Kde může být chyba?
Kde může být chyba?
Dobrý den, prosím o radu. Mám gramofon Pro-Ject 2 Xperience s přenoskou Ortofon Quintet blue propojený kabelem Ortofon do integrovaného zesilovače. Přenoska seřízená podle šablony Project , azimut dle zrcátka je v pořádku , přítlak nastaven digitální váhou. Vše se zdá být správně , ale zvuk z pravého kanálu je trochu hlasitější. Při použiti MM přenosky je zvuk z obou kanálů stejný. Změna antiskatingu ani propojovacího kabelu nepomohla. Už nevím co s tím dělat.
Re: Kde může být chyba?
skus reklamovat prenosku
Gramec i kabeláž bude OK. Přenoska. Možná stačí vyměnit jenom hrot.
Já bych chybu hledal i v zesilovači, který, předpokládám, přepínáš mezi MM a MC vstupem. Jiná MC přenoska by to mohla potvrdit. Nebo si půjč vyzkoušený externí phono zesilovač pro MC nebo step-up pro MC, který bys pak mohl připojit ke vstupu MM zesilovače.
Máš mc predzos?
Prohod levy a pravy kanal v predzesilovaci, bude-li hrat stale hlasiteji ten stejny, je chyba v predzesilovaci, jinak prenoska..
Kabel jsem přehodil a potom hrála více levá strana.
Nemůže být porušený drát v ramínku? Nebo studený spoj u cinche?
napsal:
...při použiti MM přenosky je zvuk z obou kanálů stejný. Proto usuzuji že kabeláži ramínka, propoje za zesík a kontaktů headshellu to nebude...ješte model, typ zesíku ať napíše, MC preamp, budem chytřejší.
...při použiti MM přenosky je zvuk z obou kanálů stejný. Proto usuzuji že kabeláži ramínka, propoje za zesík a kontaktů headshellu to nebude...ješte model, typ zesíku ať napíše, MC preamp, budem chytřejší.
Předzezilovač je zásuvný modul Accuphase kupovaný nový před pěti lety ,když jsem dostal tento gramofon s přenoskou Sumiko Pearl, ale nikdy jsem na to moc nehrál. Teď jsem koupil Quintet a takto to dopadlo.