nezvrhne na absolútne porovnávanie týchto prístupov, ale bude o konkrétnych skúsenostiach v rôznych situáciách (životných, finančných atď..)
Taky nechci prilevat olej do ohne, ale muj postoj je takovy, ze cokoliv dokazou sluchatka, lze dosahnout i s velkou hifi sestavou. Ano, je to nasobne drazsi, je potreba akustika a k tomu i treba solidni room correction a dalsi veci, ale jde to. Naopak zadna sluchatka na svete nedokazou to, co odladene velke hifi a nejde jen o podani hudebniho prostoru, nebo nejaky fyzicky pocit z basu. Je toho vic. Treba u basu proste velke repro s velkym objemem a menicem, ve vetsim prostoru ty basy poda vzdy lepe, nez sluchatka s malym menicem nalepenym na hlave, kde tomu ve srovnani vzdycky bude chybet urcita mohutnost, objem a celkova prirozenost. Cely stereo poslech je jedna velka iluze, ale i tak je to sireni zvuku z velkeho repro porad prirozenejsi nez kdyz mam zdroj centimetr od ucha. Timto nechci nijak kritizovat sluchatkovy poslech, je to proste jine stejne jako treba poslech v blizkem poli. Ale ma to svoje limity.
Ano, je to každého věc, ale dlouholeté zkušenosti hovoří jasně. Sluchátka u mně ano, ale jen jako náhrada. Jsou vhodné z hlediska ohleduplnosti a tolerance k ostatním, ale poslech přes reprobedny je tímto nenahraditelný a to zejména z pohledu scény, prostoru, lokalizace jednotlivých nástrojů a pod. Prostě je to částečně syntetické a můj Hifi kamarád říká, že je to jako lízat med přes sklo.
Když hraje kopák, či varhany, tak z beden to buší do hrudníku, váza na stole drnčí a pod. Také tyto jevy budí emoce při poslechu. Pokud to takto pustíš do sluchátek, tak se může stát ( většinou, že to zvukově nezvládnou ) a v horším případě Tě to může zarazit bubínky do hlavy. Je však fakt, že někomu to může stačit, zejména pokud nemá vysoce kvalitní aparaturu a to pak se přes sluchátka dosáhne levněji vyšší kvalita.
Ať to hraje všem.
Když hraje kopák, či varhany, tak z beden to buší do hrudníku, váza na stole drnčí a pod. Také tyto jevy budí emoce při poslechu. Pokud to takto pustíš do sluchátek, tak se může stát ( většinou, že to zvukově nezvládnou ) a v horším případě Tě to může zarazit bubínky do hlavy. Je však fakt, že někomu to může stačit, zejména pokud nemá vysoce kvalitní aparaturu a to pak se přes sluchátka dosáhne levněji vyšší kvalita.
Ať to hraje všem.
- pepazdepa3
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Já už poslouchám pouze přes sluchátka.
1. nikdo neslyší CO poslouchám (tedy trochu slyší - SHP 9500 jsou otevřená sluchátka, ale sousedi určitě neslyší nic),
2. ve sluchátkách prostě JE lepší zvuk než z mých lowend reproduktorových soustav.
Grundig SV 2000 je nejlepší "sluchátkový zesilovač", který jsem kdy měl, začínal jsem s Transiwattem,
pak například UHER VG 850 a další dynosauři, jak šel čas.
Teď jsem určitě vykouzlil úsměv na rtech místních horních deseti tisíc hifipuristů, tak je ještě navíc poškádlím -
při poslechu klasické hudby mám na zesilovači zapnuté "loudnes"! Ukamenovat!
Mladým zájemkyním z tohoto fóra umožním osobní poslech přes sluchátka pro posouzení kvality.
1. nikdo neslyší CO poslouchám (tedy trochu slyší - SHP 9500 jsou otevřená sluchátka, ale sousedi určitě neslyší nic),
2. ve sluchátkách prostě JE lepší zvuk než z mých lowend reproduktorových soustav.
Grundig SV 2000 je nejlepší "sluchátkový zesilovač", který jsem kdy měl, začínal jsem s Transiwattem,
pak například UHER VG 850 a další dynosauři, jak šel čas.
Teď jsem určitě vykouzlil úsměv na rtech místních horních deseti tisíc hifipuristů, tak je ještě navíc poškádlím -
při poslechu klasické hudby mám na zesilovači zapnuté "loudnes"! Ukamenovat!
Mladým zájemkyním z tohoto fóra umožním osobní poslech přes sluchátka pro posouzení kvality.