Kopie na CD-R

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Karel1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Kopie na CD-R

Příspěvek od Karel1 »

Zdravím vespolek.
Možná se zeptám na kravinu, ale nedá mi to. Stáhnu si z netu album ve flacu, převedu do WAV a pak vypálím na CD-R. Poznám rozdíl oproti originálnímu CD? Jde mi o to, že se mi podařilo stáhnout alba nejmenované skupiny "Non-Remasters, Japanese Pressing, EAC Rip (DR 12 - 15). Po vypálení se DR nezmění, stále *thumbs up* , i na poslech jsem spokojen, ale samozřejmě nemám možnost porovnat s originálem. Jak velký je rozdíl mezi originálem, tím když si to doma ripnu z orig.CD a tím, že toto stáhnu a pak provedu ten proces? Přece nebude má kopie na CD-R ze ztaženého souboru shodná s originálem jap.vydání, který stojí tolik, kolik stojí ?

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Kopie na CD-R

Příspěvek od bh69 »

Pokud to bylo kvalitne nacteny (coz se da vetsinou predpokladat), tak je to uplne stejny :)

Odar

Příspěvek od Odar »

Karel1 píše:Přece nebude má kopie na CD-R ze ztaženého souboru shodná s originálem jap.vydání, který stojí tolik, kolik stojí ?
Ak k tomu pristupujes takto, tak na co sa pytas? :mrgreen:

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Karel1 píše: Přece nebude má kopie na CD-R ze ztaženého souboru shodná s originálem jap.vydání, který stojí tolik, kolik stojí ?
Bude, nic nepoznáš, poslechem teda...rozdíl leda v životnosti, čitelnosti páleného nosiče, o tom se na fóru psalo 20x.

Karel1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Karel1 »

Odar píše:
Karel1 píše:Přece nebude má kopie na CD-R ze ztaženého souboru shodná s originálem jap.vydání, který stojí tolik, kolik stojí ?
Ak k tomu pristupujes takto, tak na co sa pytas? :mrgreen:
Když si tedy půjčím od známého 10 alb Genesis 1.Japan vydání (nebo stáhnu) a udělám si kopie, budu poslouchat tu samou kvalitu, jako kdybych měl ta jeho alba v ceně cca 1000 Kč za kus?
Je-li to tak, děkuji za info. Docela ušetřím.

Karel1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Karel1 »

lechos píše:
Karel1 píše: Přece nebude má kopie na CD-R ze ztaženého souboru shodná s originálem jap.vydání, který stojí tolik, kolik stojí ?
rozdíl leda v životnosti - o tom se na fóru psalo 20x.
To neřeším, jde mi jen a pouze o kvalitu produkce.

Odar

Příspěvek od Odar »

Karel1 --> Ano, pokial si spravis kopie 1:1 (co dnes nie je problem), tak to mas v idendickej kvalite, ako original.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Jenom si uvědom Karle že na každém orig. CD nosiči stojí psáno: "pořizování kopii, veřejné provozování, rozhlasové šíření a půjčování je zakázáno". Stahování z netu...no nevím, nejsem právník. Obchody s muzikou padly dávno na hubu, kdo si dnes koupí cédéčko za 400-500 Kč ? Já teda ne, všichni stejně vypalujou, nabídka v marketech hanebně mizerná. Tož tak asi.

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

No vidíš to...a já zrovna dám za CD třeba oněch 1000.-Kč ;) ...když je to můj milášek *thumbs up*
A jestli je podle tebe "pořizování kopie, veřejné provozování, rozhlasové šíření a půjčování zakázáno", tak to prostě nedělej...no ;)
PS: A prosím tě, to tu už bylo nejednou rozebíráno, tak to nechme být, ju...plís :)

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Milý Petře...já to vím, Ty to víš...ale kolega Karel nejspíš ne soudě podle jeho otázek, je to tak složité pochopit ? Pust si origo cédo za 1000 Kč, doufej že jednou bude líp a měj se moc fajn. Dobrou noc.
PS. číst mé příspěvky není povinné, to bys už mohl vědět, nejsi na fóru 14 dní...

Sany
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Sany »

lechos píše: Obchody s muzikou padly dávno na hubu, kdo si dnes koupí cédéčko za 400-500 Kč ? Já teda ne, všichni stejně vypalujou, nabídka v marketech hanebně mizerná. Tož tak asi.
Obchodů je dost, sice jen v krajských městech, ale to stačí. Navíc je plno kvalitních prodejců na netu u nás i v cizině a ceny jsou teď víc než příznivé - holt v hypermarketu nekoupíš ani dobrou housku, o zbytku ani nemluvě!!!! *headbang* Koukni třeba sem: http://www.nuclearblast.de/de/shop/arti ... =price_asc od 6 Eur. už jsou tam zajímavé kousky a co tři měsíce se to mění, chce to jen hledat.

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

lechos píše:Milý Petře...doufej že jednou bude líp
Proč doufat? Já jsem spokojený člověk, nepotřebuji aby bylo líp ;)
lechos píše:...číst mé příspěvky není povinné...
. . . a přesto je čtu vždy a rád *jupi*

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Karel1:
Shodné reprodukce dosáhneš za předpokladu, že originální CD zkopíruješ na PC opravdu 1:1, že na zkopírovaném CD budou jednotlivé ďůlky shodně zaznamenané jako na originále a že je snímací laser přečte stejně spolehlivě jako na originále.

Tzn. roli hraje správné ripnutí CD, kvalita disku CD-R, kvalita vypalovačky, kvalita samotného vypálení.

Pokud je CD přehrávač schopen vypálený disk přečíst bit-perfect stejně jako originál, nemůže být v reprodukci žádný rozdíl.

kubas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kubas »

U pálenky chybí třetí harmonická, rozdíl je na první poslech.

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

kubas: Co to meleš?

Odpovědět