Jaky int zesilovac pro Monitor Audio Silver 100 do 30K

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Janik
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Jaky int zesilovac pro Monitor Audio Silver 100 do 30K

Příspěvek od Janik »

Nechápem preco nie zosik od BV? Marantz neber. S BV by si dostal väčší zvuk a po tichu ti to bude hrať dynamicky bez korekcie. Hegel je tiež fajn ale tam treba počítať s úpravou (djrix robil teraz jeden hegel h200) inak to je blbe.

Nepocuvaj tu týchto ale svoj sedliacky rozum (vieš si to dohľadať a pospájať) inak sa tu budes objavovať často a riešiť zariadenia donekonečna predávať kupovať atď tvoja žena bude mať z teba radost. Ja som zástanca kúpiť a počúvať. Budget máš 30k a za túto cenu jednoznačne BV integrac.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

V hifi neexistuje jediný univerzální a pro všechny jednoznačně nejlepší zesilovač, bedny, zdroj hudby, úprava akustiky... Při volbě každého komponentu záleží na konkrétním zbytku sestavy, akustice, preferencích posluchače.... A jestli někdo tvrdí, že jedině to a to a nic jiného je to skutečně pravé, moc toho o hifi neví (prosím bez urážky). Je to stejné, jako napsat, že jedině tohle auto je nejlepší, jedině takový dům je správný....

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Radushak --- až teď jsem si všimnul, že tam máš i požadavek, aby to solidně hrálo i horší zdroje jako YouTube ............. možná by sis fakt měl zajít poslechnout NAD C 368, on tyhle věci přehrává poslouchatelně, já dlouho jel jenom Spotify a v pohodě, jeho schopnosti zahrát slušně horší zdroje stejně jako naprostá absence poslechové únavy i při každodenním dlouhém poslechu se potvrzuje v mnoha recenzích, třeba
http://www.audiodrom.net/cs/integrovane ... -nad-c-368
(těch procent se nelekej, jde o konkurenci s milionovými stroji, čti text)
Navíc on jde do budoucna modulárně rozšířit, s přidaným koncákem C 268 v můstkovém zapojení má fakt páru.
A taky i dobře měří:
https://audio.com.pl/testy/stereo/wzmac ... 0-nad-c368
https://www.audiosciencereview.com/foru ... iew.14287/

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

Janik píše:
10 srp 2020 06:42
... Nepocuvaj tu týchto ale svoj sedliacky rozum (vieš si to dohľadať a pospájať) inak sa tu budes objavovať často a riešiť zariadenia donekonečna predávať kupovať atď tvoja žena bude mať z teba radost.
S první částí Janika bych souhlasil: "Nepocuvaj tu týchto", fórum je fajn na získání informace o tom, že něco vůbec existuje. Pak už bys měl vyrazit a vybrat podle svých uší.
Janik píše:
10 srp 2020 06:42
Budget máš 30k a za túto cenu jednoznačne BV integrac.
A abys věděl, jak je to subjektivní, já ten doporučovaný integráč od BV měl doma (nechal jsme se navnadit na super měření a dobrou cenu) a po poslechu bych jej vůbec nemohl doporučit (pro mne byl horší už jen Denon za cca 7 tisíc Kč). Tím však nepopírám, že spoustě lidem se líbit může.

Janik
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Janik »

Radushak utekaj prec odtial....

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Tak na "muzikálnosť" PassLabs X350.5 ten A300SE nemá, to je fakt.. ;)

Obrázek

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

*offtopic*
@BVa: Jsi se zase neudržel, co?
Že se mi nelíbil v mém systému tvůj integrovaný zesilovač je moje zkušenost, nijak nehodnotím tvé výrobky v absolutní rovině. A pokud jde o mé preference, nemusíme chodit do jiné cenové kategorie. I obyčejný Harman Kardon za 15 tisíc se mi líbil mnohem více než tvůj integráč.

@Radushak: Pro vysvětlení, BVa měl potřebu si kopnout do značky, kterou v zesilovačích aktuálně používám - s Tvým tématem to nijak nesouvisí. Omlouvám se za tento odklon od tématu. Chtěl jsem jen vyjádřit, že sto lidí má sto chutí a příspěvky typu "za tyhle peníze jedině XX a nic jiného" jsou zcestné, vždycky se najde někdo s radikálně jiným názorem.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

FS
nijak nehodnotím
;) .. Však si prečítaj svoje posledné dva príspevky.. Ani ja som nehodnotil, len som dal odkaz na fakty, nie pocity.
A nepotrebujem kopať do nijakej značky (na na rozdiel od "niekoho"..), len som poukázal na prefrencie hodnotiteľa.

bacil2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bacil2 »

BVa píše:
10 srp 2020 09:47
Tak na "muzikálnosť" PassLabs X350.5 ten A300SE nemá, to je fakt.. ;)

Obrázek
Vôbec ma neprekvapuje že BVa logicky "čistou náhodou" zabudol uviesť aj, ako správny starý demagóg čo systematicky vymýva mozgy laickej hifi-verejnosti , tieto dva podstatne dôležitejšie grafy :lol:

Obrázek

Obrázek

Herrer
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Herrer »

Nenech se zmást a raději si dojeď něco poslechnout. Tahle rada je sice klišé, které nováčci neradi slyší (měl jsem to stejně), ale je to jediná správná cesta, jak nevstupovat do drahých slepých uliček. Jenom ty víš, jaký zvukový preference máš a jenom ty s tím zesilovačem budeš žít.

Padlo tu doporučení na Creek 50A, se kterým jsem nějaký čas spokojeně žil, takže můžeš zkusit i ten. Kdysi jsem na něj přešel z CA 740A a ačkoliv jsou podobné ceny, posun k lepšímu byl znatelný. Charakterem spíš světlejší, ne nijak extrémně jemnej, ale ani nepříjemně tvrdej. Takovej živější stroj. Při hodně hlasitém poslechu začal bejt trochu uřvanej.

NADy jsem nikdy neslyšel, ale jestli jsou takový, jak popisují recenze a zkušenosti uživatelů, mohly by bejt pro tvoje potřeby dobrá volba.

Nějaký analytiky bych se pro poslech YouTube asi bál, nedává to moc smysl. Takovej zesilovač nic neodpustí mnoha originálním nahrávkám, natož pak YouTube kompresi. Tady jednoznačně platí, že pravda může bolet a není nic horšího, než když máš takovej zvuk, kterej ti diskvalifikuje tvoji oblíbenou hudbu :)

Držím palce, ať vybereš ke spokojenosti ;)
Nadral reprosoustavy

mejla
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od mejla »

Ve Tvé cenové hladině stojí za povšimnutí Marantz PM700N. V kombinaci s MA Silver 100 velice dospělý zvuk. Oslov Slayerse, ten tuto kombinaci nějakou dobu provozoval. Když jsem ho u něj poslouchal, musel jsem si opravit názor na Marantz v této kategorii. Nicméně žádná rada není nad vlastní poslech. Ale může nasměřovat.
Šťastnou ruku při výběru.

Herrer
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Herrer »

Teď koukám, že za 30 může být i bazar. Tady se možná riziku, jít do toho bez poslechu na svých bednách, nevyhneš, ale i tak máš šanci bejt zas úplně jinde. Na Creek tedy zapomeň, pokud nechceš vyloženě utratit míň, než jsi plánoval :)

Otázka je, jestli má taková investice pro tenhle typ poslechu smysl, ale na to už sis odpověděl sám, když jsi dotaz položil, takže nic proti ničemu ;)
Nadral reprosoustavy

svartenatt
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od svartenatt »

Motáte se tady v kruhu ega a rýpavosti, jako vždy.
Původně jsem napsal o i22, protože jej mám s předešlou verzí repro Silver 2 a zvuk nic nepostrádá a je v rámci možností úchvatný. Jsou i levnější možnosti, ale mám reálnou zkušenost s tímto.
Kdyby to mělo být levnější, tak asi NAD C 338.

Herrer
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Herrer »

svartenatt: Kdo se tu v čem motá? Zase netřeba být až tak paranoidní. Já vidím docela klidné vlákno s konstruktivními názory. Každý uvedl svoje zkušenosti se stroji, které (ne)měl rád, které někde slyšel, stejně jako jsi to udělal ty. To že ti to hraje dobře, nikdo nepochybňuje, ale znamená to, že to tak bude znít i tazateli?

Podle mě s tímhle rozpočtem, může natrefit na velice zajímavou bazarovou nabídku a posune se zase dál. To přece nezpochybníš. V těchhle cenových relacích škálují zesiky pořád dost slušně. Jen to chce znát svoje zvukové preference, protože rozdíly v charakteru můžou být velké.
Nadral reprosoustavy

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

*offtopic*
2 bacil2
tieto dva podstatne dôležitejšie grafy :lol:
A čo je na nich dôležitejšie? jeden je pre výkon 1W, druhý pre cca 15-18W, ešte kým je koniec v čistom Áčku.. Slušné , nijak výnimočné parametre (na kmitočte 1kHz, CCIF19/20kHz by vyzeralo "trochu" horšie, a hudba nie je jeden tón..) za cenu cca 600W trvalého tepla. Zaujímavý by bol obrázok niekde okolo 100W, tesne po "exkurzii do B triedy a meranie CCIF, nie jeden tón na 1kHz. Ale nič také ("náhodou")neexistuje.

Odpovědět