Hodne drahe repro neni potreba, je ale potreba urcita celkova uroven sestavy, ale hlavne akustika a idealne k tomu dobre poreseny room correction system. Ja mam repro za 200k, coz fakt neni zadna high-end palka. A hraje mi to ve vsech ohledech bez vyjimky nesrovnatelne lip nez sluchatka - rozliseni, dynamika, samozrejme podani a velikost prostoru, ale i tonalita je mnohem prirozenejsi, proste vsechno. Neni to perfektni, porad to ma nejake chyby ktere treba pres sluchatka nejsou, ale jako celek je to upne jina liga, nebo spis sport. Jako sluchatka mam studiove Neumann NDH30 a RME Fireface UCX II, coz je v hifi dejme tomu neco jako Sennheiser HD600/650 s RME ADI 2 FS. Takze taky zadny high end zazrak, ale uz slusna uroven.Lemon píše: ↑dnes, 15:34Proto jsem v poslední době přešel převážně na poslech přes sluchátka. Tam neřešíš akustiku místnosti a polohu v které je poslech ideální. Navíc ten zvuk je mnohem lepší i detailnější než když poslouchám z reproduktorů. Abych dosáhl takového zvuku, bych musel mít hodně drahé reproduktory. A to nejsem ochoten zaplatit i když na to finance jsou.Mám vypozorováno, že stačí si sednout trochu jinak, třeba se předklonit nebo více zaklonit hlavu, jinak si natáhnout nohy, a zvuk zní úplně jinak.
Jak být spokojen se svými audiomožnostmi?
Re: Jak být spokojen se svými audiomožnostmi?
Ja to mám tak pol na pol, sluchátka vs. repro. Striedam podľa momentálnej chuti, oboje má pre mňa rovnaké čaro...
Strucne receno. Hraje to tak, jak se prave posluchac citi. Je to velmi subjektivni a je tam hodne proměnných. Hodnoceni poslechu uchem je dojmologie. 100 hlav, 200 usi. Kazdy vnima zvuk prakticky jinak.