Kde začít s upgradem sestavy?

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Dinosaurjr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Kde začít s upgradem sestavy?

Příspěvek od Dinosaurjr »

kychtax píše:
17 led 2021 17:04
Dinosaur, takhle sofistikovaně si to začátečník dohromady nedá. Naopak potřebuje konkrétní doporučení, ne obecné rady nebo takové kterým porozumí již sectelejsi hifista. Zesik jsem doporučil protože jsem ho měl doma a slyšel. A bedny slyšel podobné Elacy a byly super. A tyto mají dobrá hodnocení. Nebylo to plácnutí. I ty ACcka jsou dobre, má je známý.
Bedny a zesilovač jsou základ sestavy.
Dá. Možná ne hned, ale časem dá. Někde je nutné začít. Např. to chce vědět, na co se zaměřit. Jak si vyložit "argument" (zvolání) "Já to mělo doma" ? Rady takových Mouřenínů jsou mraky. Tzn. že již nemá? A proč již nemá? Jaký asi byl důvod prodeje, co mohlo být špatně? Co si koupil jiného a proč? V prvním dotazu Mircilian píše, že se chce učit rybařit, a ty mu dáváš již ulovenou rybu...
Přidej odkaz na recenzi repro ELAC FS 247 a okomentuj vlastními zkušenostmi. To bude mít největší přínso *palec*
*offtopic* To kdyby/ch poslouchal podobné hejhulácké rady, kup si konkrétní repro, tak by finance byly fuč a ani by/ch nevěděl proč a co má/m hledat, kdyby mu/i nesedly a v čem... Přijed mi, že to není rada ale výkřik zoufalosti... (fakt sorry). Sand jako zajímavost pro rozšíření obzorů bych tip vzal. Ale kdyby to bylo podrobněji popsáno tak OK, nebudu nic namítat.

Stávající sestava - nejslabší komponent jsou repro Magnat TEMPUS 55 primárně (levné) repro k DK
Nová sestava - JJ nutný je sehraný tandem: ZESILOVAČ a k němu vhodné reprosoustavy (pokud budou splněny předchozí 2 body).

Mircilian
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Mircilian »

Bazi 36 píše:
17 led 2021 19:54
Tvl, když se mi nelíbí, jak mi hraje levnej systém, evidentně blbý bedny a katastrofální Topaz, tak si koupim lepší, ne?
Píšu sem prave abych se něco dověděl a naučil. To ze chci lepsi systém vím,takze dekuju :)

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Víš co, můžeš dál radit po svem. Mám pocit že jsi zatím neporadil žádný konkrétní komponent, jen nějaké uvahy. Já mám nějakou konkr. zkušenost a o tu jsem se podělil, taky po svem. BVA jsme zkoušeli, na mou prosbu, od jednoho zdejšího hifisty, v me sestavě. Dál v tomto sporu o nic nebudu pokracovat, vše co jsem chtěl říct, jsem uvedl.

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

Marcipán,
to se ptej. Kdo se moc ptá, moc se dozví. Ale dneska jsem tady poprvý svědkem něčeho, co asi vstoupí do historie a sic, že se brzo na poradenskou činnost vytvoří zřejmě jakejsi manuál anebo stanovy. Do budoucna budete muset všichni, co se na něco ptáte, vyplnit takovej "onlajn" formulář. Pak se to všechno prožene kompjůtrem a ten vám vybere nevěstu, respektive komponenty a debne. A běda vám, běda vám, jestli se vám to nebude líbit :lol: . Neblbni, ty. Přece se nenecháš vodit za ručičku až ke korejtku. Počkej, až se vodevřou komplet magacíny s elektronikou, zamiluj se, zaplať a ubjegáj damój i s tim novym nadělenim, budeš mít na pár let vystaráno.

svartenatt
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od svartenatt »

Mám takový postup, který nic nestojí. Stačí si vygooglovat komponent, který by mohl zůstat a v recenzích uživatelů se lze dopátrat, kam se ubírat. Třeba https://www.crutchfield.com/S-Gw4hiIhNh ... -SR20.html.

Dinosaurjr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dinosaurjr »

Přidávám odkaz na recenzi https://www.hifi-voice.com/testy-a-rece ... jl-edition
Jen drobnost, ale novému majiteli by velmi pomhlo v orientaci a při výběru - jak asi daleko je vhodné je umístit od zdi ?

Mircilian
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Mircilian »

Díky za odkazy - na obou webech se dá opravdu dočíst hodně a je super že si s tím dá někdo takovou práci

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

Tak za mě, dojet poslechnout všechny možné druhy sestav a kup to nejlepší co jsi slyšel v ještě dosažitelné kategorii, a tady se budu s někým asi lišit, ale pokud na to nemáš pokupě, tak klidně i za dobrý úvěr s nízkou sazbou a splátkou která tě nevyhladoví ani neohrozí. Největší ztráta totiž v takovém případě nikdy nebude ten úvěr, ale největší ztrátou by byly neustálé koupě a prodeje haraburdí, čas a nervy s tím a roky poslouchání sraček namísto toho, co opravdu poslouchat chceš ;-) Já na sestavu SPaudio s VMA-III vybral stavebko a ani na vteřinu jsem toho nikdy nelitoval. Velké finální bedny jsem si dokoupil později za svý.

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Na vse uver, to je doba 🙄
Krome financovani bydleni, jeste tak auta, kdyz je nutne, ale jinak?
Na druhou stranu jsou lidi, kteri ziji od vyplaty k výplatě, ale ajfooon si na splátky poridi... a pak mi zena pri kaficku popisuje, kolik pribylo na firme exekuci, kdyz chysta vyplaty.
Pri audionervoze, ktera mezi hifisty radi, je uver blbost. Prijdou nejen o uroky, ale navic stejne ztrati z kupni ceny pri naslednem prodeji. Uver na spotrebku nebrat 🤔

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

V exekuci se ocitá blb, který bere 30 a vezme si splátku 18. Právě audionervóza s sebou nese řádově vyšší náklady a je možné se jim vyhnout. Pokud někdo chce kombinovat audionervózu s úvěrem, pak ať při něm stojí všichni svatí :-D

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Půjčovat si na zcela zbytné záležitosti typu spotřební zboží? To je zatím ta nejhorší rada, která tady padla. Styl uvažování, že sice ty peníze neumím ušetřit, ale splácet je budu umět, je cesta do pekel. Je to bianco šek na vlastní budoucnost. Teď se to může zdát ok, ale přijde změna zaměstnání, dlouhodobá nemoc, potomek, nutné větší výdaje nebo cokoliv, co člověk 2, 3, 5 let dopředu nemůže tušit, a co pak?

ayman
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od ayman »

Bože 🤦‍♂️Jak někdo může doporučovat vzít si úvěr na hifi? 🤦‍♂️ A ještě v dnešní době. Se opravdu nedivím kolik lidí je v exekuci. Fakt masakr teda, jen tak dál.

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

No ja znam cloveka co si vzal repro kabel za 100k na splatky :D (dobre to dopadlo, za rok to mel splaceny)

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

*offtopic*
A tohle uvažování přesně jde úplně mimo mé chápání. Člověk, který má po zaplacení všech výdajů dost volných peněz na to, aby v pohodě zvládl splácet 8500 Kč měsíčně, neměl z dřívějška těch 100k našetřených? To mi hlava nebere *taktone* .

Ale je fakt, že mám dlouholetýho známýho, který vydělává 80-90k Kč čistého měsíčně a jede doslova od výplaty k výplatě... A přesně, úvěry na blbosti, nesmyslný dovolený a pak se "chlubí", že nemá v čem prát, protože musí počkat do výplaty, aby si mohl koupit novou pračku, protože na ni nemá :D (a to nekecal).

tesarpa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tesarpa »

"Vybrat stavebko" ≠ Vzít si úvěr.

Odpovědět