Možná se zeptám na kravinu, ale nedá mi to. Stáhnu si z netu album ve flacu, převedu do WAV a pak vypálím na CD-R. Poznám rozdíl oproti originálnímu CD? Jde mi o to, že se mi podařilo stáhnout alba nejmenované skupiny "Non-Remasters, Japanese Pressing, EAC Rip (DR 12 - 15). Po vypálení se DR nezmění, stále
Kopie na CD-R
Kopie na CD-R
Zdravím vespolek.
Možná se zeptám na kravinu, ale nedá mi to. Stáhnu si z netu album ve flacu, převedu do WAV a pak vypálím na CD-R. Poznám rozdíl oproti originálnímu CD? Jde mi o to, že se mi podařilo stáhnout alba nejmenované skupiny "Non-Remasters, Japanese Pressing, EAC Rip (DR 12 - 15). Po vypálení se DR nezmění, stále
, i na poslech jsem spokojen, ale samozřejmě nemám možnost porovnat s originálem. Jak velký je rozdíl mezi originálem, tím když si to doma ripnu z orig.CD a tím, že toto stáhnu a pak provedu ten proces? Přece nebude má kopie na CD-R ze ztaženého souboru shodná s originálem jap.vydání, který stojí tolik, kolik stojí ?
Re: Kopie na CD-R
Pokud to bylo kvalitne nacteny (coz se da vetsinou predpokladat), tak je to uplne stejny 
Ak k tomu pristupujes takto, tak na co sa pytas?Karel1 píše:Přece nebude má kopie na CD-R ze ztaženého souboru shodná s originálem jap.vydání, který stojí tolik, kolik stojí ?
Bude, nic nepoznáš, poslechem teda...rozdíl leda v životnosti, čitelnosti páleného nosiče, o tom se na fóru psalo 20x.Karel1 píše: Přece nebude má kopie na CD-R ze ztaženého souboru shodná s originálem jap.vydání, který stojí tolik, kolik stojí ?
Když si tedy půjčím od známého 10 alb Genesis 1.Japan vydání (nebo stáhnu) a udělám si kopie, budu poslouchat tu samou kvalitu, jako kdybych měl ta jeho alba v ceně cca 1000 Kč za kus?Odar píše:Ak k tomu pristupujes takto, tak na co sa pytas?Karel1 píše:Přece nebude má kopie na CD-R ze ztaženého souboru shodná s originálem jap.vydání, který stojí tolik, kolik stojí ?
Je-li to tak, děkuji za info. Docela ušetřím.
To neřeším, jde mi jen a pouze o kvalitu produkce.lechos píše:rozdíl leda v životnosti - o tom se na fóru psalo 20x.Karel1 píše: Přece nebude má kopie na CD-R ze ztaženého souboru shodná s originálem jap.vydání, který stojí tolik, kolik stojí ?
Karel1 --> Ano, pokial si spravis kopie 1:1 (co dnes nie je problem), tak to mas v idendickej kvalite, ako original.
Jenom si uvědom Karle že na každém orig. CD nosiči stojí psáno: "pořizování kopii, veřejné provozování, rozhlasové šíření a půjčování je zakázáno". Stahování z netu...no nevím, nejsem právník. Obchody s muzikou padly dávno na hubu, kdo si dnes koupí cédéčko za 400-500 Kč ? Já teda ne, všichni stejně vypalujou, nabídka v marketech hanebně mizerná. Tož tak asi.
No vidíš to...a já zrovna dám za CD třeba oněch 1000.-Kč
...když je to můj milášek 
A jestli je podle tebe "pořizování kopie, veřejné provozování, rozhlasové šíření a půjčování zakázáno", tak to prostě nedělej...no
PS: A prosím tě, to tu už bylo nejednou rozebíráno, tak to nechme být, ju...plís
A jestli je podle tebe "pořizování kopie, veřejné provozování, rozhlasové šíření a půjčování zakázáno", tak to prostě nedělej...no
PS: A prosím tě, to tu už bylo nejednou rozebíráno, tak to nechme být, ju...plís
Milý Petře...já to vím, Ty to víš...ale kolega Karel nejspíš ne soudě podle jeho otázek, je to tak složité pochopit ? Pust si origo cédo za 1000 Kč, doufej že jednou bude líp a měj se moc fajn. Dobrou noc.
PS. číst mé příspěvky není povinné, to bys už mohl vědět, nejsi na fóru 14 dní...
PS. číst mé příspěvky není povinné, to bys už mohl vědět, nejsi na fóru 14 dní...
Obchodů je dost, sice jen v krajských městech, ale to stačí. Navíc je plno kvalitních prodejců na netu u nás i v cizině a ceny jsou teď víc než příznivé - holt v hypermarketu nekoupíš ani dobrou housku, o zbytku ani nemluvě!!!!lechos píše: Obchody s muzikou padly dávno na hubu, kdo si dnes koupí cédéčko za 400-500 Kč ? Já teda ne, všichni stejně vypalujou, nabídka v marketech hanebně mizerná. Tož tak asi.
Proč doufat? Já jsem spokojený člověk, nepotřebuji aby bylo líplechos píše:Milý Petře...doufej že jednou bude líp
. . . a přesto je čtu vždy a rádlechos píše:...číst mé příspěvky není povinné...
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Karel1:
Shodné reprodukce dosáhneš za předpokladu, že originální CD zkopíruješ na PC opravdu 1:1, že na zkopírovaném CD budou jednotlivé ďůlky shodně zaznamenané jako na originále a že je snímací laser přečte stejně spolehlivě jako na originále.
Tzn. roli hraje správné ripnutí CD, kvalita disku CD-R, kvalita vypalovačky, kvalita samotného vypálení.
Pokud je CD přehrávač schopen vypálený disk přečíst bit-perfect stejně jako originál, nemůže být v reprodukci žádný rozdíl.
Shodné reprodukce dosáhneš za předpokladu, že originální CD zkopíruješ na PC opravdu 1:1, že na zkopírovaném CD budou jednotlivé ďůlky shodně zaznamenané jako na originále a že je snímací laser přečte stejně spolehlivě jako na originále.
Tzn. roli hraje správné ripnutí CD, kvalita disku CD-R, kvalita vypalovačky, kvalita samotného vypálení.
Pokud je CD přehrávač schopen vypálený disk přečíst bit-perfect stejně jako originál, nemůže být v reprodukci žádný rozdíl.
U pálenky chybí třetí harmonická, rozdíl je na první poslech.
kubas: Co to meleš?