JBL TI 10K - elektronkový zesilovač ?
JBL TI 10K - elektronkový zesilovač ?
Ahoj všichni znalí,
jsem vlastníkem JBL TI 10K a otázka zní = může je zvládnout elektronkový zesilovač JUNGSON V 88 pracující ve třídě A 45W ?
Nemohu to vyzkoušet neb se nachází v Německu...
Předem děkuji za radu či názor .
jsem vlastníkem JBL TI 10K a otázka zní = může je zvládnout elektronkový zesilovač JUNGSON V 88 pracující ve třídě A 45W ?
Nemohu to vyzkoušet neb se nachází v Německu...
Předem děkuji za radu či názor .
Re: JBL TI 10K - elektronkový zesilovač ?
Bez vyzkoušení bych do toho nešel. Hraje někdo TI10k spokojeně z elektronek?
Zesilovač neznám, ale JBL TI10k mám v hlavní sestavě (a JBL TI6k v jedné z vedlejších). Chvíli jsem TI 10k hrál s elektronkovými monobloky Manley Snapper a různými zdroji, ale finálně jsem skončil u silných neelektronkových monobloků. Obecně jsou elektronky časem řekněme "ohrané", nestabilní, náchylné na údržbu, obměnu atd. Doporučuju spíš tranzistorový zesík s vyšším výkonem a kvalitní zbytek sestavy, plus si pohrát s biwire, příp. biamp zapojením. JBL TI10k škálují s kvalitou celé sestavy a není snadné dosáhnout s nimi vyrovnaného zvuku, zejména v nevhodné místnosti. Prošel jsem s nimi dost slepých cest - od nadbytku basů po jejich nedostatek / nadbytek výšek atd. Prostě delší hledání optima a na začátku nevhodné umístění/neřešená místnost/akustika/sestava. Spokojenost nastala až po letech obměn a dlouhém ladění sestavy+místnosti…
Jinak je tu o nich vlákno: reprosoustavy/jbl-ti10k-t3822.html?hilit=JBL%20TI10k
Zesilovač neznám, ale JBL TI10k mám v hlavní sestavě (a JBL TI6k v jedné z vedlejších). Chvíli jsem TI 10k hrál s elektronkovými monobloky Manley Snapper a různými zdroji, ale finálně jsem skončil u silných neelektronkových monobloků. Obecně jsou elektronky časem řekněme "ohrané", nestabilní, náchylné na údržbu, obměnu atd. Doporučuju spíš tranzistorový zesík s vyšším výkonem a kvalitní zbytek sestavy, plus si pohrát s biwire, příp. biamp zapojením. JBL TI10k škálují s kvalitou celé sestavy a není snadné dosáhnout s nimi vyrovnaného zvuku, zejména v nevhodné místnosti. Prošel jsem s nimi dost slepých cest - od nadbytku basů po jejich nedostatek / nadbytek výšek atd. Prostě delší hledání optima a na začátku nevhodné umístění/neřešená místnost/akustika/sestava. Spokojenost nastala až po letech obměn a dlouhém ladění sestavy+místnosti…
Jinak je tu o nich vlákno: reprosoustavy/jbl-ti10k-t3822.html?hilit=JBL%20TI10k
Blahopřeji, kolego. Já je vlastním k maximální spokojenosti asi 10 let. Nejprve napájeny hybridním Vincentem, následně přes mono konce Nuforce.
Jsou to již poměrně velké reprobedny s autoritativním zvukem. Naplno jsem je vlastně ještě hrát neslyšel, protože v bytovce je vhodné dodržovat pravidla soužití.
Určitě doporučuji vytáhnout co nejvíce do prostoru a natočit k posluchači a poslouchat ideálně v úrovni titanového střeďáku, ne výškáče.
V akusticky upravené místnosti mají příjemně vyrovnaný přednes a u mne nekompromisně rozdělují nahrávky na špatné, dobré a výborné
Jsou to již poměrně velké reprobedny s autoritativním zvukem. Naplno jsem je vlastně ještě hrát neslyšel, protože v bytovce je vhodné dodržovat pravidla soužití.
Určitě doporučuji vytáhnout co nejvíce do prostoru a natočit k posluchači a poslouchat ideálně v úrovni titanového střeďáku, ne výškáče.
V akusticky upravené místnosti mají příjemně vyrovnaný přednes a u mne nekompromisně rozdělují nahrávky na špatné, dobré a výborné
Ramones: naprostý souhlas, umístění a natočení zásadní, tj. vytáhnout co nejvíc do prostoru a pohrát si s natočením, příp. i s náklonem... Zkoušet a zkoušet. Tím bych začal. Mám je roky a necítím potřebu upgradovat, i když mi chvíli trvalo dosáhnout optima.
Domnívám se, že zmíněný tube zes tyto bedny nebude řídit dobře. Zmíněný výkon je poměrně nízký a navíc s dynamicky mekcim prednesem díky trubkam to nebude ono. Zkusil bych raději tube preamp a rychlejší tvrdší konce nebo více výkonu v lampach, ale to už je hodně o penězích...
Kdyz lampy tak min. hybridni integrac a jeste lepe predek lampy, konec tranzistory. BTW proc zrovna lampovy zesik a takove sloupovky, nejaka osobni zkusenost nebo jen tak online padl do oka takovy kus zeleza?
Ahoj, moc děkuji za rady a nasměrování ...STORY JBL TI 10 K před 18 lety jsem je asi rok vlastnil, poháněl Marntzem PM 14 a pak stěhování a prodej na Moravu a teď jsem si je zase z Moravy koupil a jsou to ty stejný a ty roky se na nich
Co monobloky od XINDAKU ? Integrovaný zesilovač ve třídě A 100 W Jungson s ručičkama - jsem na ně ujetej...
...jo a stáli mě třetinu ceny než za co jsem je prodal
!!! Svěle JBLNEJSOU VŮBEC ZNÁT
Co monobloky od XINDAKU ? Integrovaný zesilovač ve třídě A 100 W Jungson s ručičkama - jsem na ně ujetej...
...jo a stáli mě třetinu ceny než za co jsem je prodal
Nejlepsi by bylo zapojeni na bi-amp. Kup 4 konce nebo 2 stejne integrace a mas vystarano.
Mel jsem nejakou dobu Xindak (6950) a JBL (5000Ti), basy byly prijemne na poslech, ale urcite ne ultra pevne jako napriklad v pripade Classe s JBL. Moje zkusenost ohledne s Xindakem a wattama v Acku. Jejich monobloky budou jina liga, take jsem po nich pokukoval ve vyprodeji - PM1 . Rafiky si uzijes treba u Accuphase, stejne tak zvuk pokud ti sedne .