Jaké repro k zesilovači Naim
Jaké repro k zesilovači Naim
Pánové, chtěl bych se zeptat, jake reprobedny by jste doporučili k zesilovačům Naim, aby to spolu ladilo? Konkrétně se jedná o Naim Nait XS.
Poslouchám hlavně rockovou muziku.
Poslouchám hlavně rockovou muziku.
Re: Jaké repro k zesilovači Naim
A je to tu bohužel zase....
Jemi jasné, že je potřeba si poslechnout, jak zesilovač s těmi či jinými bednami hraje a jakmi to sedí. Ale vzhledem k tomu, že je na trhu několik desítek výrobců nabízející možná stovky modelů, chtěl jsem se napřed zeptat zkušenějších a/nebo majitelů Naimu, jetli nemají nějaký tip, než začnu oběhávat studia.
Asi jsem původní otázku neformuloval správně.
Doufám, že teď jsem to již vysvětlil a někdo mi odpoví trochu konstruktivněji.
Díky.
Asi jsem původní otázku neformuloval správně.
Doufám, že teď jsem to již vysvětlil a někdo mi odpoví trochu konstruktivněji.
Díky.
Tannoy je ověřená věc. Počkej až dorazí Zappadady a on ti to vše vysvětlí. Ovšem stále je to špatně. Jak můžem vůbec vědět, jaký zvuk ty preferuješ? Co když si koupíš ty Tannoy a bude to pro tebe špatné? Přijdeš sem a budeš nám za to nadávat, že tě to stálo spousty peněz? Jak psal PMA. Zkušenosti se nedají poslat po internetu.
- Zappadaddy
- Kontaktovat uživatele:
Hop.Taky jde o to jaký zvuk máš rád,pokud preferuješ rychlý,razantní a detailní tak bych volil asi Dynaudio,Spendor,Proac,Naim,Harbeth,Royd ad. Poradit by ti mohl i pan Kalina,který Naim zastupuje.Toto forum ti bohužel nemůže nabídnout více protože majitelů Naim tu je opravdu poskrovnu a ostatní členové s ním nemají mnohé zkušenosti.Podívej se na Naim forum,tam už najdeš více inspirací.V každém případě bych preferoval anglické firmy pro jejich specifický zvuk (výše zminované Dynaudio jsou vyjímkou jelikož jsou dánské).Hodně zdaru s výběrem.
Pro pasul: Neboj se nekoupím první věc, kterou mi někdo poradí. Než si něco koupím půjdu si to určitě poslechnout, aby se mi to líbilo.
Pro pipis: Četl jsem popis tvé návštěvy u Starsoccera a chtěl bych se zeptat, jestli jste poslouchali nějaký tvrdší rock na Vienna Accoustic Strauss. Jestli ano jak to hrálo?
Pro Zappadaddy: U pana Kaliny jsem slyšel Nait XS na ProAC D80. Hrálo to moc dobře, ale ty bedny jsou velké pro moji místnost a i cenově výš než kolik uvažuji investovat. Snad by tady měl mít od září D28 a nové Spendory nahrazující S9e. Tak uvidím.
Dynaudio systém mám v autě a hraje to dobře. Pokud, ale vím Dynaudia obecně potřebují výkonější zesilovače a mám strach, že Nait XS je neutáhne. Nicméně to chci vyzkoušet s Focus 360, jak to bude hrát.
Pro pipis: Četl jsem popis tvé návštěvy u Starsoccera a chtěl bych se zeptat, jestli jste poslouchali nějaký tvrdší rock na Vienna Accoustic Strauss. Jestli ano jak to hrálo?
Pro Zappadaddy: U pana Kaliny jsem slyšel Nait XS na ProAC D80. Hrálo to moc dobře, ale ty bedny jsou velké pro moji místnost a i cenově výš než kolik uvažuji investovat. Snad by tady měl mít od září D28 a nové Spendory nahrazující S9e. Tak uvidím.
Dynaudio systém mám v autě a hraje to dobře. Pokud, ale vím Dynaudia obecně potřebují výkonější zesilovače a mám strach, že Nait XS je neutáhne. Nicméně to chci vyzkoušet s Focus 360, jak to bude hrát.
Zkusil bych Spendory S8e. Hrají detailně, muzikálně a velmi dynamicky. Nejsou tak náročné na zesilovač jako Dynaudio. Ale p. Kalina učitě poradí.
S8e a S9e jsou na mém seznamu. Jak jsem říkal p. Kalina by měl přivézt v září nové Spednory a tak si je určitě půjdu poslechnout.
Jen poznámka - hrál jsem jeden čas na entry level model Nait 5i s 2x50w/8ohm a Dynaudio Contour 1,3mkII. Necítil jsem žádné omezení v ničem, zvuk šlapal, měl tah, výborný bas a prostor s typicky Naimovským podáním barev. DA a Naim by mohla být klidně kombinace, kterou bys měl zvážit. Mám (měl jsem pocit), že Naim 5i měl méně výrazné výšky, což ve spolupráci s C1,3mkII mělo za výsledek takový příjemný zvuk do nepohody.
Mr. Kalina má také výborné KUDOSy,které byly probírány i na NAIM foru.Slyšel jsem to jak na Spendorech S8e , KUDOSech C2,ale i na úžasných D80,které jely s mnohem výkonnějším zesilovačem a o dvě třídy vyšším CD.Podle solventnosti bych taky stály za hřích ProAc D 28 nebo D 38.
D28 jsou zde velmi dobře hodnoceny pro jejich neutralitu.
http://stereophile.com/floorloudspeaker ... index.html
Pro rock si myslím,že by bylo lépe sáhnout po D38.
D28 jsou zde velmi dobře hodnoceny pro jejich neutralitu.
http://stereophile.com/floorloudspeaker ... index.html
Pro rock si myslím,že by bylo lépe sáhnout po D38.
hop
měl jsem doma 2 x naim nait5 (rok 2001?) na xavian trionfa a v té době jsem byl zvukem nadšený.
takže i xavy lze zahrnout do výběru.
měl jsem doma 2 x naim nait5 (rok 2001?) na xavian trionfa a v té době jsem byl zvukem nadšený.
takže i xavy lze zahrnout do výběru.
Pro Zdeny: Díky za postřeh.
Jak už jsem napsal, chtěl bych zkusit jak bude hrát Nait XS s modelem Dynaudio Focus 360. Dle telefonické konzultace s p. Oudesem (distributor Dynaudio pro ČR) by tam neměl být problém. Nové Dynaudia totiž mají mnohem větší citlivost okolo 88 dB oproti starším modelům s 84 dB a méně Naim sice není extra výkoný, ale stabilní.
Už jsem předběžně domluven na poslechový test, tak když tak potom poreferuji, jak to spolu hrálo.
Jak už jsem napsal, chtěl bych zkusit jak bude hrát Nait XS s modelem Dynaudio Focus 360. Dle telefonické konzultace s p. Oudesem (distributor Dynaudio pro ČR) by tam neměl být problém. Nové Dynaudia totiž mají mnohem větší citlivost okolo 88 dB oproti starším modelům s 84 dB a méně Naim sice není extra výkoný, ale stabilní.
Už jsem předběžně domluven na poslechový test, tak když tak potom poreferuji, jak to spolu hrálo.
Pro Jirie: P. Kalina by tady od září měl mít nové Spendory, snad nějaké Kudosy a ProAC D28. Tak jsem zvědavý.
Jinak souhlasím, že ProAC D80 hrají skvěle a to jsem je slyšel "pouze" na Nait XS. Jak asi musí hrát na vyšších řadách.
Možná tip k zamyšlení, nebo lépe k poslechu, pro Zappadaddy, který na jaře uvažoval o výměně svých Tannoy TD12, jak jsem našel v jiném vláknu.
Jinak souhlasím, že ProAC D80 hrají skvěle a to jsem je slyšel "pouze" na Nait XS. Jak asi musí hrát na vyšších řadách.
Možná tip k zamyšlení, nebo lépe k poslechu, pro Zappadaddy, který na jaře uvažoval o výměně svých Tannoy TD12, jak jsem našel v jiném vláknu.
pro Lachim: Byl jsem si vyzkoušet Xaviany Giulia, jak hraje s Nait XS a abych pravdu úplně nadšený jsem nebyl. Ne, že by to hrálo vyloženě špatně. Spíš bych řekl, že to hrálo tak profesorsky. Všechno tam bylo výšky, středy i basy s detaily a prostorem, ale na můj vkus tam chybělo trochu více dynamiky pro rockovou muziku.
Dovedu si to představit jako dobrou kombinaci pro jazz popř. klasickou komorní muziku.
Dovedu si to představit jako dobrou kombinaci pro jazz popř. klasickou komorní muziku.
Ty ty F360 už máš, enbo se teprve chystáš? Existují asi lepší modely od DA a to právě z předchozích typových řad, obecně se ví, že nová produkce od DA je sice dobrá, ale lepší byly starší typy tak 8-10 let zpět (1,3SE? 1,8, S25 a další). Neznám sice nové ceny, ale domnívám se, že mnou uvedené modely koupíš levněji. A pokud chceš opravdu dobrý a uznávaný model (mimo BK:-) ) tak C5.Ty hrají výtečně, ale chtějí řádné krmení při svých 83dB.hop píše:Pro Zdeny: Díky za postřeh.