Lampy 6N2

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Lampy 6N2

Příspěvek od koudy42 »

Pak ok, pokud do toho chces investovat, pocitej ze po tom mozna skoci i nenazranci z celniho, cili vysledna cena za adaptery bude klidne 2000Kc.
OT: co te vubec privedlo k zapujcenemu lampovemu zesiku a ze tak resis moznosti toceni elektronek? Dalsi z hifiulicek:)?

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

Co tu furt resite? Zesik je konstruovany na cinske 6N2, pises to tak Dadafte, ne? a ty maji stejne piny jako 12ax7, vzdyt ti to jisk jasne postnul. Koudy sem zatahl ty ruske 6n2p, ktere jsou sice jine, ale nejsou s tim tvym zes vubec kompaktibilni, tak se na ty 6n2p vyprdněte, na ne nemate stroj. Cili tam Dadaft muze volit plnou variabilitu náhražek, bez adapteru.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

https://www.diyaudio.com/forums/tubes-v ... -6n2p.html.
?? :ugeek:

Kratka verze pro tranzistoraky: A Chinese version of 6N2P exists, labeled in Latin lettering (instead of Cyrillic) 6N2

Kazdy necht si vrazi do sve patice svuj pin *palec*, ale zde to pisi jasne:

The most significant difference between the two is that 6N2P has its two filament elements connected in parallel, unlike the series filament connection of the 12AX7, and it is thus only possible to operate it from a 6.3 volt, 340 mA filament supply (whereas a 12AX7 may be operated from either 6.3 or 12.6 volts, at 300 mA or 150 mA, respectively.) *thumbs up* .

~The 6N2 has a non center tapped 6.3V filament on pins 4 and 5, and 9 is labeled shield. Would have to rewire the sockets to get it to work with the 5751.
....Yes, or buy an adapter and try first before modifying your amp.
*taktone*

jisk
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jisk »

koudy42 má pravdu - bez adaptéru to nejde
koukal jsem při první odpovědi na obrázek zapojení ekvivalentů, který na mě net vyplivnul a tam bylo u čínských 6n2 zapojení žhavení namalované stejně jako u 12ax7 (což je pravděpodobně špatně), pořádný oficiální datasheet na čínské 6n2 se mě nepodařilo najít, na ruské 6n2p ano a tam jsou obě žhavící vlákna paralelně na 6,3V
proto je lepší vždy měřit a podle toho pak teprve "řezat"
ono z prvního dotazu od dadafta nebylo zřejmé na co tu informaci potřebuje, ale jestli bude zařízení jen půjčené, tak nemá cenu do toho hrabat a ani investovat

dadaft
zajímalo by mě ale, co to je za stroj a jaké s tím pak budeš mít zkušenosti

koudy42
koukám, že jsi nadobro lapen do spárů elektronek
další možností tuningu jsou vazební kondy, jestli máš ještě Yaquina, tak ten dává základní WIMO, v lepším případě červené WIMO, nejsou nejhorší, ale rezervy tam jsou obrovské
další cestou je pak lampový single end konec, to je zase posun oproti push-pull

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Diky za rozepsani. No vim, ze min. recap je cesta ke zlepseni + dalsi modifikace o kterych jsem na internetu cetl, ale mel jsem Yaqina na prohlidce u znameho a nechtel nic menit, ze to neni treba, navic namerene hodnoty byly pry take ok, vcetne deklarovaneho vykonu. Nemam duvod mu neduverovat, navic kdyz vidim co dokazal sestrojit viz. Jednocinne A monobloky u Daliborra. Obdovuji kazdy takovy pocin.
Je mi jasne, ze single ended budou jeste jina liga, ale v tento momoment a za cenu co me stal do nedokazi predstavit nic lepsiho.
At vlakna zhavi a emoce z repro naplni celou mistnost ;).

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Tak to tedy nedopadlo moc slavně.
Kamarád přijel, použil toaletu, vypil litr džusu a zase odjel.
Na polici nechal tohle:

Obrázek
TAGA Harmony HTA-700B
https://audio.com.pl/testy/stereo/wzmac ... y-hta-700b
Mnó, moc nevím, co ty jeho slova o kopii Pathosu Classic One měly znamenat............ možná v tom nejhrubším náčrtu, že je to lampovo-tranzistorový hybrid s jednou lampou na kanál v předzesilovači............. ani moc nechápu, co to Poláci blábolí v té recenzi o zvuku....................

...................... ale jinak je to neuvěřitelná sračka. Nejhorší zesilovač, který jsem v životě slyšel. Jedním slovem ŠROT. *thumbs down*

To bylo několika slovy.
Jestli to chcete podrobněji ----------- Ale jo, z vnějšku vypadá slušně: Není úplně lehký, hliník je perfektně zlícovaný, konektory i regulárory kvalitní........ ale zvuk je katastrofa. Možná kdybych slyšel jen jeden krátký smyčcový kvartet a nic jiného, mohl bych mylně napsat, že je zvuk zajímavý se slušnou barvou nástrojů...... já ho ale poslouchal 4 hodiny (dýl to vážně nešlo). Takže jo, smyčcové a některé dřevěné dechové nástroje mají slušnou barvu, když hrají sólově nebo v malém obsazení.
A to je jediné malé plus, které je možné tomuto "zesilovači" připsat.
Vše ostatní je v minusu.
Ještě dynamika by se mohla na první dobrou zdát ucházející, ale věřte, že není. A i basy solidně "zařezávají". Pak ale pochopíte, že to jsou jenom klamy -- ten zesilovač nemá žádný rytmus, jenom vydává přibarvené zvuky......... vůbec to nehraje jako celek - to je nejsilnější dojem. Nemá to detail. Nemá to separaci. Nemá to NIC.
Moje oblíbené klavírní skladby z poslední doby -- nuda.
Blues-rock -- o co se to tam chlapci a děvčata snaží?
Symfonický orchestr -- a proč ti lidi zrovna hrajou na hudební nástroje? Vždyť by mohli dělat něco zajímavějšího,třeba hrát ping-pong...
Rapové vypalovačky z poslední doby -- a proč ta paní pořád mluví do toho rámusu???
....................
Jediný důvod, proč si něco takového pořídit, je snad to, že cokoliv proti HTA-700B doslova vynikne. Po přepojení zpět na můj NAD C 368 přišla neuvěřitelná úleva, kdy to přestalo vydávat zvuky a zase začalo hrát...

5%. ŠROT.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Co jsi cekal od takove skatulky co je all-in-one a ma 4kg :D, to ma muj LittleDot co je JEN lampovy sluchatkac. Trafa neco vazi, tady nejsme v D tride zesilovacu, Yaqin ma 26kg *jupi*. Hele jestli kamarad nespechal na WC, prave po poslechu teto parodie na elektronkovy poslech ;). Skoda, kazdopadne bych si priste pujcil neco lepsiho a nezatracoval svit lamp *klanimse*.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Koudy42 --- On mi předem neřekl, co to bude. Mluvil o koncepci jako Pathos Classic One :lol: ............. každopádně jak říkám - je to šrot.

jisk
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jisk »

dadaft:
neházej s lampama flintu do žita, s tímhle strojem jsi vůbec ani náznakem nemohl poznat, co to je lampový poslech
tyhle hybridy s lampou někde v preampu jsou většinou jen przniče, v lepším případě měniče, zvuku
a zvláště této cenové kategorie a s čínskejma lampama

podle mě je největší skok, až když máš lampy na konci a to jako single end tzn. jednu lampu v áčku (ne push pul)
nebo nejlépe celý řetězec za DACem (přímo za DACem, ne až za operákama) lampový

jak psal kdysi Koudy42 - dobré hifi se měří na kila a tady to platí obzvlášť, třeba 4kg má jen tlumivka ve zdroji, co mám v koncáku

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

jisk ---- Byla to nevyžádaná akce, nic nikam neházím ani nelámu přes koleno...

Ale pokud u mě lampy, tak jedině v předzesu, u koncáků už mám jasno - impulzní.
Takže kdybych hledal jednou náhradu za svůj NAD C 368, koupil bych jeden dva ty jejich koncáky C 268, a k nim řešil lampový preamp.

Nicméně je to spíš hudba vzdálenější budoucnosti...

Odpovědět