Jak být spokojen se svými audiomožnostmi?
Jak být spokojen se svými audiomožnostmi?
Ahoj. Úvod:
Nejsem znalec hudby. Ale jak stárnu, zvyšují se mi nároky na poslech toho, co se mi líbí. Např. Anna K, sourozenci Ulrichovi atd-to si prostě neposlechnu ani do sluchátek, ani na bluetooth repro jako kulisu. To musí jít z repro na 100% zážitek. (Žlutý pes už můžu jako dobrou kulisu.)
Situace: Poslech v ložnici 2,5x3,5 metru, bedny na delší straně. CD mám naripované přes PC do FiiO M3 pro. Zesilovač Marantz 6007. Bohužel, přehrávač "netrpí" muzikálností. Navíc, to je důležité-naše knihovna půjčuje CD, která dříve nakupovala. Zatím mám dojem, že úroveň zvuku těch CD je katastrofa. Není teda chyba u mne? (neřeším teď, že musím sedět v jediném sweet spotu). Nechci už utrácet, maximálně za jiný přehrávač s měkčím projevem. Shanling M0 Pro.(?) Nebo, odkud začít? Je možné posuzovat míru mizernosti nahrávky-zvuku-uchem 30 cm od repro?
Nejsem znalec hudby. Ale jak stárnu, zvyšují se mi nároky na poslech toho, co se mi líbí. Např. Anna K, sourozenci Ulrichovi atd-to si prostě neposlechnu ani do sluchátek, ani na bluetooth repro jako kulisu. To musí jít z repro na 100% zážitek. (Žlutý pes už můžu jako dobrou kulisu.)
Situace: Poslech v ložnici 2,5x3,5 metru, bedny na delší straně. CD mám naripované přes PC do FiiO M3 pro. Zesilovač Marantz 6007. Bohužel, přehrávač "netrpí" muzikálností. Navíc, to je důležité-naše knihovna půjčuje CD, která dříve nakupovala. Zatím mám dojem, že úroveň zvuku těch CD je katastrofa. Není teda chyba u mne? (neřeším teď, že musím sedět v jediném sweet spotu). Nechci už utrácet, maximálně za jiný přehrávač s měkčím projevem. Shanling M0 Pro.(?) Nebo, odkud začít? Je možné posuzovat míru mizernosti nahrávky-zvuku-uchem 30 cm od repro?
Re: Jak být spokojen se svými audiomožnostmi?
Trocha kvalitního alkoholu nebo jiného matroše je osvědčenou a prakticky nejlevnější metodou, jak si užít muziku bez ohledu na kvalitu zdroje či reprodukčního řetězce. Odbourává to mimo jiné tzv. audiofilní neurózu.
Jak stárnu, tak dávám přednost obsahu před super kvalitou. Momentálně jedu internetové rádio a audioknihy v mp3 
Poslouchám v blízkém poli, trojuhelnik cca 1,5m
Poslouchám v blízkém poli, trojuhelnik cca 1,5m
Jeden z najsilnejších pudov človeka okrem prežitia je túžba po zmene.... Raz za čas niečo vymením a je to 
. A nie kvôli nespokojnosti....
Můj nejsilnější pud je, aby byl klid a nic se nemuselo řešit.
Presne, aj môj
. Každý to dosiahne inak.
Neumím si představit poslouchat internetové radio jako "nekulisu" a sedět u toho. Jedině tak u PC- asi myslíš. Já net radia jedině na sluchátka a vleže. (Streamer)
- jarda_k_2005
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Ahoj! Poslouchám internetová radia a Spotify na bedny, ale v leže, v posteli, večer před spaním, nevybírám podle titulů nebo slavných jmen, ale líbí-nelíbí. Výhoda obrovské fonotéky. Ke spoustě titulů se rád a často vracím. Večer nebo v noci je všechno jinak...a lepší. Jrd
Ja som myslel že sa bavíme o kritickom posluchu, kde sedis v sweetspote a kochas sa hudbou, kulisovy posluch v leže apod. je iná disciplína 

Marantz 6007 je strašná plečka.
Abych byl trochu konkrétnější ...... měl jsem ho doma, jeden z nejhorších zesilovačů, které znám, to co připisuješ přehrávači nebo cdčkům, to dělá ten Marantz. Špatná zpráva jestli do toho nechceš vrážet prachy -- ostatní takhle levné zesilovače jiných značek jsou o něco lepší špatenky. Nejlevnější dobré zesilovače, které znám, jsou Cambridge za třídu A/B a Audiophonicsy za třídu D, oba dnes něco pod 20t.
štětináč Tak jasně. Najraději před spaním nebo když si prostě chci lehnout a relaxovat. Dřív jsem testoval různé nahrávky a kochal se, jak to krásně drnčí a cinká. Teď už na to prdim.
Problemy zo zvukom v 2.5x3.5m spalni vymenou CD prehravaca [a ani zosilovaca, ked uz sme pri tom] nevyriesis.
To ako to opisujes - asi skutocne jedina moznost, ktora ti zostava je naucit sa byt spokojny s tym co mas teraz. Od tych CD z kniznice by som tiez ale ziadnu extra kvalitu. neocakaval, teda ak pani co sedi v kniznici nie je nejaky znalec hudby.
To ako to opisujes - asi skutocne jedina moznost, ktora ti zostava je naucit sa byt spokojny s tym co mas teraz. Od tych CD z kniznice by som tiez ale ziadnu extra kvalitu. neocakaval, teda ak pani co sedi v kniznici nie je nejaky znalec hudby.
- zdenoeddie
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Bohuzial (a ma to s prepacenim velmi sere), v dnesnej dobe je nemozne sa dostat ku kvalitnej hudbe (rozumej nesprznenej). Vela interpretov vyda paradne album, ale kvalita CD/LP/.... je hrozna. Sam ako velky fanusik metalovej hudby, s tym bojujem od prvopociatku. Pri starych tituloch je to riesitelne (prve vydania apod.), od roku cca 2000 bud akceptujes ten humbuk, alebo jednoducho to clovek nepocuva. Co je velka skoda.
Je to tak. Na druhej strane toho nariekania je niekedy až moc. Stále je k dispozícii také kvantum dobrej hudby s prijateľným zvukom že to za svoj život nestihnem vypočuť.
Tak aby som stihol čo najviac, pokladám na gramec včerajšie prírastky, najprv toto na ukludnenie:
Potom toto na povzbudenie: Stav oboch deklarovaný NM, dúfam že to tak bude...
Tak aby som stihol čo najviac, pokladám na gramec včerajšie prírastky, najprv toto na ukludnenie:
Potom toto na povzbudenie: Stav oboch deklarovaný NM, dúfam že to tak bude...