Jak být spokojen se svými audiomožnostmi?
Re: Jak být spokojen se svými audiomožnostmi?
Ok, diky za vysvetleni, asi jsem predchozi prispevek spatne pochopil. Osobne si nic neberu, normalne diskutujeme...
-
zita.ondrej@gmail.com
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
mumu: přesně to jsem myslel. Souhlasím. Moje T+A Solitaire P-SE a T+A HA200 hrajou skvěle a někdy je poslouchám raději než mnohem dražší hlavní sestavu. A někdy je to naopak. Je to o tom jiném prožitku.
Sú to dva úplne odlišné svety. Ale neviem odpovedať, ktoré sú lepšie.
Zaujímavá téma. Ja osobne patrím medzi tých šťastlivcov, ktorí sú so svojimi audiomožnosťami spokojní. Keď ma nič nebolí, tak si posluch hudby skutočne užívam. Počúvam 95% hudby na stereo zostave a iba niekedy v noci, alebo zavčas rána (aby som nikoho nerušil) ...mám v obývačke taký kútik,kde mám na poličke receiver technics sa-dx 950+CD player technics sl-pg 4. Mám tam stiahnutý koax.káblom vonkajší dipól s predzosilňovačom a v miestnosti 12 V zdroj + anténna výhybka. Počúvam väčšinou rádio Devín a občas nejaké cd.Slúchadlá mám technics,už ani neviem aký typ,klasické uzavreté mušle,skôr taká stredná trieda,kupoval som ich v roku 2004.CD prehrávač mám pripojený k receiveru optickým káblom toslink, pretože ten prevodník v receiveri sa mi zdá lepší ako ten v prehrávači. Aj keď ten DA prevodník v receiveri bude tiež predpotopný,pretože receiver je z roku 2001.Aj som pred časom uvažoval,že si kúpim nejaký nový kvalitnejší externý DAC...ale potom som to vzdal.Technics má tú výhodu,že má neagresívny a neunavujúci zvuk,takže môžete počúvať celé hodiny bez hlavybolenia
.Hlavne hovorené slovo sa počúva veľmi príjemne,rovnako tak aj vážna hudba z rádia Devín.
Devín má kvalitný zvuk. A to nemám bohvie aký príjem. Tuner má tiež už nejakých 25 rokov. Napriek tomu mám pocit že to hrá lepšie ako z CD. Akoby to malo lepšie rozlíšenie, alebo čo. Vyhladávam hlavne jazové/bluesové a folkové relácie, samozrejme že občas natrafím aj na klasiku čo poteší. Niekedy zájdeme na živé nahrávanie Folkfóra, ak je nejaký zaujímavý interpret.
Rádio hrám iba cez bedne - v sluchátkach už cítiť ten horší príjem. Zato kvalitné CD cez sluchátka je mňamka.
P.S. Dúfam že sa toto rádio nepokazí, keď je teraz pod patronátom tejto mrzkej luzy čo nám tu vládne.
Kvíčko a JV: Palec hore za Rádio Devín. Já by som k tomu doplnil Rádio FM. Tiež tŕpnem, aby si tieto dve rádia nevšímali (vláda). Lebo ak sa tak stane, tak sa to nemusí podariť nikdy napraviť.
Já si před více než dvěma roky ke starému CD přehrávači koupil ze zvědavosti na Amazonu převodník SMSL SU-1 za dva tisíce korun. V různých testech a diskuzích to mělo celkem pozitivní reakce. A hned se u mě zabydlel, tady je opravdu za málo peněz hodně muziky. Hraje to líp, než převodník v mém zesilovači (ten nakonec využívám pro DAB tuner). Takže můžeš vyzkoušet, vřele doporučuju.
Miroš: Ďakujem za radu a odporučenie typu prevodníka.
JV a Blesk666: Vďaka Bohu za rádio Devín...a áno, vládne nám tu mafiánska čvarga, ktorá sa neštíti ničoho, nemá žiadne zábrany
JV a Blesk666: Vďaka Bohu za rádio Devín...a áno, vládne nám tu mafiánska čvarga, ktorá sa neštíti ničoho, nemá žiadne zábrany
Potvrzuji . Také ho mám. Dokonce jsem ho sehnal v akci na Amazonu za 69 Eur i s dopravou. Zvukově se vyrovná mnohem dražším.Miroš píše: ↑11 úno 2026 10:06Já si před více než dvěma roky ke starému CD přehrávači koupil ze zvědavosti na Amazonu převodník SMSL SU-1 za dva tisíce korun. V různých testech a diskuzích to mělo celkem pozitivní reakce. A hned se u mě zabydlel, tady je opravdu za málo peněz hodně muziky. Hraje to líp, než převodník v mém zesilovači (ten nakonec využívám pro DAB tuner). Takže můžeš vyzkoušet, vřele doporučuju.
Dnes jsem poslouchal na mém stařičkém 43 let starém Dual cv 1260. Trochu jsem ho vylepšil ( některé nové kondenzátory Wima svitkové místo elektrolytických )
Hraje to skvěle. Ten sluchátkový výstup je úžasný. Co jsem tu měl nějaké nové zesilovače, tak to se nedá vůbec porovnat. To hrálo oproti tomu Dualu lehce pod dekou bez těch detailů. Je to návykový poslech.
Hraje to skvěle. Ten sluchátkový výstup je úžasný. Co jsem tu měl nějaké nové zesilovače, tak to se nedá vůbec porovnat. To hrálo oproti tomu Dualu lehce pod dekou bez těch detailů. Je to návykový poslech.
Lemon
Ten Dual vyzerá nádherne.
Ten Dual vyzerá nádherne.
Jo jo ty VU metry mají své kouzlo. Dal jsem mu péči i nové žárovky. Dají se sehnat jako ty originální. Krásné teplé světlo. Mám pro jistotu tyto zesilovače dva : ). Oba jako nový.
-
zita.ondrej@gmail.com
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Pravda pravda, ty VU metry jsou krásné. To bylo přesně to, co mě dostalo na T+A HA200. Jo, a taky samozřejmě zvuk
)