Jak být spokojen se svými audiomožnostmi?

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
Yiakubou
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Jak být spokojen se svými audiomožnostmi?

Příspěvek od Yiakubou »

Ok, diky za vysvetleni, asi jsem predchozi prispevek spatne pochopil. Osobne si nic neberu, normalne diskutujeme...

zita.ondrej@gmail.com
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od zita.ondrej@gmail.com »

mumu: přesně to jsem myslel. Souhlasím. Moje T+A Solitaire P-SE a T+A HA200 hrajou skvěle a někdy je poslouchám raději než mnohem dražší hlavní sestavu. A někdy je to naopak. Je to o tom jiném prožitku.

adrian
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od adrian »

mumu píše:
09 úno 2026 16:16
Ešte som zabudol na aktívne Neumann KH-310, párkrát za rok ich vybalim z krabíc a na pár dní nechám prevetrať, a je to tiež poriadna jazda 🙂. Akurát že časom ma nudia a musím to striedať...
Mumu a nie sú tie Neumann lepšie ako JBL ?

mumu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mumu »

Sú to dva úplne odlišné svety. Ale neviem odpovedať, ktoré sú lepšie.

kvičko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kvičko »

Zaujímavá téma. Ja osobne patrím medzi tých šťastlivcov, ktorí sú so svojimi audiomožnosťami spokojní. Keď ma nič nebolí, tak si posluch hudby skutočne užívam. Počúvam 95% hudby na stereo zostave a iba niekedy v noci, alebo zavčas rána (aby som nikoho nerušil) ...mám v obývačke taký kútik,kde mám na poličke receiver technics sa-dx 950+CD player technics sl-pg 4. Mám tam stiahnutý koax.káblom vonkajší dipól s predzosilňovačom a v miestnosti 12 V zdroj + anténna výhybka. Počúvam väčšinou rádio Devín a občas nejaké cd.Slúchadlá mám technics,už ani neviem aký typ,klasické uzavreté mušle,skôr taká stredná trieda,kupoval som ich v roku 2004.CD prehrávač mám pripojený k receiveru optickým káblom toslink, pretože ten prevodník v receiveri sa mi zdá lepší ako ten v prehrávači. Aj keď ten DA prevodník v receiveri bude tiež predpotopný,pretože receiver je z roku 2001.Aj som pred časom uvažoval,že si kúpim nejaký nový kvalitnejší externý DAC...ale potom som to vzdal.Technics má tú výhodu,že má neagresívny a neunavujúci zvuk,takže môžete počúvať celé hodiny bez hlavybolenia :-).Hlavne hovorené slovo sa počúva veľmi príjemne,rovnako tak aj vážna hudba z rádia Devín.

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

*offtopic*
Devín má kvalitný zvuk. A to nemám bohvie aký príjem. Tuner má tiež už nejakých 25 rokov. Napriek tomu mám pocit že to hrá lepšie ako z CD. Akoby to malo lepšie rozlíšenie, alebo čo. Vyhladávam hlavne jazové/bluesové a folkové relácie, samozrejme že občas natrafím aj na klasiku čo poteší. Niekedy zájdeme na živé nahrávanie Folkfóra, ak je nejaký zaujímavý interpret.
Rádio hrám iba cez bedne - v sluchátkach už cítiť ten horší príjem. Zato kvalitné CD cez sluchátka je mňamka.

P.S. Dúfam že sa toto rádio nepokazí, keď je teraz pod patronátom tejto mrzkej luzy čo nám tu vládne.

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

Kvíčko a JV: Palec hore za Rádio Devín. Já by som k tomu doplnil Rádio FM. Tiež tŕpnem, aby si tieto dve rádia nevšímali (vláda). Lebo ak sa tak stane, tak sa to nemusí podariť nikdy napraviť.

Miroš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miroš »

kvičko píše:
10 úno 2026 20:12
Aj som pred časom uvažoval,že si kúpim nejaký nový kvalitnejší externý DAC...ale potom som to vzdal.
Já si před více než dvěma roky ke starému CD přehrávači koupil ze zvědavosti na Amazonu převodník SMSL SU-1 za dva tisíce korun. V různých testech a diskuzích to mělo celkem pozitivní reakce. A hned se u mě zabydlel, tady je opravdu za málo peněz hodně muziky. Hraje to líp, než převodník v mém zesilovači (ten nakonec využívám pro DAB tuner). Takže můžeš vyzkoušet, vřele doporučuju.

kvičko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kvičko »

Miroš: Ďakujem za radu a odporučenie typu prevodníka.

JV a Blesk666: Vďaka Bohu za rádio Devín...a áno, vládne nám tu mafiánska čvarga, ktorá sa neštíti ničoho, nemá žiadne zábrany :(

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

Miroš píše:
11 úno 2026 10:06
kvičko píše:
10 úno 2026 20:12
Aj som pred časom uvažoval,že si kúpim nejaký nový kvalitnejší externý DAC...ale potom som to vzdal.
Já si před více než dvěma roky ke starému CD přehrávači koupil ze zvědavosti na Amazonu převodník SMSL SU-1 za dva tisíce korun. V různých testech a diskuzích to mělo celkem pozitivní reakce. A hned se u mě zabydlel, tady je opravdu za málo peněz hodně muziky. Hraje to líp, než převodník v mém zesilovači (ten nakonec využívám pro DAB tuner). Takže můžeš vyzkoušet, vřele doporučuju.
Potvrzuji . Také ho mám. Dokonce jsem ho sehnal v akci na Amazonu za 69 Eur i s dopravou. Zvukově se vyrovná mnohem dražším. *palec*

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

Dnes jsem poslouchal na mém stařičkém 43 let starém Dual cv 1260. Trochu jsem ho vylepšil ( některé nové kondenzátory Wima svitkové místo elektrolytických )
Hraje to skvěle. Ten sluchátkový výstup je úžasný. Co jsem tu měl nějaké nové zesilovače, tak to se nedá vůbec porovnat. To hrálo oproti tomu Dualu lehce pod dekou bez těch detailů. Je to návykový poslech.

adrian
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od adrian »

Lemon
Ten Dual vyzerá nádherne.

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

Jo jo ty VU metry mají své kouzlo. Dal jsem mu péči i nové žárovky. Dají se sehnat jako ty originální. Krásné teplé světlo. Mám pro jistotu tyto zesilovače dva : ). Oba jako nový.

zita.ondrej@gmail.com
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od zita.ondrej@gmail.com »

Pravda pravda, ty VU metry jsou krásné. To bylo přesně to, co mě dostalo na T+A HA200. Jo, a taky samozřejmě zvuk :-))

Odpovědět