Kvalita nahrávání hudby v 70. letech

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
PetrD
Kontaktovat uživatele:

Re: Kvalita nahrávání hudby v 70. letech

Příspěvek od PetrD »

Vím, že téma je "kvalita nahrávání hudby v 70. letech", ale nedá mi to, ještě jednu poznámku . . .
V poslední době má velmi oblíbená kapela vydává v květnu nové album v této podobě . . .
all-them-witches-house-of-mirrors-coloured-vinyl-vinyl-lp-4099964236002.png
Koupit nebo nekoupit? 😂
Mám všechny jejich vinyly, zajímalo by mě, kdo vymýšlí, že jednou je černý, podruhé červený, zase černý, fialový a zase černý :?
PS: Dodnes si pamatuji, když se mi před vojnou poprvé dostal do ruky barevný vinyl *hura* . (SPACE - "Just Blue") Všichni jsme z toho byli na větvi, jak to hrálo, si už ani nepamatuji (tato muzika nebyl můj šálek kávy). V té době jsme byli rádi, že nám vůbec něco hrálo 🙄

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

No vymýšlí to marketing na základě průzkumu trhu a podle cílových skupin, komu je ten titul určen.

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

PetrD
Tzv. mramorovaný vinyl není ještě ta nejhorší varianta. U něj přechody mezi barvami nebývají slyšitelné.

Co se týče samotného tématu "Kvalita nahrávání hudby v 70. letech", jsem toho názoru, že špatně i dobře nahrát lze jakýkoli záznam v jakékoli dekádě. Mezi jednotlivými obdobími výrazné rozdíly nevnímám. To se víc proměňují hudební styly než samotný záznam.
Následné kroky už zvuk mrví daleko více. Mix, mastering, produkce, provedení nosiče, tam se toho dá napáchat spousta. Opět, nic moc toho ve prospěch 70. let neslyším. Jedině nebyla možná dynamická komprese v takovém rozsahu, jakou umožnil digitál, a v oblasti barevných vinylů také byli umírněnější.

Odpovědět