Kde začít s upgradem sestavy?
Re: Kde začít s upgradem sestavy?
Určitě je veškerá podobná teorie pravdivá a rozumná, nicméně jestli se nepletu, tak tazatel tvrdil, že disponuje částkou 20K, kterou chtěl vylepšit stávající sestavu a nevěděl, KDE ZAČÍT. Já být na jeho místě, tak bych tímhle způsobem vůbec nezačínal a buď šetřil na něco konkrétního, vyzkoušenýho, nebo bych si okamžitě dopřál dobrej zvuk jinak, než na velký sestavě a spokojeně šetřil při tom. Kdyby ty možnosti nebyly, neřeknu, ale ony jsou a zvukově velice atraktivní. Za zlomek ceny.
Pokud je tazatel trpělivej a opravdu by mu stačilo jít do toho s tím, že dejme tomu každých čtvrt roku tu dvacku pustí a koupí dílek skládačky, má můj obdiv a po roce bude vysněné statisícové sestavě blíž, ale bude se zároveň muset sakra snažit, hledat a ladit, aby to do sebe zapadlo. A to bez zkušeností, nebo dobrýho rádce s podobným vkusem dost dobře nejde.
Všichni víme, že na bazarech nejsou super nabídky každý den a když už jsou, nikde není psáno, že v tu chvíli na ně ty prachy mít bude a co víc, nebude to jenom látat podle jakéhosi poměru cena/výkon jednotlivých komponentů, což ve výsledku taky nemusí fungovat, protože vzájemná synergie atd. Navíc pak "hrozí", že během té cesty uvidí něco lepšího, se ztrátou prodá to stávající a kolotoč se roztáčí. V konečným důsledku to pak může bejt dokonce i dražší, než když vysype úvěrovou ránu za něco, o čem ví, že se mu líbí. Nastaví si splátku, kterou ustojí, rozumnou pojistku a k tý discíplíně bude prostě donucenej. Jasně, pokazit se může cokoliv, ale to se může stát i když bude šetřit. Zásadní rozdíl je akorát v tom, že u varianty jedna, už bude kvalitně poslouchat.
Univerzální rada zkrátka neexistuje
JV: Naprosto tvůj postoj chápu a ani náhodou neodsuzuju
Pokud je tazatel trpělivej a opravdu by mu stačilo jít do toho s tím, že dejme tomu každých čtvrt roku tu dvacku pustí a koupí dílek skládačky, má můj obdiv a po roce bude vysněné statisícové sestavě blíž, ale bude se zároveň muset sakra snažit, hledat a ladit, aby to do sebe zapadlo. A to bez zkušeností, nebo dobrýho rádce s podobným vkusem dost dobře nejde.
Všichni víme, že na bazarech nejsou super nabídky každý den a když už jsou, nikde není psáno, že v tu chvíli na ně ty prachy mít bude a co víc, nebude to jenom látat podle jakéhosi poměru cena/výkon jednotlivých komponentů, což ve výsledku taky nemusí fungovat, protože vzájemná synergie atd. Navíc pak "hrozí", že během té cesty uvidí něco lepšího, se ztrátou prodá to stávající a kolotoč se roztáčí. V konečným důsledku to pak může bejt dokonce i dražší, než když vysype úvěrovou ránu za něco, o čem ví, že se mu líbí. Nastaví si splátku, kterou ustojí, rozumnou pojistku a k tý discíplíně bude prostě donucenej. Jasně, pokazit se může cokoliv, ale to se může stát i když bude šetřit. Zásadní rozdíl je akorát v tom, že u varianty jedna, už bude kvalitně poslouchat.
Univerzální rada zkrátka neexistuje
JV: Naprosto tvůj postoj chápu a ani náhodou neodsuzuju
Nadral reprosoustavy
Mně to stran předchozích utažených příspěvků přijde, že někteří lidé žijí životy podle matematických vzorců. Jenomže život lidský je mnohem víc. Psychika je nedílnou součástí, je třeba se trochu uvolnit a užívat si. Samozřejmě, že existuje i ten způsob předem nalinkovaného života z "Básníků" ala graf na život, tedy za tři roky dovolená v Jugoslávii, za pět let první auto a za další tři druhá dovča, tentokrát zřejmě v Bibione, na vše poctivě šetřit, ale co z toho opravdovýho života nakonec zbude? Aby z toho nebyly jenom ukázkově měřící budky bez špetky kouzla a muzikálnosti.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Bazi, hezky jsi vystihnul, jak snadno lze podlehnout masáži společností půjčujících peníze. "Půjčte si a budete díky tomu svobodní!". Heh . Přitom je to přesně naopak.
Co může být nalinkovanějšího, pevnějšího a více svazujícího, než je splátkový kalendář banky.... ? To je přesně ten pevně daný graf na život...
Proč by člověk, který si spoří nějakou částku měsíčně, měl DÍKY TOMU žít nalinkovanější, nudnější, neopravdovější život než člověk, který tu samou částku dá měsíčně bance? Taková úvaha je holý nesmysl.
Ale tohle černobílé vidění je zbytečně polarizující. Neříkám, že půjčku na zbytné spotřební věci nikdy ne. Jak správně píše Herrer, jsou chvíle, kdy přijde neodolatelná nabídka a celá částka prostě není v rychlých penězích k dispozici, tak proč ne? Jen ji nevidím jako automatický a správný prostředek k naplňování "já chci". Spíš jako poslední možnost, zadní vrátka a po pečlivém zvážení. Žitím na dluh se člověk k prosperitě ani materiálovému zabezpečení (včetně dělání si radostí) nedopracuje, je to těžce dvojsečná zbraň.
Co může být nalinkovanějšího, pevnějšího a více svazujícího, než je splátkový kalendář banky.... ? To je přesně ten pevně daný graf na život...
Proč by člověk, který si spoří nějakou částku měsíčně, měl DÍKY TOMU žít nalinkovanější, nudnější, neopravdovější život než člověk, který tu samou částku dá měsíčně bance? Taková úvaha je holý nesmysl.
Ale tohle černobílé vidění je zbytečně polarizující. Neříkám, že půjčku na zbytné spotřební věci nikdy ne. Jak správně píše Herrer, jsou chvíle, kdy přijde neodolatelná nabídka a celá částka prostě není v rychlých penězích k dispozici, tak proč ne? Jen ji nevidím jako automatický a správný prostředek k naplňování "já chci". Spíš jako poslední možnost, zadní vrátka a po pečlivém zvážení. Žitím na dluh se člověk k prosperitě ani materiálovému zabezpečení (včetně dělání si radostí) nedopracuje, je to těžce dvojsečná zbraň.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
A přiznávám, že jsem se k tomuhle názoru dopracoval vlastní nepříjemnou zkušeností. Typická situace: nerozvážné mládí, práce s relativně slušným platem, chuť na "pořádné" auto. Tak šup, půjčka, splátka nastavená rozumně tak, aby po zaplacení všeho ještě něco zůstalo. Za čas zaměstnavatele koupila větší konkurence, moje oddělení se zrušilo. Nová práce byla hned, za lepších podmínek, ale až za 6 měsíců zapracování. Na dorovnání ztráty příjmu padlo skoro celé odstupné. Stačilo málo (hledat práci dýl, nedostat dobrý podmínky, nemít takové odstupné atd.) a měl jsem problém... V době, kdy jsem si bral půjčku by mi tahle story připadala jako sci-fi...
Jsem za tu zkušenost rád.
Jsem za tu zkušenost rád.
Je hloupé to tu rozpatlávat, o tom toto vlákno opravdu není, ale z toho co jsem uvedl, jsi si vypreparoval jen tu stinnou stránku splácení ať už čehokoliv. Já vidím hlavně tu pozitivní, tedy užívám si a šetřím (splácím) najednou a jsem psychicky v poho. Proto jsem zmiňoval příklad toho očistce při "suchém" šetření na auto. Šetřím, šetřím, jezdím u toho dál denně nasranej rychlodráhou a když už mám konečně ty prachy pohromadě...bác, infarkt a "měl to pěkný, vzpomínáme". Na tomhle se neshodnem do nejdelší smrti a i tak je to fuk, tazatel, předpokládám, žádnou půjčku nezvažuje, je to jen akademická debata, zanesená na nesprávné místo, jelikož nám zrušili to vlákno o městských brouzdalištích.
Popravdě jsem tady už čekal odkazy na home credit apod takže i tak díky asi do 40.komentu všem...myslím že mám představu a ja jdu poslouchat, číst a šetřit a všem přeju jen tu nejlahodnější muziku u vás doma!
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Dej pak klidně s odstupem času vědět, jak se to vyvinulo. A promiň za okénko finanční gramotnosti .
Jdu hledat ten 40. koment
Jak píše Pítrs, dej vědět a ať ti to klapne ke spokojenosti
Jak píše Pítrs, dej vědět a ať ti to klapne ke spokojenosti
Nadral reprosoustavy
- Dinosaurjr
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
ROZPOČET - 20 je dejme tomu ready, 10 přidám v blízké době a 20 dospořím (ev. si půjčím)
PŘÍSTROJE - REGA je ok, pak jsi dostal radu na výměnu reprosoustav Magnat. Zesilovač Cambridge Audio Topaz SR20 není úplně špatný, ale není ani excelentní, zkrátka je ze základní série od CA. Jenže nejlepší je repro a zesilovač koupit dohromady nebo mít možnost na otestování spolu, proto je na tento pár vhodnější i výšší rozpočet. Sestava nová kolem 50 tKč - snad by se něco rozumného dalo najít. Pokud bys šel cestou bazaru, tak se dostaneš k "zajímavějšímu" soundu.
No já osobně se nebojím napsat, že za dvacet tisíc (korun) se dá pořídit fakt slušně hrající aparát, kterej nebude potřeba měnit několik let.
Koupil bych zesilovač z druhý ruky a stavebnici DIY reprosoustav na reproobchod.cz.Zesilovač samozřejmě s DACem, klidně i slušně hrající receiver.
USB vstup by situaci zjednodušil, ale transport USB/koax nebo optika je věc za pár stovek.Jako zdroj hudby notebook, telefon, streamer a pod.
Koupil bych zesilovač z druhý ruky a stavebnici DIY reprosoustav na reproobchod.cz.Zesilovač samozřejmě s DACem, klidně i slušně hrající receiver.
USB vstup by situaci zjednodušil, ale transport USB/koax nebo optika je věc za pár stovek.Jako zdroj hudby notebook, telefon, streamer a pod.
kabelguru.cz
Mně tu baví ten hejt na úvěr s nízkým RPSN a ani slovo o vyházených prachách neustálými upgrady srajd, které nechceš poslouchat
Ano, pokud si totiž koupím hifi na dluh, budu už navždy spokojen s tím co jsem si koupil. Pokud nekoupím.na dluh, koupím hifi, který vlastně ani nechci a čeká mě nekonečná výměna a upgrade. Jediná možnost jak si hned koupit to co chci je si to koupit na dluh.
Promiň ale tak mi připadá tvoje logika.
Promiň ale tak mi připadá tvoje logika.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Trefuješ to přesně .
Mezi způsobem financování a spokojeností s požízeným komponentem není žádná faktická souvislost,
A je to další mínus pro život za cizí peníze, protože při případném prodeji bude dotačný buď splácet něco, už nemá, nebo řešit předčasné splacení úvěru. Ne všechny banky či typy úvěrů to dovolujou. A i když jo, tak je to prostě jen další zbytečná komplikace oproti stavu, kdy je člověk schopen stát na svých nohou a požizuje si zábavu ze svého.
Mezi způsobem financování a spokojeností s požízeným komponentem není žádná faktická souvislost,
A je to další mínus pro život za cizí peníze, protože při případném prodeji bude dotačný buď splácet něco, už nemá, nebo řešit předčasné splacení úvěru. Ne všechny banky či typy úvěrů to dovolujou. A i když jo, tak je to prostě jen další zbytečná komplikace oproti stavu, kdy je člověk schopen stát na svých nohou a požizuje si zábavu ze svého.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Ne každej je takovej jouda, aby při prodejích prodělával. Neustálé upgrady second hand techniky jsou správná cesta pro dosažení pomyslné hifi nirvány. Jako bonus u toho pozná x- různejch typů zvuků a udělá si vlastní představu co ano a co ne. Ale každý nemá obchodní talent a nervy, takže uznávám, není to pro každého.
kabelguru.cz