Jak být spokojen se svými audiomožnostmi?
Re: Jak být spokojen se svými audiomožnostmi?
Těch firem je spousta, ale chtějí za to zaplatit, namátkou viz. odkaz a stačí si jen vybrat. Premium Max bude super.
https://www.2din.cz/odhlucneni-ozvuceni ... QT3-17EZHN
https://www.2din.cz/odhlucneni-ozvuceni ... QT3-17EZHN
Tak na to se nedá nic namítnout, ale kromě tohoto základu(brzdy, střízlivost atd.), je dobré, když auto nechrastí jak pojízdné železářství, což teda v případě dodávek často bývá. To mne trochu dost znervózňuje, no a tak to bude asi dvě mouchy jednou ranou...zvuk i hluk...
Já třeba na YouTube odebírám kanál zmíněné firmy 2 din, kde ukazují zajímavé předělávky v různých vozech a často je tam zmíněná kritika, na veškeré premium ozvučení, že opravdu za ten příplatek nestojí.
Kolega z práce si teď kupoval nový Karoq a připlácel skoro 50tis za ozvučení Canton a musím uznat, že jsou to vyhozené peníze.
Takže ono se určitě víc vyplatí, pokud se řeší fungl nové auto, tak vzít muziku v základu a pak to světit firmě, která se na tyhle záležitosti specializuje.
No byla to ode mne taková odbočka, mojí otázkou, zda i vy jste s ozvučením ve svých vozech spokojeni.
Nechtěl jsem plevelit toto vlákno, jelikož jsem si vědom, že je zaměřeno na domácí poslech.
Na auto ozvučení, doporučím web autohificlub , kde v diskuzích ochotně poradí, ve spoustě věcech.
Kolega z práce si teď kupoval nový Karoq a připlácel skoro 50tis za ozvučení Canton a musím uznat, že jsou to vyhozené peníze.
Takže ono se určitě víc vyplatí, pokud se řeší fungl nové auto, tak vzít muziku v základu a pak to světit firmě, která se na tyhle záležitosti specializuje.
No byla to ode mne taková odbočka, mojí otázkou, zda i vy jste s ozvučením ve svých vozech spokojeni.
Nechtěl jsem plevelit toto vlákno, jelikož jsem si vědom, že je zaměřeno na domácí poslech.
Na auto ozvučení, doporučím web autohificlub , kde v diskuzích ochotně poradí, ve spoustě věcech.
axton: Máš aj nemáš pravdu. Obecne najmä meniče nie sú skutočne žiadna top rada meničov ani v najdrahších vozidlách. Tak či tak, to čo som počul najlepšie sériovo ozvučené vozidlá, tak to bol Lexus IS F (model s atmo 8 válcom 2008-2014) - Mark Levinson a aktuálny model Rolls Royce Ghost. V Ghoste to dokonca zvládlo výborne aj organové Bachove dielo.
Áno veľký podiel na tom majú DSP a v rámci možností sériového auta využitie vhodného umiestnenia a hodne aj kvalita spracovania interiéru.
Tá druhá stránka je tá, že komplexné riešenie hifi s úpravami je zásah, ktorý môže a mnohým aj bude pri následnom predaji skôr vadiť ako zvyšovať zostatkovú cenu vozidla.
Každopádne sa stretávam častejšie ako v minulosti s pomerne solídnym ozvučením sériových vozidiel, najmä pri príplatkových audio systémoch.
Áno veľký podiel na tom majú DSP a v rámci možností sériového auta využitie vhodného umiestnenia a hodne aj kvalita spracovania interiéru.
Tá druhá stránka je tá, že komplexné riešenie hifi s úpravami je zásah, ktorý môže a mnohým aj bude pri následnom predaji skôr vadiť ako zvyšovať zostatkovú cenu vozidla.
Každopádne sa stretávam častejšie ako v minulosti s pomerne solídnym ozvučením sériových vozidiel, najmä pri príplatkových audio systémoch.
Ke kvalitnímu poslechu, kvalitní alkohol a doutníček. Tak by to mělo v autě být.
Je to tady OT.
...., ale neodpustím si. Jarda69 - kolik Ti je? Odhaduji, že 60+ a to bohužel už ten "deficit" nedohoníš.
Jinak, pokud se v tom hrabat, tak raději u staršího auta. U nových je dnes vše online a bude vidět co se s autem děje. Některé úkony vyžadují přístup do řídící jednotky a některé aktivity jsou přímo blokované. Samozřejmě, pokud to bude v ráruce, tak ta padá. Mimo jiné u nových aut je zdarma SW aktualizace obsahu infotainmentu, jako např. mapy, dopravní info a spoustu dalšího, po dobu 3 let. I toto by bylo po zásahu do systému zrušeno. Přijedeš do servisu, odevzdáš technikovi klíč a ten hned na Tebe vykecá vše, co se s autem dělo. Tak bacha na to. Navíc ty auta mají spoustu eletroniky na hlídání čehokoliv a i změny v odběru proudu, takže přidáním zařízení, které zvětší odběr proudu se nějak projeví a pod. U nových aut, bez přístupu do systému ani nevyměníš brzdové destičky - pokud se někdo s tím patlá doma.
Pokud chceš lepší kvalitu, tak si vyber a tedy i připlať hned v konfiguraci, protože to samodomo se bere jako zásah do systému s cílem "ušetřit" a tak to následně zaplatíš jinak. Zdrojem příjmů automobilek je bohužel i servis a počítá se s tím už v okamžiku prodeje auta.
Ty vyšší výbavy infotainmentu nehrají vůbec špatně a na poslech v autě je to více než dostačující. Navíc většina uživatelů auto používá překvapivě k jízdě a to pak vykazuje spoustu ruchů i v těch nejdražších. V zaparkovaném autě dlouhodobě poslouchá hudbu jen málokdo, snad jen testeři, dodavatelé a zlepšovatelé autozvuku.
Všem lovcům superkvalitního zvuku v autě, doporučuji poslech ve vybaveném autě i s repráky v opěrce a vrněním do sedačky - např. Range Rover. Pak poreferujte svoje dojmy.
...., ale neodpustím si. Jarda69 - kolik Ti je? Odhaduji, že 60+ a to bohužel už ten "deficit" nedohoníš.
Jinak, pokud se v tom hrabat, tak raději u staršího auta. U nových je dnes vše online a bude vidět co se s autem děje. Některé úkony vyžadují přístup do řídící jednotky a některé aktivity jsou přímo blokované. Samozřejmě, pokud to bude v ráruce, tak ta padá. Mimo jiné u nových aut je zdarma SW aktualizace obsahu infotainmentu, jako např. mapy, dopravní info a spoustu dalšího, po dobu 3 let. I toto by bylo po zásahu do systému zrušeno. Přijedeš do servisu, odevzdáš technikovi klíč a ten hned na Tebe vykecá vše, co se s autem dělo. Tak bacha na to. Navíc ty auta mají spoustu eletroniky na hlídání čehokoliv a i změny v odběru proudu, takže přidáním zařízení, které zvětší odběr proudu se nějak projeví a pod. U nových aut, bez přístupu do systému ani nevyměníš brzdové destičky - pokud se někdo s tím patlá doma.
Pokud chceš lepší kvalitu, tak si vyber a tedy i připlať hned v konfiguraci, protože to samodomo se bere jako zásah do systému s cílem "ušetřit" a tak to následně zaplatíš jinak. Zdrojem příjmů automobilek je bohužel i servis a počítá se s tím už v okamžiku prodeje auta.
Ty vyšší výbavy infotainmentu nehrají vůbec špatně a na poslech v autě je to více než dostačující. Navíc většina uživatelů auto používá překvapivě k jízdě a to pak vykazuje spoustu ruchů i v těch nejdražších. V zaparkovaném autě dlouhodobě poslouchá hudbu jen málokdo, snad jen testeři, dodavatelé a zlepšovatelé autozvuku.
Všem lovcům superkvalitního zvuku v autě, doporučuji poslech ve vybaveném autě i s repráky v opěrce a vrněním do sedačky - např. Range Rover. Pak poreferujte svoje dojmy.
-
PvelHrudička
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Já jsen velice spokojen s poslechem v L.R. Discovery 5. Nejvyšší výbava Meridian hraje na můj vkus velice uspokojivě.
Mohl bys prosím tohle tvrzení rozvést trošku podrobněji? Já totiž Karoq v plné výbavě s Canton vlastním ("něco" naposloucháno během let a prodeje hifi také mám
Oldear...souhlas.
- zdenoeddie
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Ak by som sa vratil k uplne povodnemu zmyslu otazky "Jak být spokojen se svými audiomožnostmi?", odpovedal by som, ze staci, ked na nic lepsie/novsie nebudu financne prostriedky, a tak clovek sa uspokoji s tym co ma 
A taky si nikdy neposlechnout něco lepšího, než mám. Ale mě stačí, že mi to hraje pro mé uši příjemně a nic mě v tom zvuku "nesere". Já jsem po letech různého ladění a spekulování, kdy jsem vlastně tu hudbu ani nevnímal, ale zaměřoval se na to, kde co zní jinak a jak to má znít správně, tak já na to už rezignoval.zdenoeddie píše: ↑dnes, 12:23Ak by som sa vratil k uplne povodnemu zmyslu otazky "Jak být spokojen se svými audiomožnostmi?", odpovedal by som, ze staci, ked na nic lepsie/novsie nebudu financne prostriedky, a tak clovek sa uspokoji s tym co ma![]()
Když se vrátím k různým recenzentům a testování - zajímalo by mě, zda jsou při tom vždy ve stejné poloze. Mám vypozorováno, že stačí si sednout trochu jinak, třeba se předklonit nebo více zaklonit hlavu, jinak si natáhnout nohy, a zvuk zní úplně jinak.
Proto jsem v poslední době přešel převážně na poslech přes sluchátka. Tam neřešíš akustiku místnosti a polohu v které je poslech ideální. Navíc ten zvuk je mnohem lepší i detailnější než když poslouchám z reproduktorů. Abych dosáhl takového zvuku, bych musel mít hodně drahé reproduktory. A to nejsem ochoten zaplatit i když na to finance jsou.Mám vypozorováno, že stačí si sednout trochu jinak, třeba se předklonit nebo více zaklonit hlavu, jinak si natáhnout nohy, a zvuk zní úplně jinak.
Pre mňa je to vtedy, keď emócia ktorú som zažil na živom koncerte, sa mi zopakuje aj doma. Naposledy napríklad:
https://tidal.com/track/7600892/u
Na živo to nebolo síce s Anne Sophie Mutter, ale s tiež vynikajúcím sólistom Alexi Keneym pod vedením čím ďalej lepšieho Juraja Valčuhu. Slovenský filharmonici podali jeden zo svojich životných výkonov. Mal som nielen chlpy zježené ale aj slzy v očiach. S obdobnou emóciu som to počúval aj doma. Nápodobne Janáčkov Taras Bulba s Bělohlávkom, najmä 4-tá veta “Smrť Tarasa Bulbu” doma versus minuloročný koncert v Slovenskej Filharmónii
https://tidal.com/track/7600892/u
Na živo to nebolo síce s Anne Sophie Mutter, ale s tiež vynikajúcím sólistom Alexi Keneym pod vedením čím ďalej lepšieho Juraja Valčuhu. Slovenský filharmonici podali jeden zo svojich životných výkonov. Mal som nielen chlpy zježené ale aj slzy v očiach. S obdobnou emóciu som to počúval aj doma. Nápodobne Janáčkov Taras Bulba s Bělohlávkom, najmä 4-tá veta “Smrť Tarasa Bulbu” doma versus minuloročný koncert v Slovenskej Filharmónii
Miroš píše: ↑dnes, 14:35Už mě to taky napadlo. Je tady mraky příspěvků, ve kterých se píše o posunech beden atd o milimetry "aby to hrálo jak má". Ale jak píšeš- sedí tito lidé pokaždé v absolutně stejné pozicizdenoeddie píše: ↑dnes, 12:23Když se vrátím k různým recenzentům a testování - zajímalo by mě, zda jsou při tom vždy ve stejné poloze. Mám vypozorováno, že stačí si sednout trochu jinak, třeba se předklonit nebo více zaklonit hlavu, jinak si natáhnout nohy, a zvuk zní úplně jinak.? To by snad museli sedět na nějakém sedadle pro kosmonauty nebo mít nějak zafixovanou hlavu
.