Jaký DAC převodník ???

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Jaký DAC převodník ???

Příspěvek od PítrsPraha »

bryston píše:
08 čer 2019 18:57
Pitr, jako pitomec se vyjadřuješ ty.

Pokud mají komponenty kvalitní měření, tak je jejich zkreslení pod úrovní slyšitelnosti všech, i Pitrse.
Maximální, několikanásobné zkreslení mají bedny. Tady platí 100x víc, že bedny je třeba vybírat velmi pečlivě a to právě vzhledem k měření, až pak poslechem a s ohledem na kapsu. Protože by se pak hifista nikdy nedobral ničeho, kdyby vedle sebe posuzoval bedny ve stejné cenové kategorii, aniž by si zjistil, jak měří, protože to měření vypovídá, jak moc jsou HI-FI v kontextu s názvem HI-FI.
Sam jako majitel Focalu nejlip vis, ze neni tzv. "nezkreslujici" zesilovac jako "nezkreslujici" zesilovac. Ze i z tech "nezkreslujicich", ktere maji zkresleni pod rozlisovaci schopnosti ucha (jak mylne rikaji samozvani technici) je potreba sakra dobre vybirat, aby s Focalama hral... Tak nedelej ;-) .

svartenatt
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od svartenatt »

PítrsPraha: musím napsat, že nejsi pitomec, ale idiot. Nehodnotím komponent, ale srovnání mezi nimi na základě měření. Fakt týpek ze zvláštní školy.
Dokážeš projevit elementární inteligenci?

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Nehodnotis komponent, ale hodnotis, ze je horsi nez jiny, pricemz v realite neni (viz hrebik).

V tom pripade jsem idiotem tuze rad :-D . To se ti povedlo *2thumbsup* .

Kasli na svuj mindrak a potrebe sam sobe dokazovat ze prece i tobe to hraje dobre. Hraje, no prob. Kazdy ma sve moznosti a nic proti tomu. Hledas spor tam, ode neni je proto, ze nejsi schopen sam sobe priznat, ze jsou mnohem lepsi DACy nez tvuj Topping a predevsim mnohem lepsi bedny nez tve budecky MA.
Naposledy upravil(a) PítrsPraha dne 08 čer 2019 19:52, celkem upraveno 1 x.

bryston
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bryston »

jak mylne rikaji samozvani technici

Na samozvance si hraješ ty, všude možně.
Přečti si ještě několikrát, co jsem předtím napsal a až to pochopíš, (tedy pokud vůbec), tak jdi do rohu a dej si pár facek a pak se vyplač. Aby se ti rozsvítilo a prohlédl jsi.
Protože jinak s tebou další diskuze ztrácí smysl a otáčí se opět v osobní rovinu.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Brystone, timhle neohuris, sam to vis ;-) .

"Nezkreslujici" a "nezkreslujici" je proste velky rozdil, a ty to i pres tohle divadlo dobre vis ;-) .

svartenatt
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

V jistém ohledu tě Pítrsi lituji. Za to nemůžeš a dál je zbytečné s tebou diskutovat. Pošli účet, pomáhám všem, i mentálně zaostalým. Buď jen hodný a ber léky.

Zpět k původnímu. Stačí technicky lepší DAC. Topping a Aune jsem už uvedl. Není třeba se hnát za drahými přístroji s podobnými vlastnostmi.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Zase z iného fóra, na Pitrsa to sedí ako prdel na hrnec..
Getting people to agree on anything is like herding cats, I think some actually disagree for sport.....take my wife for example ..

Realita je toto
then everyone can concentrate on what is outside our minds In other words, that which is common to our experiences and perceptions.
nie niekoho halucinácie, bludy a utkvelé predstavy.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

svartenatt píše:
08 čer 2019 20:04
Zpět k původnímu. Stačí technicky lepší DAC. Topping a Aune jsem už uvedl. Není třeba se hnát za drahými přístroji s podobnými vlastnostmi.
Pokud cloveku staci "poslouchat" obrazky na monitoru, pak plati, co pises...

S udajnou "neslysitelnosti" rozdilu mezi DACy je to uplne stejne, jako s udajnou "neslysitelnosti" rozdilu mezi CD a mp3 320. Taky ji prosazovali jen majitele low-end sestav a provedeny test ukazal, jak se veci maji ve skutecnosti...;-)

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

...a "komponent A je lepsi nez komponent B" vs "nesrovnavam komponenty" se vyjimecne povedlo.... Idiotem jsem pak radsi nez neidiotem, ktery sam sobe tohle nalhava :-D .

svartenatt
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Kde jsem napsal "nesrovnávám komponenty"?

bacil2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bacil2 »

... no hlavne že sa tu zase dokola riešia samé nezmysly ako: "verná reprodukcia", "technicky dokonalé komponenty", "merateľná dokonalosť" ... čo pojem-to úplná 3,14-čovina! *headbang*

... možno by bolo treba prítomným občanom pripomenúť niektoré historické miľniky "audio-technológie":

1) keď sa na trhu objavili prvé tranzistorové zosilovače, tak to vtedy oproti elektrónkam bola totálna zvuková pohroma - a to napriek ich podstatne nižsím harmonickým skresleniam! Už vtedajší "sluchový pocitári" museli donútiť konštruktérov k tomu, aby objavili a zaviedli úplne iné spôsoby merania skreslenia a začali zosilovač chápať primárne ako dynamický spätnoväzobný regulačný obvod.
https://en.wikipedia.org/wiki/Slew-induced_distortion

2) ... a podobná situácia nastala v osemdesiatych rokoch minulého storočia pri zavedení digitálu (CD-audio) do praxe. Vtedy sa museli znovu hľadať nejaké "iné merateľné veličiny", ktoré by dávaly aspoň nejaký "posluchový zmysel" (napr. jitter a pod.) ... táto problematika je podstatne zložitejšia a trvalo to aj hodne dlho, než sa bežné komerčne dostupné DA prevodníky dostali na súčasnú zvukovú úroveň!

Ja si nemyslím, že ďalší vývoj v oblasti audia (a v s ním súvisiacich meraniach) už skončil - myslím, že opak je pravdou! ... akurát odvtedy čo "vznikol internet" si kadejakí arogantní "odborníci" a grafomani musia neustále dokazovať svoje absolútne konečné pravdy

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

svartenatt píše:
08 čer 2019 20:38
Kde jsem napsal "nesrovnávám komponenty"?
Podstata tveho "neidiotstvi" zustava, i pres tohle slovickareni.

Neidiot (ktery mimochodem ani nevi, kdy psat s a kdy z) jednoznacne prohlasi, ze jeden komponent je horsi nez druhy, aniz by je vedle sebe kdy slysel.

Idiot by maximalne tak napsal, ze na dane sestave a v dane akustice se jemu subjektivne jevily zvukovy rozdily mezi kompinentem A a B tim a tim zpusobem...

svartenatt
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Vím kdy napsat z a s, o chybě vím. Omlouvám se a edit jsem nestihl. Používám predikci.
Psal jsem o měření a porovnání.
Nechápeš smysl věty, to je zlé.

Vývoj neskončil, proto je nesmysl hájit starý zvuk jako prioritu a dívat se po lepších alternativách. A právě nápomocné jsou měření, kde se ukáže pokrok ve vývoji.
Nějaké lepení zkreslení je nesmysl. Věrnost reprodukce bývala na prvním místě u všech hifistů, je možnost prověřit přístroje měřením, ale někteří raději stále lepí svůj zvuk.
Už jsem četl o asi nejlepším DAC Okto, že hraje nudně. Ale to je ta věrnost, zkreslení a nedokonalost dovede udělat zvuk zábavnější a pro někoho tím věrnější.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Cely to nepochopeni se da snadno definovat tim, ze dobre mereni je nezbytna ale nikoliv postacujici podminka dobryho zvuku. Cele to hloupe zjednodusujes na absolutni hodnoty namerenych parametru zatimco uplne ignorujes charakter onoho zkresleni. A proto je hodnoceni zvuku z grafu podobne mericich komponent irelevantni, dvojnasob pokud jsi je neslysel na shodne sestave schopne rozlisit rozdily mezi nima. Coz tve bedny bez urazky nejsou, ackoliv to jsou ve svy kategorii beden za cca 20 tis. slusny kousky.

Fakt to chce opustit naivni ublizeneckej nazor "co mam ja, je nejlepsi". Skoro v tom dohanis jednoho umelce, ktery uveril, ze ve svem panelakovem bytecku ma 5+m stropy :-) .

svartenatt
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

PítrsPraha, omlouvám se za nevhodná slova k tvé osobě.
Ale netvrdím, že co mám já je nejlepší. Mimochodem, mám Aune a ne Topping.
Přístroje s nejlepším měřením se v kombinaci hůře ovlivňují než nedokonalé komponenty, které se musí dopasovat. Měření pod slyšitelností nemůže reprodukci ohrozit, tak bylo uvedeno.

Odpovědět