Jehly do staré SHURE

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
FusionFanatic
Kontaktovat uživatele:

Jehly do staré SHURE

Příspěvek od FusionFanatic »

Dobrý den,

jde o můj první příspěvek, takže bych chtěl zároveň poděkovat za přijetí. Nedávno jsem koupil gramofon a byl se starou vložkou Shure M75 (ještě clip verze). Je na ní velice masivní hrot PFEIFFER, a jelikož se mi velice líbí její zvuk, chtěl bych si zaexperimentovat s různými hroty, jak tato přenoska dovoluje. Chtěl bych si zakoupit eliptickou a hypereliptickou variantu pro nízkou VTF (typy ED a HE T2...?). U českých prodejců jsem v podstatě ani nebyl schopen dohledat výrobce daného hrotu, zrovna tak ani čárku o tom, co by naznačovalo kvalitu konkrétního hrotu.
Asi nemusím složitě vysvětlovat, že mi jde především o to sehnat co nejkvalitnější hrot. Byl by někdo, prosím, ochoten poskytnout nějakou informaci, kde, případně alespoň na jakého výrobce se zaměřit? Někde (snad na tomto fóru) jsem v minulosti vyštrachal jakýsi německý e-shop, kde bylo uvedeno, že hroty jsou od Jico, jejich ceny však vesměs nebyly nijak závratné. Je v dnešní době v tomto odvětví vůbec nějaká konkurence? A je snad nějaká šance na sehnání originálního, nehraného hrotu SHURE?

Doplňující dotaz - rovněž by mě zajímalo, kde se dají koupit opravdu kvalitní konektory a stíněné kabely. Materiál běžně dostupný u nás v elektru se mi jeví svojí kvalitou jako nevyhovující. Elektrickou část signálové cesty si řeším vesměs sám, a špatný materiál mi dlouhodobě komplikuje život.

Za odpovědi vřelé díky!

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Jehly do staré SHURE

Příspěvek od Prospero »

https://www.thakker.eu/tonnadeln/?filte ... mSorting=1

S jehlami od Jico bych si pospísil, na ruzných fórech se nedávno objevila zpráva, ze firma Jico SAS zastavila výrobu.
Jestli je to pravda (a pokud ano, jestli na porád) ale nemám na 100% zjisteno.
;)

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

Prakticky jedinou firmou v CZ, kde lze sehnat exostičtější horty do starších vložek, je www.graled.cz. A zrovna pro M75 mají docela hojný výběr skladem.

FusionFanatic
Kontaktovat uživatele:

Děkuji za odpovědi!

Thakker, ano, to je ten německý obchod, který jsem měl na mysli. Zatím to vypadá, že vezmu standard ED JICO za 25 eur...poštovné 5 eur mi příjde dost přívětivé. Mají tam také standardní hypereliptickou, SAS eliptickou a dokonce originál Shure eliptickou, ale tam ceny již zase naopak závratné jsou.

Pak jsem narazil ještě na tento americký obchod, kde mají originál za zajímavou cenu, má s ním někdo zkušenosti? Ve snaze zjistit cenu poštovného přes objednávací formulář dostávám stále $0, zatímco názory na (amerických) fórech zmiňují absurdní částky. Otázka, jestli by se to vyplatilo, když to u Thakkera stojí 2x tolik. http://www.lptunes.com/Shure-N75ED-Type ... 75edt2.htm

DRACK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRACK »

musíš kliknout na to okenko "get shipping rates" a vybrat si viz copy

Shipping Rates:
(change my address)
PLEASE SELECT Go Save (3-7 Business Days) $4.85 Go Faster (2-4 Business Days) $31.20
United States, PA, 18612

Tax:

$0.00

Total:

$84.80

DRACK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRACK »

ps mam N91G original antik nepoužitou to je asi z konce sedmdesátek mozna pocatek osmdesátek, nevim , original zabalenou, ještě shure bros. Illinois, to muzem třeba podealovat nebudu chtit za to hroudu zlata ale ja ve čtvrtek mizim mimo mesto a budu v praze az 19.5. klidne zavolej 603 210 887 jsem z prahy centrum

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

http://www.graled.cz/p/602/gramo-hrot-n-75-ed-ii-shure Asi by stálo za to, zeptat se, zda to je skutečně hrot EDII.

FusionFanatic
Kontaktovat uživatele:

DRACK píše:ps mam N91G original antik nepoužitou to je asi z konce sedmdesátek mozna pocatek osmdesátek, nevim , original zabalenou, ještě shure bros. Illinois, to muzem třeba podealovat nebudu chtit za to hroudu zlata ale ja ve čtvrtek mizim mimo mesto a budu v praze az 19.5. klidne zavolej 603 210 887 jsem z prahy centrum
*palec*
...předpokládám ale, že jde o sférický hrot. Kdyžtak dám vědět, moc na to nespěchám...

FusionFanatic
Kontaktovat uživatele:

S499_1023 píše:http://www.graled.cz/p/602/gramo-hrot-n-75-ed-ii-shure Asi by stálo za to, zeptat se, zda to je skutečně hrot EDII.
On to možná bude typ ED, ale otázka je kvalita. Z různých názorů a ukázek nemám k těm "generic" jehlám moc důvěru. Například v tomto videu (ačkoliv nejde o zcela seriozní porovnání) https://www.youtube.com/watch?v=A5xU-kHUI6A hraje přenoska s SAS hrotem úplně jinak, a to jsou oba JICO. Dále, u Thakkera jsou generic hroty Jico tak o 200czk dražší než ty noname na tom českém shopu, což mi, opět, nedodává příliš důvěry.

DRACK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRACK »

zdravim tak jsem dorazil domu a nafotil jsem to, hele ja tem elektro vůbec nerozumim, ja jsem rad ze umim vymenut prasklou zarovku v lustru nicmene je to original vintage/antique jehlicka a ma nadhernou skatulku, zadna replika , ci tzv original (nahrada) jak to nabizeji ty ruzne eshops, ja mam za to ze to je na ty 1970s dual aparty ale nevim pravdepodobne to bude z pocatku sedmdesátek, vse je perfektni akorát ten cerny polstrovaci molitan v te krabicce ten se pomalu rozpada na prach ale to je + neb je alespoň videt ze je to original antik a ne zadne repro stara poctiva práce viz foto
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

ja nevim co za to??? 5tikilo at mam na zmrzlinu,kdyz je venku tak krasne

FusionFanatic
Kontaktovat uživatele:

Jinak všem díky za odpovědi! Kdyby někoho ještě něco napadlo, příspěvek bude vítán. Prozatím ještě jednou díky.

FusionFanatic
Kontaktovat uživatele:

Tak N91G od DRACKA je tam, a já nadšen. Teď už je to opravdu lepší, než M97xE :twisted: jedním slovem kvalita!

DRACK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRACK »

zdravim, to jsem rad, ze se Vam to libi/funguje, mne se to tu jen povalovalo, ja byl mimo republiku a ted jsem nasel chvily tak jsem sem vlezl,

Satanáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Satanáš »

Zravím, trochu oživím staré téma, protože mám novou zkušenost, ponedlo se mi stvořit zajímavou Shure kombinaci. koupil jsem nc 440 s ortofonkou om5e a k němu dostal jeste Shurku 75ku, k tomu mi kamarád přinesl na díly nějaký Hitachi bez talíře s přenoskou HE 95 Hi track, koega mi pak volal, že je v Hradci v AME a že mají na obě shurky nové hroty, na tu 95 poslední. Tak jsem mu řekl, at koupí oba a pak jsem došel domů a zjistil, že 95ka má spálený jedeb kanál. Navíc se mi povedlo 75kový hrot vlastní nešikovností ohnout a tak přišel nápad. Zkombinovat 75ku s hrotem s HE 95 Hi track. A svete div se, pasuje, vypadá skvěle a o třídu přehraje ortofonku om5e i Audiotechniku 91. Ortofon rozehraný vs tento shure hybrid nový vs At91 nová dopadlo takto: Ortofonu chyběly výšky, tak vypadl rovnou, tak se rozhodovalo co rozehrát. At91 zněla hodně tupě nerozehraná celkově, taky nerozehraná Shure kombinace byla proti tomu jak když otevřete okno, výšek tři prdele, křišťálově čisté, jen basy chyběly. Bylo rozhodnuto, po cca 10-15 hodinách už jsem i s basy spokojen.

Odpovědět