Když AV Receiver nestačí...
Když AV Receiver nestačí...
Ahoj všem, dostal jsem se do situace, kdy mi zvukově nestačí AVRko. Poslední dobou jsem používal Pioneer SC-LX81 a koncový zesilovač Bryston 4B ST. Nyní jsem dokoupil další koncový zesilovač, Bryston 5B ST (3 kanál) a chtěl bych se přiblížit ke kvalitě stérea. To znamená opustit sféru AVR přístrojů a koupit AVP (Surround processor), jelikož se nechci zdát multikanálového zvuku. V současné době nepotřebuji nic s HDMI, jelikož jedu přes Esi Juli s Proximity Centauri, takže mi postačí nějaké starší AVPčko bez HD zvukových kodeků. Takže než koupi nové za raketu, tak bych raději starší, ale za obdobnou cenu podstatně lepší. Má někdo tyto přístroje vyzkoušený? Může někdo poradit, co shánět? Díky
Re: Když AV Receiver nestačí...
pokud nepotrebujes nejnovejsi "kodeky", tak starsi Krell(y) (nedavno byl jeden Cinema na slovanetu na prodej myslim), pokud chces top tak HD konzole od ML, Classe atd ...
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Na hifibazar.cz je jeden Classe AV predzesilovac...
.

Jen otázka, co je to ML ?!
Slyšel si ten Classe ?! Classe dělá top sterea, ale co AVP ?
Slyšel si ten Classe ?! Classe dělá top sterea, ale co AVP ?
ML bude pravdepodobne Mark Levinson.
maslik
ten classe ssp300 nemá xlr. tvé bryston mají xlr vstupy.
osobně považuji xlr u špičkového kina za "povinnost". pokud chceš stavět takhle kvalitní DK (máš Bryston 4B ST+ 5B ST), pak rozhodně hledej AVP s xlr.
jelikož si těžko budeš moci někde vypůjčit AVP na test u sebe doma, koupíš zřejmě něco "na slepo".
nevím kolik hodláš do AVP "vyhodit" Kč. Konce máš špičkové. Chtělo by to i špičkový/ještě dostupný AVP.
např. marantz av7702. ten by se asi k brystonu i zvukově tzv. hodil.
např. yamahu cxa5100 bych považoval za kombinaci horší . mohlo by to hrát příliš "strojově".
chtělo by to vyzkoušet u tebe doma. záleží na všem ostatním ve tvém DK a především pak na akustice místnosti.
stejně tak na tom, zda máš 1 nebo 2 hrombedny a zda máš vyřešenou filtraci proudu.
(kolik máš v DK spínaných zdrojů ?)
rozhodně bych šel cestou XLR. a tzv. medového zvuku"značky". myslím tím právě denon a marantz.
(AVP denon a1hd je údajně jedním ze zvukově vůbec nejlepších na trhu/tedy ještě koupitelných)
více zde asi nevyřešíme. už takhle podněcuji ohnivou diskuzi

ten classe ssp300 nemá xlr. tvé bryston mají xlr vstupy.
osobně považuji xlr u špičkového kina za "povinnost". pokud chceš stavět takhle kvalitní DK (máš Bryston 4B ST+ 5B ST), pak rozhodně hledej AVP s xlr.
jelikož si těžko budeš moci někde vypůjčit AVP na test u sebe doma, koupíš zřejmě něco "na slepo".
nevím kolik hodláš do AVP "vyhodit" Kč. Konce máš špičkové. Chtělo by to i špičkový/ještě dostupný AVP.
např. marantz av7702. ten by se asi k brystonu i zvukově tzv. hodil.
např. yamahu cxa5100 bych považoval za kombinaci horší . mohlo by to hrát příliš "strojově".
chtělo by to vyzkoušet u tebe doma. záleží na všem ostatním ve tvém DK a především pak na akustice místnosti.
stejně tak na tom, zda máš 1 nebo 2 hrombedny a zda máš vyřešenou filtraci proudu.
(kolik máš v DK spínaných zdrojů ?)
rozhodně bych šel cestou XLR. a tzv. medového zvuku"značky". myslím tím právě denon a marantz.
(AVP denon a1hd je údajně jedním ze zvukově vůbec nejlepších na trhu/tedy ještě koupitelných)
více zde asi nevyřešíme. už takhle podněcuji ohnivou diskuzi

V polsku mají McIntosh MX132. Nevím jestli to je to co hledáš ale vypadá fakt dobře.
http://allegro.pl/mcintosh-mx132-0515-i5329036475.html

http://allegro.pl/mcintosh-mx132-0515-i5329036475.html

Marantz je stále komerční značka, zaměřená na výbavu (podle toho je také kladně hodnocen), a co vím, tak zrovna dobře nehraje (nevím přesně jaký model AVP). Spíše by mě zajímal ten Classe, ale ve vrzi SSP 600... Otázkou pak je, zda opravdu použít XLR, u některých přístrojů jsou lepší "Činčáky". Akustika místnosti a napájení je další problém, chystám se předělat místnost včetně rozvodů elektriky a pokud to bude nezbytný, tak mě čeká i oddělovací trafo. Tím bych vše vyřešil... Mám o čem přemýšlet, něž něco koupím bohužel tzv. "na slepo"...
chystám se předělat místnost včetně rozvodů elektriky a pokud to bude nezbytný, tak mě čeká i oddělovací trafo.
Pokud mohu moje zrnko do Sahary.
V tvé větě bych vyměnil slovo chystám za s tím jsem začal a slovo nezbytný za nutné.
Pokud mohu moje zrnko do Sahary.
V tvé větě bych vyměnil slovo chystám za s tím jsem začal a slovo nezbytný za nutné.
Maslik
Pokud nemáš vyřešeny základy jako oddělovací trafo, akustiku, samostatný přívod....
... se obavám, ze kupovat Classe ssp600 je velmi, velmi odvážne. Nebo zbytecne.
Bez těchto atributu nevyužijes poradně ani ten marantz 7702. Never tomu, ze nehraje, prosim.
Za tu cenu hraje výborně!! A dle mého názoru by ke tvým končím bryston pasoval lépe než to Classe.
Chce to vyzkoušet. Bo sestava hraje jako její nejhorší komponent.

Pokud nemáš vyřešeny základy jako oddělovací trafo, akustiku, samostatný přívod....
... se obavám, ze kupovat Classe ssp600 je velmi, velmi odvážne. Nebo zbytecne.
Bez těchto atributu nevyužijes poradně ani ten marantz 7702. Never tomu, ze nehraje, prosim.
Za tu cenu hraje výborně!! A dle mého názoru by ke tvým končím bryston pasoval lépe než to Classe.
Chce to vyzkoušet. Bo sestava hraje jako její nejhorší komponent.

Jen otázka, kde bych mohl sehnat oddělovací trafo, nebo si ho nechat postavit? Ještě musím změřit příkony přístrojů, ale viděl bych to okolo 3 kW...
Běžně se dělá 3-3,5 kW. Nějaký ten filtr.
Jsou i zdejší výrobci. Nevím jak ještě dělá OT Hogy. Ten dělal vynikající.
Na Slovanetu myslím Bubuxin. Našlo by se i pár home výrobců, ale doporučení ti musí dát ti, co to od nich mají a jsou spokojení.
Jsou i zdejší výrobci. Nevím jak ještě dělá OT Hogy. Ten dělal vynikající.
Na Slovanetu myslím Bubuxin. Našlo by se i pár home výrobců, ale doporučení ti musí dát ti, co to od nich mají a jsou spokojení.
http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.php?t=8350
http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.ph ... 317#165317
Jeden kus je na Slovensku mozno stale na predaj u majitela, ktory skoncil s hifi. Len by som musel overit, ci ho uz nepredal.
http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.ph ... 317#165317
Jeden kus je na Slovensku mozno stale na predaj u majitela, ktory skoncil s hifi. Len by som musel overit, ci ho uz nepredal.